Jante si anvelope Sportage

Forum cu de toate despre Kia Sportage
Post Reply
bogdanlex
Auto: Kia Sportage 2018 1.7 DSL DCT

Re: jante kia sportage

Post by bogdanlex »

Salut,

Update : am fost la Autosoft unde au un aparat de diagnoza senzori. Problema e ca senzorii mei, comandati de la teparii de chinezi , sunt marca TRW si cei de la Autosoft nu au in programul aparatului respectiv o astfel de marca.

Pe senzori scrie Made in USA si cred ca nu se potrivesc cu modelele europene, asta e parerea mea strict personala de necunoscator. Ei sunt si putin diferiti, adica partea din exterior, cu filet, pe care vine prins aparatul de presiune, e mai mica decat la cei OEM.

Asa ca am deschis un dispute pe Aliexpress si astept sa vad ce zic chinezii, poate dau banii inapoi.

Asa ca, stie cineva o alta vulcanizare care sa aiba soft pentru senzori TRW ?

Sau recomandati un brand pe care vi l-ati luat din RO si chiar functioneaza ?

Merci

Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk

Kia Sportage 2018, 1.7 DSL DCT Style

Nesta3
Moderator General
Auto: Kia Sportage QL

Post by Nesta3 »

Eu doar linkul asta am pus, ori de cate ori a intrebat cineva
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre ... 3165759189
Nu stiu cum ai reusit sa cumperi de pe Ali.Dar macar sa o rezolvi acum
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best

EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE

2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition

bogdanlex

Post by bogdanlex »

Nesta,

Nu acuz pe nimeni, departe de intentia mea. Doar ca atunci cand am dat comanda am intrat de pe un link postat aici in forum si nu m am uitat foarte atent. Cum s-ar zice, am mers pe incredere. Dar e f posibil sa nu fi fost eu atent.

Prima data am mers pe link-ul de pe ebay dar la acel moment nu mergea link-ul, de pe tapatalk in aplicatie ebay, dadea o eroare ceva.

Whatever, cred ca dau comanda de pe ebay din link-ul pus din nou de tine. Oricum, cu ce am dat pe ali si cu aia de pe ebay ajung la pretul de vanzare din ro de pe diverse site-uri si mai jos decat oem de la Kia.

Deci, in the end, all good.

Flavius18
Auto: Kia Sportage 1.6 GDI

Post by Flavius18 »

Si merge si pe model 2014?
Bogdan, si ai mei de pe masina originali sunt TRW
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

bogdanlex

Post by bogdanlex »

Salut,

Hai ca ne-am lamurit cu chinezii. Am deschis un dispute pe AliExpress, am pus niste poze cu eroarea din bord si, ca sa vezi, chinezu si a dat seama ca mi-a trimis un model de senzor pentru modelul anterior de KS.

Asa ca mi-au propus fie sa returnez senzorii si platesc ei taxele postale, dupa ce primesc produsul inapoi fie retin senzorii si imi returneaza doar 50 usd din cei 65 cat am platit pt ei.

Asa ca am optat pentru a doua varianta sa nu ma mai complic cu trimisul inapoi, posta, taxe etc. etc.. S-au oferit sa imi trimita un alt model insa deja comandasem de la coreanul indicat de Nesta, de pe ebay (care apropo, se misca f repede, miercuri seara am dat comanda si azi dim erau deja in avion, asa aparea pe status).

Motiv pentru care, in final am ramas cu senzorii care merg pe Kia Sportage model 2014, asa ca cine are nevoie de senzori poate sa dea un semn.

Acum asteptam sa vedem ce zic cei din Korea

SaboToro
Auto: Sportage GT-Line 1.6T-GDI 7DCT

Post by SaboToro »

Da, cei din Korea se mișcă foarte repede. Mai mult o să dureze formalitățile la noi în țară. Eu am așteptat cam 2 săptămâni până am fost anunțat că pot să merg să ridic coletul.
My Next: Kia Sportage GT-Line 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 - New Infra Red - since 02.07.2018
My Ex: Kia cee'd 1.6 CRDi Kompass - Blue Dynamic - 29.11.2007-29.05.2018

Flavius18
Auto: Kia Sportage 1.6 GDI

Post by Flavius18 »

Sunt curios daca merg anulati senzorii TPMS sa nu mai indice atunci cand nu ii ai pusi pe janta.

