Lista asteptare masina
Re: Lista asteptare masina
Am ridicat si eu azi masina dupa 50 de ani! O sa revin cu jurnal de bord dupa ce ne vom cunoaste mai bine (eu si masina). Ca prima impresie de mers de la dealer pana acasa: foarte bine insonorizata, incalzirea scaun, volan functioneaza impecabil si rapid! Frana este mult mai bine reglata vs masina de testdrive unde la o apasare mica pe pedala te baga cu dintii in volan, aici e progresiva si corecta. Problema aia de imbinare a consolei centrale cu bordul de se vad clemele, in partea de jos la sofer, este prezenta si la mine si pe toate modelele pe care le aveau in showroom.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Sa o stapanesti sanatos si la cat mai multi km fara probleme.
''Problema aia de imbinare a consolei centrale cu bordul de se vad clemele, in partea de jos la sofer, este prezenta si la mine si pe toate modelele pe care le aveau in showroom.''
Initial am crezut ca e doar la mine din graba asamblarii.
Sa inteleg ca e o problema generalizata?
''Problema aia de imbinare a consolei centrale cu bordul de se vad clemele, in partea de jos la sofer, este prezenta si la mine si pe toate modelele pe care le aveau in showroom.''
Initial am crezut ca e doar la mine din graba asamblarii.
Sa inteleg ca e o problema generalizata?
Asa se pare. Noul standard Kia 

Dr.Agosh,
S-o conduci cu placere. E Gt Line? Alea sunt jantele de 17 cu care vine echipat GT Line? Tapiteria tot asa? Eu am Saturn Black (piele&stofa) in contract la Gt Line si nu stiu exact cum o sa arate. M-am tot gandit sa pun si eu navigatia de 10, dar am optat pentru supervision de 12 si am lasat-o pe aia standard de 8. Poti sa pui o poza cu clemele alea de care vorbiti. E ceva deranjant la condus? E f.vizibil? Multumesc.
S-o conduci cu placere. E Gt Line? Alea sunt jantele de 17 cu care vine echipat GT Line? Tapiteria tot asa? Eu am Saturn Black (piele&stofa) in contract la Gt Line si nu stiu exact cum o sa arate. M-am tot gandit sa pun si eu navigatia de 10, dar am optat pentru supervision de 12 si am lasat-o pe aia standard de 8. Poti sa pui o poza cu clemele alea de care vorbiti. E ceva deranjant la condus? E f.vizibil? Multumesc.
Este GT-line. Jantele nu sunt cele cu care vine masina. Am dat comanda de jante si anvelope pt iarna direct la dealer sa iau masina echipata corespunzator pt iarna. Scaunele sunt optionale, sunt cele cu tapiterie de piele intoarsa. Clemele alea sunt vizibile doar daca te apleci la nivelul schimbatorului, deci teoretic le vei vedea doar tu sau cine mai face curat in masina. Nu afecteaza sonor in nici un fel si aparent nici fizic momentan, nu scartaie si nu se misca nimic.
Daca ai nevoie de brosura generala pt ceed, o postasem undeva pe forum, nu mai stiu exact unde. Acolo vezi toate detaliile legate de jante, tapiterii etc...
Astea sunt jantele cu care vine echipat standard gt line
Daca ai nevoie de brosura generala pt ceed, o postasem undeva pe forum, nu mai stiu exact unde. Acolo vezi toate detaliile legate de jante, tapiterii etc...
Astea sunt jantele cu care vine echipat standard gt line
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Am inteles acum
. M-am uitat in brosura aia, dar nu e f.clara. Pentru iarna, o sa-mi caut si eu jante, dar pe 16. Am timp. Abia din 1 martie incep cele 60-90 zile lucratoare pana la livrare (comanda am dat-o pe 27 ianuarie; dealer-ul zice ca luna februarie, care trece degeaba, e pentru adunarea comenzilor de catre fabrica din Slovacia).
La tine cat a durat? 
Nu stiu exact cat a durat la Dr.Agosh, dar la mine a durat 4 luni. Masina comandata in 7 August si ridicata in 22 ianuarie.
Pe gt-line nu se pot pune jante de 16, nu incap din cauza etrierilor. Asa am citit pe forum-urile din afara.
Pe gt-line nu se pot pune jante de 16, nu incap din cauza etrierilor. Asa am citit pe forum-urile din afara.
Bogdan_cj,
4 luni fara luna in care aduna fabrica comenzile. Altfel, 7 august-22 ianuarie inseamna 5 luni jumate. Asa am facut si eu calcul (la inceputul lunii iulie sa ajunga si a mea). Daca nu se pot pune jante de 16, asta e. O sa ma multumesc si cu unele de 17
, desi as vrea un balon mai mare iarna.
4 luni fara luna in care aduna fabrica comenzile. Altfel, 7 august-22 ianuarie inseamna 5 luni jumate. Asa am facut si eu calcul (la inceputul lunii iulie sa ajunga si a mea). Daca nu se pot pune jante de 16, asta e. O sa ma multumesc si cu unele de 17
Eu am plasat comanda pe 23 Iulie. Am ridicat azi masina...deci..prea mult. Legat de jante, am postat pe thread-ul dedicat subiectului ceea ce scrie in certificatul de conformitate pentru GT-Line. Nu se pot monta de 16...teoretic. interesant insa, se pot pune discurile de 16 si pe varianta star cu jante de 16. Deci practic se poate, doar ca putin la limita.
