Care becuri tin mai mult?
-
- Auto: Kia Proceed 2.0 DSL
Re: Care becuri tin mai mult?
no name-uri all the way.
sper sa nu cobesc acum dar n-am mai schimbat becuri de ceva vreme.
am 2 de rezerva in cotiera pentru cand e nevoie, habar n-am ce marca, merg cu faza scurta aprinsa mereu. la becuri e de noroc, clar.
sper sa nu cobesc acum dar n-am mai schimbat becuri de ceva vreme.
am 2 de rezerva in cotiera pentru cand e nevoie, habar n-am ce marca, merg cu faza scurta aprinsa mereu. la becuri e de noroc, clar.
Proceed Cassa White 2.0 DSL Style... + pachet sport (the works...)
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink
Eu am avut numai philips si osram iar acuma ma bate gandul sa comand asa ceva: https://m.aliexpress.com/s/item/3269959 ... f#autostay
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
cee'd 1.6 crdi pewter beige
Hyundai I30 Facelift 1.6 GSL - ex
Ceed 1.4 TGDI
Ceed 1.4 TGDI
Multumesc de informatii
Deci in definitiv, pot schimba faza scurta pe dreapta fara sa am deranj cu vasul de expansiune / rezervor lichid parbriz?
Pana acuma nu am schimbat decat pe stanga, pe dreapta am apelat la service dar chiar nu mai tin minte, parca totusi nu au umblat la subansamblele mentionate mai sus
Multumesc anticipat de raspuns
Deci in definitiv, pot schimba faza scurta pe dreapta fara sa am deranj cu vasul de expansiune / rezervor lichid parbriz?
Pana acuma nu am schimbat decat pe stanga, pe dreapta am apelat la service dar chiar nu mai tin minte, parca totusi nu au umblat la subansamblele mentionate mai sus
Multumesc anticipat de raspuns
Ceed SW, 1,4 GSL MT, 109 CP, City, Black Pearl, 2009 ODO:190.000 km
Anvelope iarna 195/65/R15:Diplomat Winter ST (naspa, nu achizitionati gama budget
)
Anvelope vara 205/55/R16: HANKOOK Ventus Prime 4 K135 205/55 R16 (midle range cu performante de premium
)
GPL Tomaseto STAG 4 Qbox plus
Anvelope iarna 195/65/R15:Diplomat Winter ST (naspa, nu achizitionati gama budget

Anvelope vara 205/55/R16: HANKOOK Ventus Prime 4 K135 205/55 R16 (midle range cu performante de premium

Deci la mine la 1.6 benzina e imposibil sa schimb becul fara a demonta farul sau vasul de expansiune. Vasul e prins cu 2 suruburi, 1 jos si al 2 lea pe caroserie parca...aa... si mai e si un cablu electric atasat pe vas, e ca in clips. Cred ca o sa ai nevoie de o tubulara de 10.
cee'd 1.6 crdi pewter beige
Ceed 1.4 TGDI
Ceed 1.4 TGDI
-
- Auto: Kia Proceed 2.0 DSL
la 2.0 diesel te chinui nitel dar merge fara sa dai nimic jos.
si uitandu-ma la intalniri sub alte capote, la mine pare mai inghesuit.
si uitandu-ma la intalniri sub alte capote, la mine pare mai inghesuit.
Proceed Cassa White 2.0 DSL Style... + pachet sport (the works...)
Eu am H7 marca carrefour de câțiva ani. Încă rezista.
Sent from my Lenovo K910 using Tapatalk
Sent from my Lenovo K910 using Tapatalk
1.4 GSL Best Black Pearl
Gata. S-a rezolvat
Dar tot Osram am nimerit, la un magazin de cartier, ce-i drept are referinte bune.
Vanzatorul mi-a recomandat sa nu ating la montaj becul cu degetele, se pare ca durata de viata a acestora e scurtata mult daca se contamineaza cu urme de grasime umana.
Si acelasi lucru mi s-a mai zis de mai multe ori de catre cunoscatori "fara ghilimele".
Asa ca am utilizat manusi menaj desigilate din ambalaj cu atentie, la fel am procedat si cu becul.
Dupa ce m-am chinuit cu clema de fixare (am reusit sa dau in lateral bratele), am scos becul din lacas cu tot cu mufa.
Cand sa-l pun pe cel nou, nu reuseam sa bag mufa cu becul fixat in lacas din cauza bratelor clemei, ma incurcau firele
Asa ca am scos iar becul din mufa (sper ca n-am contaminat becul dupa atingerea mufei), am fixat becul in lacas, apoi am fixat bratele clemei dupa care am aplicat mufa pe lamelele contact de la bec.
Am facut proba, functioneaza faza scurta.
Daca ati avut rabdarea sa cititi postarea, am o singura intrebare, nu am mai avut rabdarea sa fac o proba, se poate scoate intai mufa de la orice bec si apoi sa se desprinda clema de fixare sau e valabil numai la fixarea unui bec nou, fixare clema si apoi aplicare mufa pe lamelele de contact de la bec?
Multumesc

