Certificat atestare fiscala_Rabla 2020

silverone
Auto: Kia Ceed 1.4 T-GDI 7DCT

Certificat atestare fiscala_Rabla 2020

Post by silverone »

Salutare!

Sper sa nu fie o problema ca am deschis un topic pe aceasta tema.

Pentru a participa la programul Rabla si a primi (cumpara) un tichet, dealer-ul mi-a solicitat un certificat de atestare fiscala care sa aiba mentiunea "pentru remat". In conditiile create de Covid-19, cand mai toate institutiile publice sunt inchise, imi puteti spune va rog daca acest certificat de atestare fiscala pentru remat poate fi obtinut online? A reusit cineva asta?

Exita optiunea de a obtine un certificat de atestare fiscala de pe Spatiul Virtual ANAF insa nu este cel care trebuie. Trebuie un certificat cu mentiunea "pentru Remat".

Multumesc anticipat.

Cibi
Auto: Proceed 1.4 T-GDi 7DCT 2019

Re: Certificat atestare fiscala_Rabla 2020

Post by Cibi »

Acel certificat il obtii de la taxe si impozite din sectorul/localitatea unde esti inregistrat.
In Bucuresti stiu ca sectoarele 2 si 4 ofera si posibilitatea obtinerii online. Verifica la administratia ta financiara cum il poti obtine.
ProCeed 1.4 T-GDi / 7DCT / 2019
Image

bogdan_cj
Auto: Kia Ceed SW

Post by bogdan_cj »

Cred ca depinde de judet, in Cluj se poate elibera online

silverone

Post by silverone »

Cibi, iti multumesc pentru raspuns. Insa eu inteleg ca de la sectorul in care locuiesc pot primi un certificat pentru plata taxelor si impozitelor locale. Eu am o proprietate si in alt sector...acum nu pot sa ma duc la toate sectoarele. Prin urmare intelegerea mea este ca ANAF trebuie sa elibereze acel certificat care acopera toate obligatiile mele fiscale, iar cel care este eliberat online de ANAF nu este bun pentru ca nu scrie "pentru rabla" pe el. Pri n urmare, inainte de inceperea nebuniei dealer-ul mi-a spus ca trebuie mers personal la ANAF si facuta cererea "pentru rabla".

@bogdan_cj Multumesc. Institutiile din Cluj sunt cu siguranta la ani lumina fata de cele din Bucuresti. :)

Titi87
Auto: Ceed SW

Post by Titi87 »

Salut! Vezi articolul de mai jos. Se specifica faptul ca o sa fie gandit in asa fel sa poti urma toti pasii online. Eventaul mai intreaba pe la autoritati... daca o sa-ti raspunda cineva.
https://www.google.com/amp/s/stirilepro ... id=3848369

Cibi
Auto: Proceed 1.4 T-GDi 7DCT 2019

Post by Cibi »

silverone wrote: 24 Mar 2020, 12:51 Cibi, iti multumesc pentru raspuns. Insa eu inteleg ca de la sectorul in care locuiesc pot primi un certificat pentru plata taxelor si impozitelor locale. Eu am o proprietate si in alt sector...acum nu pot sa ma duc la toate sectoarele. Prin urmare intelegerea mea este ca ANAF trebuie sa elibereze acel certificat care acopera toate obligatiile mele fiscale, iar cel care este eliberat online de ANAF nu este bun pentru ca nu scrie "pentru rabla" pe el. Pri n urmare, inainte de inceperea nebuniei dealer-ul mi-a spus ca trebuie mers personal la ANAF si facuta cererea "pentru rabla".