Andrei22
Auto: Sportage 1.6 GDI

Post by Andrei22 »

Salutare,

Sunt un fericit posesor de Kia Sportage 1.6 GDI, 4*2, Style(2018) si am o dilema :)

As vrea sa schimb jantele pentru vara cu unele de 18" insa am vazut ca nu sunt trecute in talon si in carte ( avem 17" si 19").

Am gasit niste jante tot de Sportage 3 dar pe 18" si nu stiu daca se potrivesc si mai bine zis daca e in regula sa fac mutarea asta.

Banuiesc ca daca este ok trebuie mers si la RAR pentru omologare, dar poate ma puteti ajuta sa ma lamuresc.

Merci, si seara buna tuturor !

Andrei

Nesta3
Moderator General
Auto: Kia Sportage QL

Post by Nesta3 »

Nu stiu daca le ai trecute pe astea de 19.Daca masina e facelift, ar trebui sa ai trecute in talon/carte pe cele de 18".
Asa ziceau unii colegi posesori de facelift
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best

EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE

2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition

Andrei22

Post by Andrei22 »

Salut Nesta,

Nu e modelul ce facelift , e cel normal. Dupa logica mea 18" e intre 17" si 19", dar as vrea sa fiu sigur si sa nu fac o prostie .

SaboToro
Auto: Sportage GT-Line 1.6T-GDI 7DCT

Post by SaboToro »

Salut,
Eu când am căutat jante pentru iarnă am căutat după modelele de aici: https://bit.ly/2VE4d1m
Văd că sunt listate și pe 18", dar dacă nu sunt trecute in carte (cum nici la mine nu sunt trecute) cred că trebuie să mergi la RAR.
De ce nu mergi direct pe varianta de 19"?
My Next: Kia Sportage GT-Line 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 - New Infra Red - since 02.07.2018
My Ex: Kia cee'd 1.6 CRDi Kompass - Blue Dynamic - 29.11.2007-29.05.2018

Andrei22

Post by Andrei22 »

Salut,
Pe 19 ma gandesc ca e prea mult pentru un 1.6 4*2,plus ca la drumurule noastre.. Pe 18 mi se pare o varianta buna atat estetic cat si functional.Nu inteleg de ce nu e trecut in carte. Poate totusi a pus cineva de aici si ma ajuta cu mai multe informatii.

akeem
Auto: Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT

Post by akeem »

La modelul vechi ai doar 16, 17 si 19, nu si cele de 18.
Probabil cele de 18 nu au putut fi omologate sau era prea mare bataia de cap. Stiu ca suna aiurea, 18 fiind intre 17 si 19, dar conditiile impuse la omologare pe diverse piete presupun inscrierea intre anumite limite de consum, mase, dimensiuni, volume de fabricatie chiar, pe care constructorii le joaca la milimetru. Poate ca cu rotile de 18 masina se inscria intr-o clasa care presupunea nustiuce.

O alta chestie: ai roti de 19 la 1.6 GDI? Eu stiam ca doar 16 si 17, 19 fiind pentru 1.6 T-GDI.
Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT-LINE - Sand Track

patache.bogdan1
Auto: kia sportage

Post by patache.bogdan1 »

La modelul facelift 2018, varianta Gt line 4×4 eu nu am trecut în carte decât pe cele de 19 ''... si nici în certicatul de conformitate emis de producător nu sunt trecute alte dimensiuni.

akeem
Auto: Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT

Post by akeem »

Da? Nasol, inseamna ca nu poti sa treci la 17 iarna.
Eu am trecut la 17 si iarna si vara, am renuntat la cele de 19.

In alta ordine de idei nu inteleg toate aceste variatii de la o persoana la alta.
Pe chestia asta: https://www.wheel-size.com/size/kia/sportage scrie clar ce e omologat pentru fiecare piata/versiune in parte si se potriveste si cu ceea ce stiam eu. Nu cumva aia printeaza CI dupa ureche?
Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT-LINE - Sand Track

Post Reply

Return to “Generalităţi”