Dar tot Osram am nimerit, la un magazin de cartier, ce-i drept are referinte bune.
Vanzatorul mi-a recomandat sa nu ating la montaj becul cu degetele, se pare ca durata de viata a acestora e scurtata mult daca se contamineaza cu urme de grasime umana.
Si acelasi lucru mi s-a mai zis de mai multe ori de catre cunoscatori "fara ghilimele".
Asa ca am utilizat manusi menaj desigilate din ambalaj cu atentie, la fel am procedat si cu becul.
Dupa ce m-am chinuit cu clema de fixare (am reusit sa dau in lateral bratele), am scos becul din lacas cu tot cu mufa.
Cand sa-l pun pe cel nou, nu reuseam sa bag mufa cu becul fixat in lacas din cauza bratelor clemei, ma incurcau firele

Asa ca am scos iar becul din mufa (sper ca n-am contaminat becul dupa atingerea mufei), am fixat becul in lacas, apoi am fixat bratele clemei dupa care am aplicat mufa pe lamelele contact de la bec.

Am facut proba, functioneaza faza scurta.
Daca ati avut rabdarea sa cititi postarea, am o singura intrebare, nu am mai avut rabdarea sa fac o proba, se poate scoate intai mufa de la orice bec si apoi sa se desprinda clema de fixare sau e valabil numai la fixarea unui bec nou, fixare clema si apoi aplicare mufa pe lamelele de contact de la bec?
Multumesc
)
)

