Achizitionare Kia Sportage

Forum cu de toate despre Kia Sportage
Post Reply
Sergiucid
Auto: Sportage 1.6 T-GDI

Re: Achizitionare Kia Sportage

Post by Sergiucid »

Legea e foarte simpla:
"Regulamentul nr. 48 al Comisiei Economice pentru Europa a Națiunilor Unite (CEE-ONU) –
Dispoziții uniforme privind omologarea vehiculelor cu privire la instalarea dispozitivelor de
iluminat și de semnalizare luminoasă"

Code: Select all

6.2.9 Farurile de fază lungă cu o sursă de lumină cu un flux luminos obiectiv mai mare de 2 000 de
lumeni se instalează numai odată cu instalarea unuia sau mai multor dispozitive de curățare a
farurilor în conformitate cu Regulamentul nr. 45 (1). În plus, în ceea ce privește înclinația
verticală, nu se aplică dispozițiile punctului 6.2.6.2.2 de mai sus.
Numai farurile de fază scurtă conforme cu Regulamentele nr. 98 sau 112 pot fi utilizate pentru
iluminarea în curbă.
În cazul în care iluminarea în curbă se produce prin deplasarea întregului fascicul sau a cotului
marginii de separare, aceasta se pune în funcțiune numai când vehiculul se deplasează în față;
această dispoziție nu se aplică în cazul în care iluminarea în curbă se produce în cazul unui viraj
spre dreapta în cazul circulației pe partea dreaptă (viraj spre stânga în cazul circulației pe partea
stângă).
Avand in vedere ca farul e Bi-Faza, s-ar aplica regulamentul de mai sus...dar nu e cazul!
Sportage 1.6 T-GDI 4X2 6MT Style+
Focus MK2 1.6 TDCI 90CP

mihaii
Auto: Sportage?

Post by mihaii »

Salut. Vreau sa achizitionez o Kia Sportage second hand, an 2015 (nu este facelift-ul acela de final de an)
Motor 1.6 GDI, 26k km, dotari slabute (senzori de parcare si cred ca parbriz cu senzori ploaie) si dublu climatronic, jantele sunt de tabla.
Am vazut masina, arata bine, cu exceptia unei lovituri f usoare probabil o piatra undeva sub manerul masinii.

Care ar fi un pret corect? Vanzatorul cere 13900 de euro

https://www.olx.ro/oferta/vand-kia-spor ... buMgB.html

Al doilea model ar fi acesta

https://www.olx.ro/oferta/kia-sportage- ... ac17682b4a

Mult mai bine dotata, doi ani mai veche decat prima (2013) insa mult mai bine dotata, 51k km
(lumini de zi led, scaune piele fata spate incalzite, scaune rabatabile spate, jante de aliaj de 17" cu cauciucuri atat iarna cat si vara, geamuri spate fumurii)

Care este un pret corect pt cele doua si pe care ati prefera-o?

Flavyus
Auto: Sportage2017 2DSL GTL4x4HP 6AT

Post by Flavyus »

Diferenta de km nu conteaza. Vezi daca a doua nu e afectata de rugina. Dar atentie ca pierzi din garantia de 7 ani !

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

mihaii
Auto: Sportage?

Post by mihaii »

nu are garantie la rugina? 7 ani? sau 12 ani pt coroziune?

Erazer
Auto: Kia Sportage 1.6DSL

Post by Erazer »

Salutare.
As dori un sfat din partea voastra... Sunt in cautarea unei masini si imi face cu ochiul serios noul Sportage DCT AWD 1.6 t-gdi (benzina) insa pretul de achizitie configurat si cu mic discount din partea dealerului ajunge la 29k euro. In acelasi timp imi place si noul Ceed DCT 1.4 t-gdi (benzina) care e undeva pe la 22k cam pe la acelasi nivel de echipare.
Voi folosi masina doar impreuna cu sotia (momentan nu avem copii) in regim 60% in oras restul in afara orasului si in excursii in tara sau in afara tarii (excursii in Europa).
De asemenea circul (cel putin un weekend pe luna cand merg la parinti) pe drumurile din nordul Moldovei care au foarte multe gropi sau chiar parti neasfaltate.
Credeti ca noul Sportage merita pretul de achizitie si consumul mai mare fara de noul Ceed avand in vedere cele mentionate mai sus?

Ritter
Auto: Kia Sportage

Post by Ritter »

Depinde ce vrei, sunt 2 masini din clase total diferite.
Daca dispui de banii pentru Sportage, fara sa te apese ratele la maxim, atunci mergi pe Sportage. E altceva.
Daca nu, noul Ceed este un best-buy, masina este laudata peste tot.
Kia Sportage MK4 GT-Line 1.6 T-GDI 6MT 4x4 New Infrared MY2018
Ford Focus MK4 ST-Line 1.5 EB 6MT Desert Island Blue MY2019
"Three pedals are only for men"

nirox
Auto: Sportage, 1.6TGDI HEV, AT, 4x4

Post by nirox »

Cum nu schimbi masina in fiecare an, gandeste-te bine si in viitor de ce vei avea nevoie. Dar daca pretul da cu minus, nu are sens.

