Intrebari care nu merita un topic separat

Forum cu de toate despre Kia Sportage
Post Reply
soparlik
Auto: Sportage1.6TGDi 7DCTBlue

Re: Intrebari care nu merita un topic separat

Post by soparlik »

Si la mine lumineaza ok la distanta sau aproape - sunt din fabrica - par ca se regleaza cum zic in manual cand se apropie cineva din sens opus - adik scad diin intensitate sau lumineaza in asa fel incat sa nu il orbeasca
Sportage T-GDI 4x4 7Dct Cosmos Blue GT Line

Faust
Auto: KIA Sportage GT-line AWD

Post by Faust »

Între GTLine și Style, Classic, diferențele sunt doar de design, echipare standard, eșapament cu două evacuări, în rest ca mecanică toate sunt la fel, nu este nici o diferență.
Am avut la dispoziție una Style o săptămâna, intenționăm să o cumpăr, am studiat bine mașina, comparativ cu a mea, m-am uitat inclusiv la discurile de frână și etrieri, sunt la fel.
Am abandonat idea de a o cumpăra, cu toate că avea un pic peste 20000km, motor GDI, preț foarte bun 15000 euro, principalul motiv al renunțării a fost cutia DCT , am citit in multe locuri că nu sunt tocmai fiabile, dacă ar fi avut MT o luam.

Legat de rigiditatea în varianta GT-line, cauza rigidității sunt anvelopele pe 19 inch, eu iarna folosesc pe 17 inch, cum am revenit la cele le 19.... cum am simțit mașina mai rigidă.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Kia Sportage GT-line T-gdi AWD 6MT

Fan motoare supraalimentate pe benzină .

aqua
Auto: T-GDI/GTLine

Post by aqua »

oare? la discuri de frana nu sunt, scrie chiar in fisa tehnica, la gtline sunt discuri de frana de 17"
dupa care, indiferent de cauciucuri, mai in toate reviewurile citite se mentioneaza ca gtline este mai rigid decat un style sau clasic din cauza unei suspensii setate specific mai sport
Sportage 2020/GTline/T-GDI AWD DCT

MCVLad
Auto: KIA Sportage 1.6 T-Gdi 4x2 DCT

Post by MCVLad »

Este vorba de farurile led din fabrica. Pe partea șoferului fasciculul luminos nu pleacă la fel de uniform ca la pasager. Am avut xenon pe mașina anterioara iar lumina era uniforma. Ma gândesc ca ar mai avea nevoie de un reglaj. Îmi poate confirma cineva dacă este la fel și în cazul lui?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Faust
Auto: KIA Sportage GT-line AWD

Post by Faust »

aqua
Ai dreptate cu discurile de frână, sunt mai mari în diametru la GT-line
Kia Sportage GT-line T-gdi AWD 6MT

Fan motoare supraalimentate pe benzină .

MCVLad
Auto: KIA Sportage 1.6 T-Gdi 4x2 DCT

Post by MCVLad »

Nimeni cu led din fabrica sa imi confirme/infirme situatia prezentata?

soparlik
Auto: Sportage1.6TGDi 7DCTBlue

Post by soparlik »

MCVLad wrote:Nimeni cu led din fabrica sa imi confirme/infirme situatia prezentata?
Dupa ce se ridica restrictia o sa iti fac eu niste poze cand o sa umblu noaptea :-) cel mai probabil sambata asta

Sent from my iPhone using Tapatalk
Sportage T-GDI 4x4 7Dct Cosmos Blue GT Line

Wdfty
Auto: Sportage

Post by Wdfty »

Salut, daca aleg sa nu imi montez senzori de presiune pe jantele de iarna, in afara de un martor aprins in bord, mai e vreo problema ? Vreo avertizare sonora deranjanta sau mai stiu eu ce...

ciklon
Auto: Kia Sportage GT Line+

Post by ciklon »

