Lista asteptare masina
Re: Lista asteptare masina
Imi pare rau pentru mica problema, dar cum dracu a ajuns masina pana aici (la dealeri) ?! Nu s-a testat inainte la fabrica din Slovacia, dupa fabricare?
Intreb din curiozitate. Bine macar ca ai primit una la schimb.
Intreb din curiozitate. Bine macar ca ai primit una la schimb.
Verificate pe naiba .... le asambleaza si astia dupa cum si-au baut cafeaua .... pe partea cealalta carenajul rotii acopera toata tabla ....
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- cioraneanuflorin
- Auto: Ceed3- 1.4 TGDI 7DCT
Ce este ăla alb? Un cauciuc de protecție noroi? Așa a venit din fabrica sau l-ai pus tu că lipsea?
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Uite te si tu la a ta .... pe dedesubt ... este masticul original de la imbinari ....
Voi cei cu comenzile achitate in august inca sperati sa va ajunga masina in nov?
a mea e platita in iulie .
Pe contractul meu scrie in felul urmator
Nu m-a anuntat nimeni nimic pana pe MAXIM 15 octombrie => 112 euro pe fiecare saptamana incepand cu 1 nov pana ajungem la 1120 euro

Pe contractul meu scrie in felul urmator
Nu m-a anuntat nimeni nimic pana pe MAXIM 15 octombrie => 112 euro pe fiecare saptamana incepand cu 1 nov pana ajungem la 1120 euro

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Bhall - daca citeam din timp acest thread nu mai aveam spearanta ca ajunge
. L-am si intrebat pe baietul de la vanzari. "Avem certitudinea ca ajunge in intervalul Rabla 18 noiembrie ca altfel iau ceva de pe stoc. El "fara niciun dubiu". Acum mi se spune ca nu e fabricata si nici nu se crede ca se fabrica pana pe 20 Noiembrie. Sincer, prefer sa-mi acopere ei discountul ala de 1180 decat sa astept. Dar daca nu ti-au produs-o pe a ta, comandata in iulie, mira-m-as sa mi-o producat pe a mea comandata pe 22 August
am depasit faza naivitatii. Eu cred ca-mi iau banii inapoi pana la urma daca nu primesc o data rezonabila de livrare si nu-mi dau scris ca imi acopera ei discountul pentru tichetul REMAT.
Asa am si eu contractul insa ei pot invoca faptul ca nu e vina lor ci a producatorului. Am verificat deja cu un avocat. E interpretabil textul si nu intamplator.
Adeezah - imi pare rau pentru ce s-a intamplat. Mi-au propus si mie o manuala Star cu multe optionale (puse aiurea de peste 6000 de euro) vezi Doamne redusa de la 25,000 la 22 K EUR. Le-am dat flit rapid si marti le fac o prima reclamatie. Una dintre masinile propuse (tot Dark Pentametal) sta in curte la ei din primavara. E posibil ca si a ta sa fie de ceva timp pe stoc si sa se fi ars o siguranta sa se fi oxidat un contact. Ei ar fi trebuit sa o pregateasca de livrare din timp si sa o verifice atent si sa nu te duci pana acolo sa-ti zica sa nu poti sa o iei. Astia isi bat joc de noi si ar trebui sa le facem o reclamatie comuna la ANPC.

Asa am si eu contractul insa ei pot invoca faptul ca nu e vina lor ci a producatorului. Am verificat deja cu un avocat. E interpretabil textul si nu intamplator.
Adeezah - imi pare rau pentru ce s-a intamplat. Mi-au propus si mie o manuala Star cu multe optionale (puse aiurea de peste 6000 de euro) vezi Doamne redusa de la 25,000 la 22 K EUR. Le-am dat flit rapid si marti le fac o prima reclamatie. Una dintre masinile propuse (tot Dark Pentametal) sta in curte la ei din primavara. E posibil ca si a ta sa fie de ceva timp pe stoc si sa se fi ars o siguranta sa se fi oxidat un contact. Ei ar fi trebuit sa o pregateasca de livrare din timp si sa o verifice atent si sa nu te duci pana acolo sa-ti zica sa nu poti sa o iei. Astia isi bat joc de noi si ar trebui sa le facem o reclamatie comuna la ANPC.
Vina producatorului trebuia sa mi fie transmisa prin modalitatile de contact cu maxim 15 zile inainte de expirarea termenului de livrare si trebuie sustinuta prin acte nu prin simplul fapt ca iti spune un consultant de vanzari ca le-a transmis fabrica ca nu se mai produc masini cutie manuala. Lucrul acesta nu s a intamplat in cazul meu 
Eu am luat legatura cu fabrica si mi au transmis ca sunt in stransa legatura cu dealaerul din Romania.