In orice caz, am scos masina la plimbare in seara asta si sunt multumit de nivelul insonorizarii. Am trecut si peste cateva gropi si nu mi s-a parut nimic rigid din pct asta de vedere chiar daca e balonul mai mic si janta relativ mare, nu se aude nimic deranjant.
In orice caz, am scos masina la plimbare in seara asta si sunt multumit de nivelul insonorizarii. Am trecut si peste cateva gropi si nu mi s-a parut nimic rigid din pct asta de vedere chiar daca e balonul mai mic si janta relativ mare, nu se aude nimic deranjant.
Ce este aia luna in care se aduna comenzile in fabrica? Cred ca dealerii ofera pur si simplu o data estimata de intrare in fabricatie pe baza recomandarilor producatorului. Presupun ca luna intermediara dintre luna plasării comenzii si cea estimata de intrare in fabricatie nu este in mare decat un buffer/ o rezerva de timp luata de producator. Masina va intra pe banda de fabricație cel mai probabil in ordinea in care s-a plasat comada...prin urmare, daca sunt putine comenzi, in teorie ar putea intra si mai repede. S-ar putea totuși ca la ordinea de intrare in fabricatie sa conteze totusi si tara din care vine comanda...
În principiu comenzile se trimit la fabrică o singură dată pe lună, la început de lună. Așa a fost și acum 5 ani, așa e și acum.
Deci dacă dai comandă pe 3 a lunii, comanda va ajunge la fabrică abia luna următoare, și din acel moment curge termenul de livrare. Scrie asta în contractul de comandă.
Însă e prima oară când aud că, la o comandă dată în ianuarie, termenul curge abia din martie. Eu zic că undeva e o greșeală. E drept că 27 ianuarie e aproape la final de lună și posibil ca dealerul respectiv să fi fost mai harnic și să fi trimis deja pachetul de comenzi la importator. Asta e singura explicație care-mi trece prin cap. Probabil dacă lansai comanda cu o zi mai devreme, februarie nu mai ”trecea degeaba”.
Deci dacă dai comandă pe 3 a lunii, comanda va ajunge la fabrică abia luna următoare, și din acel moment curge termenul de livrare. Scrie asta în contractul de comandă.
Însă e prima oară când aud că, la o comandă dată în ianuarie, termenul curge abia din martie. Eu zic că undeva e o greșeală. E drept că 27 ianuarie e aproape la final de lună și posibil ca dealerul respectiv să fi fost mai harnic și să fi trimis deja pachetul de comenzi la importator. Asta e singura explicație care-mi trece prin cap. Probabil dacă lansai comanda cu o zi mai devreme, februarie nu mai ”trecea degeaba”.
O sa va amuze/intrige, cum vreti sa considerati, dar si mie mi s-a parut f.ciudata faza (in realitate e o marja/buffer/etc. pe care doar dealerii o stiu) in urma careia il intreb pe dealer: "Daca plasam comanda la inceputul lunii februarie, termenul de livrare incepea din aprilie?"
Si mi-a zis ca: "Da." E greu de crezut asa ceva, dar probabil sunt multe comenzi si-si iau o marja mare ca sa fie acoperiti.
Ma bag si eu in seama ....Vezi ca sunt baieti pe forum care au vara 17" si iarna 16", dar daca ai luat deja 17" si de iarna ...SIA wrote: ↑05 Feb 2020, 17:48 Bogdan_cj,
4 luni fara luna in care aduna fabrica comenzile. Altfel, 7 august-22 ianuarie inseamna 5 luni jumate. Asa am facut si eu calcul (la inceputul lunii iulie sa ajunga si a mea). Daca nu se pot pune jante de 16, asta e. O sa ma multumesc si cu unele de 17, desi as vrea un balon mai mare iarna.
Abia am comandat masina, ce jante de iarna sa-mi iau? ☺ Voi pune sigur de 16, iarna. Daca se pot pune discuri de 16 cu jante de 16 pe echiparea Star, de ce n-ar merge si pe Gt-line?R0BERT0 wrote: ↑06 Feb 2020, 16:00Ma bag si eu in seama ....Vezi ca sunt baieti pe forum care au vara 17" si iarna 16", dar daca ai luat deja 17" si de iarna ...SIA wrote: ↑05 Feb 2020, 17:48 Bogdan_cj,
4 luni fara luna in care aduna fabrica comenzile. Altfel, 7 august-22 ianuarie inseamna 5 luni jumate. Asa am facut si eu calcul (la inceputul lunii iulie sa ajunga si a mea). Daca nu se pot pune jante de 16, asta e. O sa ma multumesc si cu unele de 17, desi as vrea un balon mai mare iarna.
Si eu tot asta am vrut sa aflu si mi s a raspuns ceea ce ti am scris mai sus.
Cat au fost jantele ?
Cat au fost jantele ?