Am ales motorizarea pe benzina pentru ca drumurile pe care le fac sunt 95% in oras iar cu masina diesel ce o folosesc in momentul de fata am tot avut probleme, intr-un final rezolvandu-le cu bani destul de multi.
Am facut un drive test cu un Ceed 1.4 cel de 100 CP si am ramas putin uimit, motorul mi s-a parut destul de puturos. Nu doresc o masina sport dar cand plec in concediu cu 2 copii, nevasta si bagaje, iti trebuie ceva mai serios, mai ales daca sunt drumuri de munte. Asa ca am ales motorul T-GDI de 140CP si sper sa imi depaseasca asteptarile. Din cate am citi pe net (review-uri ale persoanelor ce au asa ceva, ale celor specializati in testarea masinilor), pare sa fie ok.
O sa las mai jos cateva informatii referitoare la masina.
CEED SPORTSWAGON 1.4 T-GDi 7DCT GT Line MY20
RNG - Orange Fusion
Geamuri spate si luneta cu fumurii
Faruri tip LED
Semnal schimbare directie de mers incorporat in oglinda laterala
Oglinzi exterioare electrice si incalzite
Oglinzi exterioare pliabile electric
Scaune incalzite pentru sofer si pasager
Schimbator de viteza imbracat in piele
Volan incalzit
Climatronic
Dezaburire automata parbriz
PTC (Positive Temperature Coefficient)
Bord tip "Supervision" - 4.2" TFT
ECM
Senzor ploaie
Izolatie capota
Priza in portbagaj
Incarcator USB
RADIO+ RDS+ DAB cu display de 8"
Cam astea sunt extraoptiunile alese de mine, in afara celor standard GT Line.
Data incheiere contract: 19.07.2019
Data avans: 19.07.2019
Data estimata cand o sa ajunga masina: sfarsitul lui octombrie
Pret masina dupa ce s-a aplicat discount-ul de dealer de 1500 Euro si cel Rabla (1350 Euro) : 19688 Euro
Sper sa inceapa din nou programul Rabla anul acesta pentru a beneficia de discount (o sa se ocupe dealerul de ticket). Daca cineva stie ceva de asta, va rog sa impartasiti si cu mine informatiile

Legat de Casco, stiu ca este cineva pe forum ce se ocupa de asa ceva. Nu-i stiu exact numele, asa ca orice informatie este bine venita. Incerc sa imi fac un calacul privind cheltuielile din toamna (casco, anvelope iarna + jante - daca merg sa nu montate pe 16' ; dealerul nu stia exact daca sunt etrieri mai mari si daca poti sa pui doar 17').
Multumesc si astept cu nerabdare sa impartasim gandurile referitoare la masini.
Raspund cu mare drag la orice intrebare

Cosmin.