@bogdan_cj Multumesc. Institutiile din Cluj sunt cu siguranta la ani lumina fata de cele din Bucuresti. :)
Eu de la Taxe si impozite am luat acel certificat anul trecut cand am luat masina. Am specificat la vreau certificatul pt. programul rabla ca sa-mi cumpar o masina noua si m-a pus sa completez pe cerere ceva specific (o denumire codificata de-a lor pe care nu mi-o mai amintesc ... niste initiale gen DGPASR 2019). Acel certificat spune doar ca nu ai restante la impozite pt. anul in curs.
ProCeed 1.4 T-GDi / 7DCT / 2019
Image

JohnB
Auto: Kia Ceed My20 1.4 T-GDI

Post by JohnB »

Am luat eu vinerea trecută certificat fiscal cu mentiunea Rabla pentru a-l duce la dealer. Se scoate de la Taxe si Impozite locale nu de la ANAF.

silverone

Post by silverone »

multumesc pentru raspunsurile voastre. Astazi am obtinut certificatul de la Taxe Locale Sector 3 - l-am obtinut online de pe platforma e-guvernare de care am aflat recent (https://edirect.e-guvernare.ro/User/Login.aspx). Am fost absolut socat sa vad cat de repede si profesionist s-au miscat lucrurile - in 3 ore de la momentul cererii am avut certificatul semnat si incarcat pe platforma.

Am pus certificatul la dispozitia dealer-ului - sa vedem ce va zice.

silverone

Post by silverone »

Pentru cei care ar putea fi interesati subiectul topicului si implicit de finalitate - dealer-ul mi-a comunicat ca certificatul obtinut online este bun. Atat ca mai am de asteptat 2 saptamani sa se publice in Monitorul Oficial faptul ca documentele emise on-line sunt valabile. Oricum, cum nu are cine sa ridice masina, nu ma grabesc. :)

Hai sanatate maxima tuturor!

SIA
Auto: KIA CEED SW GT-Line, 1.4 TGDI

Post by SIA »

silverone wrote: 25 Mar 2020, 21:22 Pentru cei care ar putea fi interesati subiectul topicului si implicit de finalitate - dealer-ul mi-a comunicat ca certificatul obtinut online este bun. Atat ca mai am de asteptat 2 saptamani sa se publice in Monitorul Oficial faptul ca documentele emise on-line sunt valabile. Oricum, cum nu are cine sa ridice masina, nu ma grabesc. :)

Deci, care a fost mentiunea exacta completata de cei de la taxe si impozite? (pentru remat/pentru rabla 2020?) Trebuie sa scot si eu unul si vreau sa stiu ce le cer exact. Multumesc.

JohnB
Auto: Kia Ceed My20 1.4 T-GDI

Post by JohnB »

SIA wrote: 06 May 2020, 10:07
silverone wrote: 25 Mar 2020, 21:22 Pentru cei care ar putea fi interesati subiectul topicului si implicit de finalitate - dealer-ul mi-a comunicat ca certificatul obtinut online este bun. Atat ca mai am de asteptat 2 saptamani sa se publice in Monitorul Oficial faptul ca documentele emise on-line sunt valabile. Oricum, cum nu are cine sa ridice masina, nu ma grabesc. :)

Deci, care a fost mentiunea exacta completata de cei de la taxe si impozite? (pentru remat/pentru rabla 2020?) Trebuie sa scot si eu unul si vreau sa stiu ce le cer exact. Multumesc.
Daca le zici ca vrei pentru programul Rabla 2020 si ca detii sau nu masina pentru casat stiu ei ce sa completeze :D .
Am pus o poza cu ce mi-au scris mie pe certificat. Nu am avut masina de casat.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

SIA
Auto: KIA CEED SW GT-Line, 1.4 TGDI

Post by SIA »

Merci, JohnB. Am mai avut niste probleme cu astia de la taxe si m-am saturat de completat hartii aiurea din cauza lor, mai ales ca acum totul e online.

silverone

Post by silverone »

Salut!

asta a fost textul meu exact: "Va rog frumos ca pe certificatul emis sa se regaseasca mentiunea pentru programul Rabla/ Remat"

Certificatul a fost emis de ei cu mentiunea RABLA 2020.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply

Return to “Generalităţi”