Fraierica
Toate motoarele de capacitate mică și ceva putere sunt concepute să consume ulei , că ai ridicat problema asta in special la WV .
Am 8 mașini , printre care și un WV Golf cu motor de 1l / 90cp .
Motoarele astea mici de 0.9...1.2l nu mai au segmenții foarte fest pe cămașa cilindrului , tocmai pentru a se forma o peliculă mai consistentă de ulei între segmenți și cămașa cilindrului , așa se preîntâmpina uzura prematură a segmenților și cămășii cilindrului . Dacă ai să cauți pe net ai să găsești declarații ale inginerilor din grupul WV care spun ce am scris eu aici , un consum de 1..1,5l ulei la 10000...15000km îl consideră normal .
Din păcate asta este regula jocului in aceste vremuri , când se impun reguli ecologice , noxe cât mai mici , acum și motoarele pe benzină au filtre de particule , tocmai pentru a opri noxele generate de uleiul ars in motor .
Cu ani în urmă cred că nu cumpăra nimeni o mașină de 1300...1600kg dacă avea motor de 1...1,2l , acum la toate mărcile întâlnești motoare de capacitate mică , din punctul meu de vedere sunt cam nefiabile in timp , se uzează destul de repede , fiind supuse la sarcini mari pentru a obține ceva putere din ele .
Prin 1997 am avut un BMW 520i E34 , cea mai bună și fiabilă mașina avută de mine , un motor extraordinar cu 6 cilindri și 150cp , capacitate 2l , acum 150cp ii obțin din 1,3...1,4l cu 4 cilindri , dar cât țin acele motoare ?
Anul ăsta chiar vreau să îmi cumpăr un 520i E34 , să o restaurez dacă este nevoie și să ies la bulevard cu ea Duminica , in amintirea vremurilor trecute .
În ziua de azi nu se mai fabrică mașini cu fiabilitatea celor din anii 80...90 , am două Opel Astra , la una am schimbat pompa de servoambreiaj de trei ori într-un an , în garanție , fiind hiba lor din cauza unei garnituri , te trezești cu pedala de ambreiaj in podea , trebuie să o ridici cu mâna apoi să faci câteva " pompe " .

.
Sincer .......motorul de pe mașina mea nu am habar cât de fiabil va fi in timp , când ridic capota și văd " motorașul " ăla , să zicem că eu sunt mai de modă veche , îmi plac motoarele mai mari ca dimensiune , îmi dau încredere .până anul trecut am condus alternativ un Porsche Cayenne "tedei" 3l și un Mercedes CLK 200 Kompresor , ambele cumpărate de noi .
Îmi pare rău că pe Sportage nu se pune motorul turbo de 2l pe benzină , care se pune pe Stinger , așa ar fi fost perfect pentru mine .