Lista asteptare masina -2007-
a, pai referitor la asta iti pot spune asa. Plata integrala o vor face in Ianuarie sau la orice data pe care le-o cer eu evident incadrandu-ma in cele 90 de zile de la plata avansului. Faza misto e ca incep sa platesc ratele din luna urmatoare. FULL CASCO obligatoriu. Fara sa prezinti polita de FULL CASCO nu fac plata integrala catre dealer.
Kia CEE'D 1.6 DSL LX BASE 90 CP + ceva optionale. PISTON GREY
poze in curand...
poze in curand...
@belami Se plateste din buzunar (cash sau prin op din contul de economii proprii). Creditul de la banca nu include/acopera si acest lucru! Ei pur si simplu fac schimbul la cursul lor si te pun sa faci plata catre dealer printr-un OP pe care-l completezi TU! Practic cand ceri un credit auto daca iti este acceptat suma aferenta ti se livreaza in contul tau pe care esti obligat sa-l deschizi la ei la banca dupa care, cum ziceam, plata efectiva catre delear se face asa: se schimba EURO in RON la cursul ALPHA apoi se face plata catre dealer. Faza e ca ajungi la dealer sa mai vb. cu el despre una alta si hop! te anunta ca suma de avans nu este completa si atunci observi ca pe factura proforma de la dealer scrie: SE VA PLATI LA CURSUL BCR! Daca tu ca si berbec nu vezi lucrul asta macar te astepti ca cei de la banca sa guitze ceva. Nimic! Te trezesti cu zambetul amar al reprezentantului de vanzari de la dealer care te roaga sa platesti diferenta: "acum la aceasta suma de 2000 de E pt. avans diferenta de curs valutar nu este mare! La factura finala in schimb..." Nah.. cam asa se procedeaza 

poze in curand...
poze in curand...
Dar in ziua cu pricina noi stim cat e cursul la BCR (pt dealer). Nu se poate face o depunere numerar (diferenta de curs) in contul nostru, dupa care sa se vireze suma exacta in contul dealer-ului.Totul s-ar clarifica intr-o singura zi. PAREREA MEA.
1.4 BEST, Machine Silver
Comanda 25.10.2007, seriile 06.12.2007, livrarea 12.01.2008
paai cred ca pt. asta ar insemna sa-ti faci un credit mai mare in asa fel incat sa acoperi aceasta diferenta de curs valutar care mai departe sa fie inclusa in rata. Nu stiu cat e de eficient. Mergi cel mai sigur la o ALPHA si discuta pe tema asta. Restul detaliilor , in opinia mea, sunt chiar ok.
poze in curand...
poze in curand...
NU NU NU! Diferenta o platesc prin depunere numerar, chiar in ziua tranzactiei, chiar in contul creat la ALPHA (unde sunt banutii imprumutati, dar insuficienti).Eu nu fac decat sa completez suma imprumutata cu o depunere numerar ca sa acopar diferenta de curs dintre cele doua banci.Toate intr-o singura zi. Trebuie sa ne dea voie.
1.4 BEST, Machine Silver
@belami;
Avantajele creditului auto: dob. mai mica atat in euro cat si ron.
Dezavantaje:girezi imprumutul cu masina(CIV ramine la banca pana achiti tot creditul)
casco full (platit in 1..2..4 rate) in favoarea bancii,cat ai in primul an(suma) atat ai si in ultimul an
la unele banci te obliga sa faci casco cu x,y z.
Eu am ales creditul de nevoi personale deoarece CIV e la mine acasa si casco ma duc si il fac unde vreau eu(unde e mai ieftin dar tot full)si in anul urmator cei 4 sau 5% reducere se vor gasi ...la mine in buzunar nu la banca.Casco il platesc in 1..2..4...10 rate.
Tu iei decizia finala,eu ti-am relatat numai niste nimicuri care m-au facut pe mine sa renunt la credit auto desi aveam tot dosarul facut .
Bafta !!!
Avantajele creditului auto: dob. mai mica atat in euro cat si ron.
Dezavantaje:girezi imprumutul cu masina(CIV ramine la banca pana achiti tot creditul)
casco full (platit in 1..2..4 rate) in favoarea bancii,cat ai in primul an(suma) atat ai si in ultimul an
la unele banci te obliga sa faci casco cu x,y z.
Eu am ales creditul de nevoi personale deoarece CIV e la mine acasa si casco ma duc si il fac unde vreau eu(unde e mai ieftin dar tot full)si in anul urmator cei 4 sau 5% reducere se vor gasi ...la mine in buzunar nu la banca.Casco il platesc in 1..2..4...10 rate.
Tu iei decizia finala,eu ti-am relatat numai niste nimicuri care m-au facut pe mine sa renunt la credit auto desi aveam tot dosarul facut .
Bafta !!!

@belami da, categoric ca se poate. Solutia asta o gasisem si eu cand deja se facuse plata si deci aflasem ca se putea. Dar mare inconvenient nu a fost. Am scos din portofel 180 RON (bine ca-i aveam la mine) si am platit direct in show-room. Pt. plata finala asa voi proceda si eu: voi incarca contul cu suma care sa acopere diferenta. Doamne Ajuta sa fie una mica
@teddy perfect de acord cu tine! Exact aceleasi repere le-am avut si eu. Insa ce m-a determinat au fost niste chestiuni cu caracter personal: sunt un pic delasator, chiar nu vreau sa vand masina minim 4-5 ani, etc., etc. Cu toate ca CIV-ul este la banca, masina este pe numele tau, talonul la fel. Masina este a ta!

@teddy perfect de acord cu tine! Exact aceleasi repere le-am avut si eu. Insa ce m-a determinat au fost niste chestiuni cu caracter personal: sunt un pic delasator, chiar nu vreau sa vand masina minim 4-5 ani, etc., etc. Cu toate ca CIV-ul este la banca, masina este pe numele tau, talonul la fel. Masina este a ta!

poze in curand...
poze in curand...
Eu am facut credit auto in lei la Alpha Bank, casco la BCR si sunt foarte multumit. Am calculat si am iesit mai ieftin decat un credit de nevoi. In felul acesta am evitat si prostia aia cu plata ( schimb euro in lei si lei in euro la curs HVb).
BZ-21-NBA, Sportage 1.6 TGDI 7DCT Gt-line black pearl sosit 07.11.2017, 50000 km
Bz-07-NBA, Xceed 1.5 TGDI 7DCT Style plus MY21, 25000 km
Bz-07-NBA, Xceed 1.5 TGDI 7DCT Style plus MY21, 25000 km
in principiu te-as putea ajuta, sotia lucreaza la o banca. da-mi un pm cu numarul tau de mobilbelami wrote:Parca in situatii d-astea ar fi buna o 'pila' la banca, pt consiliere/jonglerie.
Cee'd 1,4 LX BEST black pearl IS-&9-MFM - 250000km
Opel Mokka 4x4, 1.4l 140CP
jurnal de bord: viewtopic.php?t=1126
Opel Mokka 4x4, 1.4l 140CP
jurnal de bord: viewtopic.php?t=1126
-
- sensei
- Auto: