Scrisoare catre Kia Slovacia

Întîlnirile clubului, activităţi (mai mult sau mai puţin organizate), pe cine am mai văzut...
Post Reply

Sunteti de acord sa trimitem o scrisoare cu nelamuririle noastre catre Kia? Daca da, cui?

Nu sunt de acord
3
3%
Da, mai intai catre Kia Romania
49
44%
Da, direct catre Kia Slovacia
57
51%
E o conspiratie ... si toti din jurul meu sunt implicati
3
3%

Total votes: 112

Sfinxul
Auto:

Post by Sfinxul »

Andrei Burcea wrote:Pana maine la ora 17 am sa va raspund eu la aceste intrebarii
Cineva spunea ca pana astazi la ora 17 o sa vina cu niste raspunsuri. :roll:
Mitsubishi Lancer 1,6 din 22.09.2007
Imagehttp://www.mitsu.ro
Image Image
Kia Cee'd 1,6 DSL MT Base din 25.10.2007 http://www.clubkia.ro
Dacia LOGAN 1,4 din 28.06.2006
Dacia Berlina 1410 din 1994

andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

Ai inteles tu gresit :P
Termenul era ptr ieri la ora 17. Eu unul am intarziat cu scrisoarea pentru ca am aflat ca in afara de alea 2 ex de ieri (luate cu brio ... adik cu peste 5 :P) mai am inca 2 examene pana sambata.
Acum ma apuc sa redactez scrisoarea si o sa o postez aici, cu rugamintea de a ma ajuta in traducerea ei in Engleza. Pentru ca unii termeni nu stiu ezac cumse traduc.
O sa postez in 10-15 minute "ciorna"
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

Hello!

We are a group of soon to be owners of Kia Cee’d and we have a few questions that we would like to ask you to answer to, because the dealers who we spoke to were unable to provide us with clear answers

We would like to know

1 – If, for the LX version, the Rainbow Blue and Rainbow Blush interiors are available. Some dealers said that only Basic Grey is avaiable, but some of us went for Rainbow Blue.

2 – What type of transmission is for every engine? (driving belt or chain?)

3 - Is there a standard schedule for tehnical inspection for every engine or does this depend from a country to another? If not, could you please let us know thos schedule?

4 - Could you provide us a list with prices for spare parts for the Cee’d?

5 - Some of the people who already received their Cee’ds are complaining about some loud noises when going over some bumb (such as tram rails for example). Are these noises normal?
Also, could you tell us if the stearing mechanism is the same as the one from Hyundai Accent?

6 - Do you know if and when the Cee’d is scheduled to be tested ar EuroNCAP?

7 – One last question: For the LX version. Is it possible to mount the lights console (the one that includes the sunglasses holder) after delivery? Are the cables needed to power this console already in that place?

Yours thankfull,
Stefan Andrei

Rog inca o data sa ma ajutati sa corectez textul si sa scuzati eventualele greseli. Am facut pe fuga si nu am avut timp sa caut in dictionar sa gasesc termenii corecti

Am facut si o adresa de mail: clubkia_punct_ro@yahoo.com :)
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

Gerula
taraboste
Auto: KIA Ceed 1,4 GSL 2007

Post by Gerula »

Nu stiu de ce dar imi cam face impresia ca "ezicsta" 2 variante: ori ca cei de la fabrica sa ne dea cu flit ori sa ia in cel mai serios mod scrisoarea in cauza numai ca in acest caz reprezentantul Kia in Rom. + service-ul o sa-si cam ia peste urechi.

In primul rand trebuie gasita o formula mai protocolara de introducere in loc de acel Hello! De ex:

" To the kind attention of customers service"

Si incheiem cu :"

"Thank you very much for your time"

Si nu ar fi lipsit de importanta sa specifici eventual un numar de viitori " proud to be future owners of Cee'd "undeva la "more than one hundred" sau e exagerat?
Mos Gerula

Cee'd 1.4 "Ltd Edition" Dakar

Gerula
taraboste
Auto: KIA Ceed 1,4 GSL 2007

Post by Gerula »

Sau daca vrem sa fim ticalosi putem adresa scrisoare "To Mr. In-Kyu Bae, President & CEO of Kia Motors Slovakia."

la fax: 00 421 41 515 0901
Mos Gerula

Cee'd 1.4 "Ltd Edition" Dakar

helici_florin
Auto:

Post by helici_florin »

Gerula wrote:Nu stiu de ce dar imi cam face impresia ca "ezicsta" 2 variante: ori ca cei de la fabrica sa ne dea cu flit ori sa ia in cel mai serios mod scrisoarea in cauza numai ca in acest caz reprezentantul Kia in Rom. + service-ul o sa-si cam ia peste urechi.