Ce-i drept, trebuie sa fii departe rau de relatii comerciale sa apleci urechea la texte de genul 'si patronul incearca sa obtina un raspuns' . Dar xceed urile ajunse in showroom cum au fost trimise? S au trezit cu 10 la poarta si acum nu le-l mai raspund la mailurile privind comenzile vechi? Hai sa fim seriosi...

Eu am luat legatura cu fabrica si mi au transmis ca sunt in stransa legatura cu dealaerul din Romania.
Ce-i drept, trebuie sa fii departe rau de relatii comerciale sa apleci urechea la texte de genul 'si patronul incearca sa obtina un raspuns' . Dar xceed urile ajunse in showroom cum au fost trimise? S au trezit cu 10 la poarta si acum nu le-l mai raspund la mailurile privind comenzile vechi? Hai sa fim seriosi...
@Bhall poti sa ne spui te rog cum ai luat legatura cu fabrica? Si eu sunt in aceeasi situatie cu masina comandata in August, dar dealer-ul spune ca fabrica nu comunica cu ei(lucru de care ma indoiesc) si nu se stie cand masina va fi livrata. Ori de cate ori am sunat sa intreb mi s-a spus ca nu se stie cand va ajunge masina.
Sunt profund dezamagit de tot ce citesc pe aici. Si pe mine m-ar interesa achizitia unui xceed si ma ingrozesc de termenul de livrare prea lung si nesigur ce rezulta din relatarile voastre. Inca nu sunt hotarat daca voi alege xceed-ul. Mai am in vedere honda civic, mazda cx30 si chiar hyundai ioniq plug-in. Azi am fost in vizita la un dealer mazda pe care l-am chestionat de termenul de livrare si mi-a raspuns ca e maxim 3 luni. Am intrebat daca sunt cazuri de depasiri a termenului si mi-a raspuns categoric, nu, la ei e exact cat ti se spune la semnarea contractului. Am insistat dand exemplu pataniile voastre cu Kia si mi-a zis ceva ce m-a impresionat: cateodata mai primesc e-mailuri de la producator cum ca isi cer mii de scuze ca productia va intarzia 3 ore !!!! wtf !! asta da tratament si comunicare din partea producatorului! Si dealerul se amuza de treaba asta.
Concluzia care ar fi ? Asta e mentalitatea si disciplina japonezului versus corean sau slovac? Eu stiam ca si coreanu e apropiat ca gene de japonez. Dar poate o fi vina doar a slovacului, in care, clar, nu am incredere. Atentie, Mazda nu are fabrica in Europa, masinile vin de la mama lor de acasa.
Concluzia care ar fi ? Asta e mentalitatea si disciplina japonezului versus corean sau slovac? Eu stiam ca si coreanu e apropiat ca gene de japonez. Dar poate o fi vina doar a slovacului, in care, clar, nu am incredere. Atentie, Mazda nu are fabrica in Europa, masinile vin de la mama lor de acasa.
- Nesta3
- Moderator General
- Auto: Kia Sportage QL
Vezi ca la Mazda termenul e de 5 luni.Tot ce ai citit pe aici si anume nemultumirile colegilor(foarte indreptatite) sunt in legatura cu faptul ca nu prea se mai prinde tichetul rabla.Situatia se datoreaza in special intrare in piata a Xceedului, pentru care productia celorlalte modele a cazut pe planul 2.Exact asa s-a intamplat si cand a aparut noul ceed, care a intarziat productia Sportage.
Ca o concluzie, daca dealerul a asigurat verbal sau chiar in scris ca ve-ti prinde tichetul rabla indiferent de situatie, acesta trebuie sa isi asume integral costul tichetului fara discutii.
In rest, pe langa alea 3 luni, aveti inca 60-90 zile de intarzieri pe care dealerul le invoca prin contract din diverse motive(inundatie la fabrica etc).
Ca o concluzie, daca dealerul a asigurat verbal sau chiar in scris ca ve-ti prinde tichetul rabla indiferent de situatie, acesta trebuie sa isi asume integral costul tichetului fara discutii.
In rest, pe langa alea 3 luni, aveti inca 60-90 zile de intarzieri pe care dealerul le invoca prin contract din diverse motive(inundatie la fabrica etc).
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best
EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE
2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition
La Mazda este mai ușor cu livrările deoarece ei au nivel de echipare standard și fac pe banda rulantă. Este foarte ușor sa ai in permanenta mașini pe stoc in felul acesta.
La fel se întâmpla și la Hyundai.
La fel se întâmpla și la Hyundai.