Voi ce benzină folosiți la motoarele T-GDi? Dacă s-ar putea și să argumentați! Vă mulțumesc!
Kia Sportage 2020 1.6 T-GDi 7DCT 4x2 GT Line+

Maurul
Auto: Kia Sportage 1,6 GDI 6 MT 4x2

Post by Maurul »

Wdfty-In afara de martor nu e nici o problema

tomavlad1
Auto: Sporatge 1.6 TGDI 4x4 DCT

Post by tomavlad1 »

ciklon wrote:Voi ce benzină folosiți la motoarele T-GDi? Dacă s-ar putea și să argumentați! Vă mulțumesc!
Petrom 95 sau Lukoil 95. Am încercat și cifre octanice mai ridicate și nu am văzut vre un avantaj. În plus, parca scrie și în carte benzina cu cifra octanica normala.

Trimis de pe al meu CLT-L29 folosind Tapatalk

akeem
Auto: Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT

Post by akeem »

Eu in general OMV din comoditate. E cel mai aproape si sunt obisnuit cu ei. Am avut vreo 10 ani card OMV la masina de serviciu. N-am vazut diferențe de consum sau performanțe intre 95 si 98. Daca 98 spala matele pe interior n-am cum sa stiu :) N-am vazut nici diferente fata de MOL de exemplu. Ceea ce e normal la tehnologia actuala si la faptul ca nu suntem totusi o tara de pe malul lacului Ciad. Eventualele postari gen: "eu am bagat odata de la X si mi-am bulit motoru, fugiti cat puteti de benzina X"... o pun pe baza unei intamplari izolate, vreun angajat care a vrut el sa faca o ghidusie si a botezat benzina sau a incurcat tancurile.
Singurul lucru la care acord atentie: sa fie una din firmele mari (OMV, MOL, etc) si sa nu fie pierduta prin vreun sat (de obicei nu e cazu), tocmai din cauza ghidusiilor de mai sus.

Btw, trebuie sa fie pe aici un topic mai cuprinzator despre benzine dar nu dau acum de el.
Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT-LINE - Sand Track

akeem
Auto: Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT

Post by akeem »

Si foarte important: sa nu fie cisterna acolo. Apa exista intotdeauna in tanc de la condens, nu neapărat din rea-vointa. Apa sta la fund iar sorbul e nitel mai sus. Dar cand vine cisterna sa alimenteze, apa se amesteca cu benzina si clientul o baga in rezervor.
Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT-LINE - Sand Track

ciklon
Auto: Kia Sportage GT Line+

Post by ciklon »

@tomavlad1 , @akeem, vă mulțumesc!
Într-adevăr în manual scrie CO 95 sau peste. Dacă aș ști sigur că benzinele 95 au aditivi să protejeze motorul de depuneri nici nu-mi puneam problema. Mol, Rompetrol, Lukoil au 95 aditivată, dar 95 Petrom nu știu. Este aditivată?
Aici nu am OMV, iar Ecto 95 de la Lukoil ar fi cea mai ieftină. Lukoil chiar așa proastă este, sau avem prejudecăți?
Cele premium își fac reclamă cu aditivi care țin curat cât de cât valvele și injectoarele, de aceea întrebarea mea, în speranța unui cunoscător în domeniu!
Kia Sportage 2020 1.6 T-GDi 7DCT 4x2 GT Line+

DAN40
Auto: Kia Sportage 1,6 GDI 2017

Post by DAN40 »

Salut!
Nu mai exista benzina neaditivata!Diferenta intre MOL,PETROM;LUKOIL e data de tipul si calitatea aditivului.
Personal,am renuntat la PETROM in favoarea MOL si pot spune ca este o usoara diferenta!
LUKOIL.....foloseam acum ceva timp la flota auto de la serviciu,si toate masinile au avut probleme cu injectoarele (benzina 95).Coincidenta sau benzina proaste,nu stiu!
=D>

Post Reply

Return to “Generalităţi”