Flavyus
Auto: Sportage2017 2DSL GTL4x4HP 6AT

Post by Flavyus »

Colegu' Erazer diferenta de pret e justificata, Sportage daca e GT Line in echiparea descrisa de tine merita banii. Deci intrebarea e daca ai nevoie sau ti-o doresti suficient de mult. Ceed e alegerea rationala, mai ales pentru oras. Dar, cum zici 40% afara, as zice ca ai putea sa beneficiezi si de SUV, la drum lung se simte diferenta. Eu unul am bagat ceva bani in masini pana acum, e alegerea mea asumata, merg mult extraurban si am sa spun 10 situatii pe an in care folosesc si awd.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Erazer
Auto: Kia Sportage 1.6DSL

Post by Erazer »

In primul rand multumesc tuturor pentru sfaturile postate.
@Flavyus: Echiparea e Style cu mai toatea optiunile de la GT(nu imi plac jantele alea de 19) plus alte cateva optiuni. Masina imi place foarte mult si sunt momente in care m-as duce la dealer sa lansez comanda insa ma cam trage inapoi pretul...
In momentul de fata ma consider mult prea entuziasmat de masina ca sa iau o decizie rationala si as avea in continuare nevoie de sfaturile altor persoane care poate vad ce eu am omis...
Nu imi doresc ca mergand pe drumurile noastre (destul de avariate mai ales in Moldova) sa simpt fiecare groapa asa cum am facut-o cu vechiul meu ford focus din 2001.
In legatura cu noul Ceed nu prea pot sa ma pronunt cu privire la confortul la drumuri lungi si pe drumurile mai putin bune... insa pretul e oarecum atragator...(cu toate ca I30 fastback e un pic mai ieftin...)
Incerc sa fac cea mai buna alegere si sa nu am sentimentul de regret (in cazul achizitionarii Ceed-ului) ca daca mai puneam 7k luam un Sportage AWD confortabil sau regretul (in cazul achizitionarii Sportage-ului) cu privire la costurile de rulare (in special consumul de combustibil in oras)...

Optiq
Auto: 2.0 HP AWD Sportage Style +

Post by Optiq »

Salut,

Nu stiu cum este Ceed-ul dar Sportage-ul este foarte ok din multe puncte de vedere.Da consuma mai mult decat ceed-ul dar este si mai mare si mai confortabila.Avand in vedere ca nu iei masina pentru 3-4 ani poate ar fi bine sa incerci sa iti proiectezi nevoile pe un interval mai lung de timp.Pana la urma cred ca ar trebui sa te gandesti ce iti doresti cu adevarat nu neaparat ce iti este strictul necesar deoarece nu iti cumperi o masina noua foarte des(cred) si ar trebui sa ai si bucuria de conduce.Pe forum gasesti atat + cat si - si la Sportage si la Ceed inclusiv asupra motorizarii.

Succes in continuare.

Sop
Auto: Seat

Post by Sop »

Va salut.
Sunt nou pe aici si as avea nevoie de cateva raspunsuri daca ma puteti ajuta.
Mantionez ca am dat avans pentru ateca excellence tsi 4motion cu ceva optionale. Cu un pret de aproximativ 29.000 final.
Dat fiind termenele de livrare lungi si incerte m-am reorientat spre sportage.
M-ar interesa gt-line automat si 4×4.
Daca as putea obtine ceva discount m-as uita spre 2.0 dsl mild hybrid.
1.Oare se poate jongla putin cu pretul de lista?
Altfel as lua t-gdi.
2. Imi puteti spune niste consumuri medii pentru 4×4 automat?
3. Cutia automata este un dsg cu ambreiaje umede sau uscate?
4.nu gasesc sa pot adauga ca si optional senzorii de parcare.
Va multumesc.

surfer
Moderator
Auto: Ceed/Sportage

Post by surfer »

Un 6% e cam tot ce te poti astepta ca si discount, mai ales acum cat e cald faceliftul.
Media de consum depinde de multi factori. La mine e 9.5 neresetat de 45k km. Minim a fost 7.7, maxim irelevant, tinand cont de traficul din bucuresti si distantele scurte parcurse.
Pe 2.0DSL e AT cutia, adica are convertizor de cuplu. Tehnologie matura, fiabila si fara riscuri.
Pe tgdi este 7 DCT - dublu ambreiaj.
La gt line sunt in standard senzorii fata spate (cel putin asa era la pre-facelift)
Kiutza - Cee'd City, 2008, 1.6 GSL, Kompass Blue - 200000KM+
Grasuna - Sportage GT Line (+), 2016, 2.0 DSL AWD AT HP, Canyon Silver - 125000KM+

akeem
Auto: Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT

Post by akeem »

DCT este uscat la Kia.
Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT-LINE - Sand Track

Optiq
Auto: 2.0 HP AWD Sportage Style +

Post by Optiq »

Acum am inteles ca pe 2.0 diesel au pus cutie in 8 trepte dar nus de care tip.Legat de consum, minimul istoric a fost de 6.1.Azi am avut 6.7 dar ca medie pe 18k am 8.8.

Ritter
Auto: Kia Sportage

Post by Ritter »

Surfer, 9.5% consum mediu pana acum la 2.0 diesel ?
Pai eu la 1.6 TGDI, cu 9.2% mediu inseamna ca stau bine....si nici nu-mi pare rau dupa motorina :)
Kia Sportage MK4 GT-Line 1.6 T-GDI 6MT 4x4 New Infrared MY2018
Ford Focus MK4 ST-Line 1.5 EB 6MT Desert Island Blue MY2019
"Three pedals are only for men"

Post Reply

Return to “Generalităţi”