Hai să vă spun ce șut în 'oo' tocmai mi-am luat cu CASCO!
Deci, 12 ani consecutivi de CASCO la Generali (9 pentru masina anterioara, 3 pentru Sportage)!
In ultimul an am avut pentru Sportage prima anuala CASCO de 2246 lei, in rate trimestriale (cam 562 lei/trimestru), cu franșiza de 100€/eveniment.
Tot in ultimul an am avut trei evenimente:
- o frecatura la bara fata (gasita in parcare la servici)
- mi-au halit cainii a doua oara masina in parcare acasa
- inca o frecatura in parcare la servici (petrecuta luna trecuta) pentru care am dus masina azi la reparat.
Deci niciunul din vina mea. Daca eram eu de vina, macar ma consola faptul ca sunt un sofer prost si mi-am facut-o cu mana mea.
Luni imi expira polita CASCO si azi m-am dus sa o refac. Si am primit sutul in 'oo' : prima anuala s-a facut 4000 lei, cu rata trimestriala de 1000 lei si franșiza obligatorie de 100€/eveniment! In conditiile in care pentru evenimentele de mai sus au decontat. :
- ~750 lei
- ~1100 lei
- 1500 lei prevazuti pentru ultimul eveniment pentru care am masina in service.
Pentru toate aceste trei evenimente eu am platit 300€ franșize.
Pentru ce mi-au dublat ei CASCO? Explicatia primita a fost ca am avut doua evenimente majore, de peste 200€/eveniment! Deci pentru o firma de talia Generali, un eveniment pentru care deconteaza peste 200€ este major! Ce se intampla cu anii in care am platit CASCO si nu am avut niciun eveniment (noroc chior in țara asta)? Nimic, nu conteaza! Deci practic iti platesti reparatiile singur, pentru ca stiti bine ca tot ce se deconteaza prin CASCO e la suprapret! Deci și futut, si cu banii luati!
Atunci pentru ce sa mai plaresc CASCO din moment ce ei nu isi asuma niciun risc? Pentru ca tot ce am facut la masina pe CASCO au fost țigănii minore, gasite in parcare, de la soferii 'educati' din țara lui Borat, unii poate prea analfabeti sa poata scrie un bilet de scuze pe care sa-l lase in parbriz si sa-si asume raspunderea pentru ce au gresit!
Pentru ca atunci cand ai o dauna majora (eram oprit la semafor si un taxi a intrat direct in spatele meu) si se cunoaste autorul, iar cei de la CASCO sunt foarte 'mărinimoși' si iti fac masina pe cheltuiala lor, urmand sa-si recupereze banii de pe RCA-ul vinovatului, iar nu-si asuma niciun risc.
Deci pa CASCO!
Daca nu injuri atunci cand conduci ... inseamna ca nu esti atent la drum !
Salut. Vrea sa achizitionez si eu un sportaje luna aceasta. Ideea e ca ma intereseaza polita casco. Valoarea masinii 19000. Din cate am citit, ma poate ajuta andrei1271984 cu o estimare?
andrei1271984 wrote: ↑02 Aug 2019, 18:18
Mario )) stii de ce esti tu suparat acum ?:))) pentru ca nu ai avut un broker care sa te consilieze
asa se intampla cand mergi singur la lupta
de curiozitate, care era efectul daca exista broker-ul in ecuatie?
efectiv platea mai putin sau doar il consilia sa nu mai fie suparat atat de rau?
tu daca ai o dauna si vezi ca lucrurile nu se misca pe cine suni? crezi ca te baga prea mult in seama asiguratorul?
brokerul doar da un mail/telefon si in majoritatea cazurilor lucrurile se rezolva foarte rapid.
Cativa dintre colegii de forum iti pot confirma asta
In plus , sunt situatii in care asiguratul nu stie cum sa declare o dauna si din acest motiv este refuzat de asigurator.
avand un broker in spate situatia se schimba si refuzul devine accept )
cred ca s-a interpretat gresit intrebarea, nu era malitioasa ci chiar pe bune, se schimba ceva in buzunarul clientului daca CASCO se facea prin broker?
nu ma refeream la miscarea dosarelor sau la rezolvarea daunelor, nu asta era subiectul, acolo inteleg interventia unui broker, era vb de cazul de
fata unde s-a marit prima din cauza acelor daune neimputabile si omul era suparat pe buna dreptate, care ar fi fost interventia pozitiva a brokerului?
Stai linistit, nici nu m-am gandit ca ar putea fi malitioasa intrebarea ta.
Da, brokerul poate solicita si obtine micsorarea primei de asigurare in cazul nostru.
Din pacate insa foarte putini brokeri fac asta insa asta e o alta discutie, tine de moralitatea fiecaruia si de cat isi doreste fiecare sa ajute un client.