- Nesta3
- Moderator General
- Auto: Kia Sportage QL
Se scoate, dar uneori mai greu.Tii cu o mana de bec/baza lui si cu cealalta tragi mufa.
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best
EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE
2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition
EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE
2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition
- bogdan.citescu
- Auto: Cee'd FL 1.6, DSL, City ++
Eu zic ca e mai corect sa scoti intai mufa, apoi desfaci siguranta si scoti becul. La montare invers, ti becul de contacte (nu ai nevoie de manusi ca nu ai de ce sa pui mana pe sticla) il introduci in locas, pui siguranta si apoi bagi mufa. Eu asa am procedat de fiecare data...
Kia Cee'd Facelift 1.6L City, Dissel, Black Pearl, 115Cp + modificari
poze: https://picasaweb.google.com/108958111686639519693/MyKia?authkey=Gv1sRgCPOqgeXdqcGfAg#
Poze intalnire nationala Transalpina 2011 : https://picasaweb.google.com/108958111686639519693/IntalnireNationalaClubKIATransalpinaSiTransfagarasanIulie2011?authkey=Gv1sRgCNeL4Ze74PSr5QE#
poze: https://picasaweb.google.com/108958111686639519693/MyKia?authkey=Gv1sRgCPOqgeXdqcGfAg#
Poze intalnire nationala Transalpina 2011 : https://picasaweb.google.com/108958111686639519693/IntalnireNationalaClubKIATransalpinaSiTransfagarasanIulie2011?authkey=Gv1sRgCNeL4Ze74PSr5QE#
De acord cu tine, numai ca in cazul meu de exemplu, dupa 7 ani in care nu s-a umblat la bec, mufa aia era bine intepenita. A trebui sa scot mufa cu tot cu bec din ansamblu si apoi sa trag mai sanatos cu o mana tinand becul si in cealalta mufa. Altfel cred ca stricam ceva prin far. La introducere si a doua manevra de scos a mers lejer sa scot intai mufa , apoi becul din clema.bogdan.citescu wrote: ↑04 Sep 2017, 08:50 Eu zic ca e mai corect sa scoti intai mufa, apoi desfaci siguranta si scoti becul. La montare invers, ti becul de contacte (nu ai nevoie de manusi ca nu ai de ce sa pui mana pe sticla) il introduci in locas, pui siguranta si apoi bagi mufa. Eu asa am procedat de fiecare data...
Eu folosesc sistemul: scoate mufa de alimentare, apoi clema. Altfel desfac clema dar e f greu de scos becul din lacas.
Aseara am schimbat becul de pe dreapta. Probabil din cauza timpului si a caldurii degajata de bec, mufa a devenit un pic casanta. Aprox jumatate din ea s-a rupt. M-am descurcat sa le aranjez dar sunt curios pt viitor: se poate schimba acea mufa care alimenteaza bec-ul? Se gaseste separat ca si subansamblu sau tine de far?
Merci mult.
Aseara am schimbat becul de pe dreapta. Probabil din cauza timpului si a caldurii degajata de bec, mufa a devenit un pic casanta. Aprox jumatate din ea s-a rupt. M-am descurcat sa le aranjez dar sunt curios pt viitor: se poate schimba acea mufa care alimenteaza bec-ul? Se gaseste separat ca si subansamblu sau tine de far?
Merci mult.
S-a dus faza scurtă pe stânga.
M-a ajutat băiatul de la un magazin de cartier piese auto.
10 lei bucata, manopera gratis.
Am remarcat ca lumineaza mult mai puternic decât cel de pe dreapta. Care a fost schimbat în Septembrie 2017
Asta e Made in Korea.
Sunt curios cât va tine
M-a ajutat băiatul de la un magazin de cartier piese auto.
10 lei bucata, manopera gratis.
Am remarcat ca lumineaza mult mai puternic decât cel de pe dreapta. Care a fost schimbat în Septembrie 2017
Asta e Made in Korea.
Sunt curios cât va tine
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
)
)

Eu am pus la ultima revizie becuri KIA la service. 50 lei bucata. Sa vedem daca sunt la fel ca cele din fabrica.
Revin un pic la problema mufei H7. La mine cea de pe dreapta s-a dus de tot. La MIT s-au oferit sa imi schimbe farul. Nu multumesc.
Din pacate nici unul din magazinele online care au mufa in oferta nu o au pe stock. In plus am observat ca mufa de la KIA are 3 fire, pe cand cele din comert au numai 2.
S-a mai confruntat cineva cu aceasta problema? Vreo idee de cum as putea sa o inlocuiesc altfel decat a pune letcon-ul pe bec? La ce foloseste al 3lea fir (cel negru)?
Din pacate nici unul din magazinele online care au mufa in oferta nu o au pe stock. In plus am observat ca mufa de la KIA are 3 fire, pe cand cele din comert au numai 2.
S-a mai confruntat cineva cu aceasta problema? Vreo idee de cum as putea sa o inlocuiesc altfel decat a pune letcon-ul pe bec? La ce foloseste al 3lea fir (cel negru)?
Pe principiul eu centrez eu dau cu capul am rezolvat problema.
Unul din magazinele online chiar avea pe stoc mufele. Sunt ceramice marca Automax. Pretul este de nimic <15 lei/pereche. Am cumparat si normale si in forma de L. Cele normale nu incap in far.
Pt cine se va lovi de acesta problema:
- este atat de cald in far ca izolatul cu banda se carbonizeaza in nici 2 luni.
- atentie mare: izolatia firelor este foarte dura. Si nici nu trageti prea tare de fire. Eu le-am dezizolat pe cele ale farului cu bricheta.
Unul din magazinele online chiar avea pe stoc mufele. Sunt ceramice marca Automax. Pretul este de nimic <15 lei/pereche. Am cumparat si normale si in forma de L. Cele normale nu incap in far.
Pt cine se va lovi de acesta problema:
- este atat de cald in far ca izolatul cu banda se carbonizeaza in nici 2 luni.
- atentie mare: izolatia firelor este foarte dura. Si nici nu trageti prea tare de fire. Eu le-am dezizolat pe cele ale farului cu bricheta.