- Nesta3
- Moderator General
- Auto: Kia Sportage QL
Intradevar, dar daca vrei scaune incalzite, stai 5 luni, atat la Hyundai cat si la Mazda.
Eu zic sa va bucurati de masini, ca restul e cancan.
Eu zic sa va bucurati de masini, ca restul e cancan.
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best
Bhall. Sincer nu inteleg ironia acidă. Tocmai asta spun si eu, e greu de crezut ca producătorul nu ii tine la curent cu estimarea de producție si suna patronul sa ceara prioritizare. Nu sunt departe nici de partea comercială si nici la vrajeala dealerului nu pun botul. Eu sustin același lucru ca și tine. Ca suntem dusi cu zaharelul. Si nici macar nu intr un mod elegant. Multumesc pentru datele de contact de la fabrica. Referitor la partea contractuală, ma pricep destul de bine si contractul e vag (nu vorbește de notificare scrisa oficiala). Oricum eu vreau masina nu sa astept 5 luni si sa stau prin tribunale. E o Kia for f..'s sake.
Alex 167. Nu te descuraja, dar nici nu face eroarea mea. Ia ceva de pe stoc. În momentul de față, termenul de livrare pentru un Xceed comanda de fabricatie este ianuarie 2020. În mod realist însă masina ar ajunge in februarie. Dacă așteptările setate de dealer subt realiste, e ok. Dacă îți zic ca vine până la fi finalul anului, te agata sa nu renunți la comanda. Nu pica in capcana si plateste doar avansul minim
Intreaba cât costa o revizie standard la Mazda. Vei avea o surpriză. Intra si pe topicul cu probleme tehnice al posesorilor.
Am testat si studiat indelung variantele Civic, Ceed, Mazda 3 si am facut un review in topicul Kia Ceed generația a 3 a 2018. Poate te ajuta.
Nesta3 . Man eu nu inteleg faza asta cu scaunele încălzite. La Hyundai si Mazda nu poti personaliza masina ca si la Kia. Hyundai merge pe standard trim, adică alegi doar nivelul de echipare si culoarea. Au si un stoc bun cu variante ok. Pe un Highway plus si Executive ai scaune încălzite standard. Nici vorbă de 5 luni. La Mazda ai versiunea Plus cu scaune încălzite si volan încălzit incluse ca dotare standard. Pe nivelul Standard nu poti adauga decât vopsea metalizata. ASKO si BDT au stoc cu Plus cu scaune si volan încălzit si au si masini in tara ca mi au propus mie cateva. Culori limitate, dar au. De unde cele 5 luni daca vrei scaune încălzite? Mie la Mazda mi au dat termen 4 luni pt comanda si mi au propus variante de stoc. Mult peste Kia la acest capitol al stocului.
Alex 167. Nu te descuraja, dar nici nu face eroarea mea. Ia ceva de pe stoc. În momentul de față, termenul de livrare pentru un Xceed comanda de fabricatie este ianuarie 2020. În mod realist însă masina ar ajunge in februarie. Dacă așteptările setate de dealer subt realiste, e ok. Dacă îți zic ca vine până la fi finalul anului, te agata sa nu renunți la comanda. Nu pica in capcana si plateste doar avansul minim
Intreaba cât costa o revizie standard la Mazda. Vei avea o surpriză. Intra si pe topicul cu probleme tehnice al posesorilor.
Am testat si studiat indelung variantele Civic, Ceed, Mazda 3 si am facut un review in topicul Kia Ceed generația a 3 a 2018. Poate te ajuta.
Nesta3 . Man eu nu inteleg faza asta cu scaunele încălzite. La Hyundai si Mazda nu poti personaliza masina ca si la Kia. Hyundai merge pe standard trim, adică alegi doar nivelul de echipare si culoarea. Au si un stoc bun cu variante ok. Pe un Highway plus si Executive ai scaune încălzite standard. Nici vorbă de 5 luni. La Mazda ai versiunea Plus cu scaune încălzite si volan încălzit incluse ca dotare standard. Pe nivelul Standard nu poti adauga decât vopsea metalizata. ASKO si BDT au stoc cu Plus cu scaune si volan încălzit si au si masini in tara ca mi au propus mie cateva. Culori limitate, dar au. De unde cele 5 luni daca vrei scaune încălzite? Mie la Mazda mi au dat termen 4 luni pt comanda si mi au propus variante de stoc. Mult peste Kia la acest capitol al stocului.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Mazda_facilities
Atentie pt Romania la Made in Mexic, Rusia , Vietnam, Columbia ..... ca sa nu traiti in ``norisori`` intrati pe forum-urile lor sa va convingeti ....