In primul rand trebuie gasita o formula mai protocolara de introducere in loc de acel Hello! De ex:

" To the kind attention of customers service"

Si incheiem cu :"

"Thank you very much for your time"

Si nu ar fi lipsit de importanta sa specifici eventual un numar de viitori " proud to be future owners of Cee'd "undeva la "more than one hundred" sau e exagerat?
+

nu cred ca e exagerat nr de eventuali clienti, pt ca oricum ei vor fi; sustin si eu scrisoarea, dar ar trebui formulata astfel incat sa para din partea unui grup serios, nu doar din partea unpr curiosi, pt ca ma gandesc ca si acolo la fabrica sau unde trimitem noi scrisoarea sunt niste angajati care pur si simplu ar putea sa raspunda mailului intr-un fel evaziv si tot in ceata sa fim.
Nu cred ca o sa iti zica daca e directia de la accend si pe ceed pt ca s-ar putea si ei sa stie de problemele accentului si sa nu isi taie singuri craca de sub picioare (ei stiu ce e un dezavantaj al lor sa iti zica ca e aceeasi)

totusi poate se poate formula si o inteebare de ce la noi in Romania varianta LX (cea fara A/C si optiunile alea decente apare la un pret .... fff mare fata de alte tari si fata de LX BEST de la noi din RO). Pt ca era f bine cred inainte cand puteai lua lx (best) + esp, lumini parasolar, proiectoare si cheie cu telecomanta, dar acuma ... stiti si voi toti ca diferenta e de 600 euro daca pleci de la LX simplu.

Va salut cu drag, Florin

andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

Dupa cum am zis ... traducerea am facut'o repede. Si eu oricum nu prea ma pricep la a scrie "oficial", de aceea am si facut topicul asta ... Din moment ce scrisoarea va fi trimisa in numele tuturor, sa ne aducem cu toti contributia
Sincer, nu cred ca ne vor da cu flit ... cat despre posibilitatea de a o lua peste urechi cei de la Kia Romania ... asta deja nu mai e problema mea. Din moment ce ei nu se pot invrednici sa ne raspunda la intrebari, sunt liber sa gasesc raspunsurile in orice alta parte, nu? Am asteptat ca d'nul Burcea sa ne aduca lamuriri ... insa acest lucru nu s'a intamplat.

Va astept in continuare cu sugestii privind formularea scrisorii, deoarece intentionez ca diseara .... sau maine pana in pranz sa o trimit mai departe catre destinatar

Despre precizarea "more than a hundred" nu cred ca ar fi hazardata. Le putem da si adresa forumului, unde si un nevorbitor de limba romana poate vedea numarul membrilor :) (n'au ei de unde sa stie ca nu toti au dat comanda de Cee'd ... insa cred ca nu as gresi cand as spune ca majoritatea sunt interesati de Cee'd, deci implicit de aspectele pe care le vrem lamurite)

Cat despre sistemul de directie ... s'o luam pe ocolite, sa incercam sa cerem codul piesei? Sau ... cum propuneti?
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

Sfinxul
Auto:

Post by Sfinxul »

Ma tem ca facem o greseala trimitand aceasta scrisoare direct catre producator inainte de a cere importatorului sa vina cu un raspuns. Pana in acest moment, care din noi a cerut in scris la Kia Romania aceste informatii? Am luat drept raspunsuri informatiile date de dl. Burcea dar care nu au un caracter oficial. Dl. Burcea nu reprezinta interesele producatorului si nici nu cred ca este abilitat in acest sens. Ceea ce face dumnealui este in interesul dealerului la care este angajat sau din simpla pasiune. In nici un caz informatiile furnizate nu pot fi luate ca fiind oficiale.

As zice ca, mai intai, ar trebui trimisa aceasta scrisoare catre importator si daca acesta nu vine cu un raspuns sau raspunsul nu este unul pertinent, abia atunci sa o trimitem mai departe.

Cel putin asa mi se pare mie corect si civilizat.

Propun sa-i trimitem aceasta scrisoare prin fax (sau mail) si cu rugamintea ca in termen de 3, 5 zile sa vina cu un raspuns oficial.

Voi ce ziceti?
Image Image

ida01ro
Carcotas Sef
Auto:

Post by ida01ro »

@sfinx-ule: eu cred ca tu esti de buna credintza si de bun simtz dar...."parerea mea" este ca importatorul ar trebui sa aibe personal care sa urmareasca si sa noteze problemele de pe forumu-rile kia, fara ca sa mai astepte alte sesizari !! asta daca intr-adevar il intereseaza PIATA de aici. Se mai cheama shi MARKETING...importatorul TRAIESTE prin clientii pe care ii atrage! Forum-urile aste sunt o adevarata mina de aur pt cei care vor "feed back" in ce priveste produsul lor...Sper ca este constient de asta. :shock: Eu cred ca stie de toate aceste probleme, daca nu , atunci este doar problema lui...shi acelor care au luat tzeapa, dar altii nu va mai prinde. mda, poate ca am idei obsolete..in romanica!. forum-ul de aici are ceva vechime, shi ar fi trebuit ca IMPORTATORU' sa se sesizeze dn "oficiu " ca sa zic asha...scuze, dar sunt din ce in ce mai suparat pe kia..daca nu sunt in stare sa promoveze un produs, atunci gandeste la ce sustinere logistica va urma in exxploatare!!!...azi am sunat dealeru'...sa il intreb ce mai stie despre livrari...ghici ce mi-a spus! Cap_PDT_01_03 ma iertatzi pt peroratie...
cassa white & rainbow blue ceed 1,4 ltd edition + ceva optionale. BC 02YDA; ODO> 23 K
Dorele, ne mai tii mult ma?

ida01ro
Carcotas Sef
Auto:

Post by ida01ro »

andrei, esti amabil sa imi trimitzi scrisoarea pe mail-ul meu? as face cateva mici corectii...de ex. nu as spune ca suntem "viitori posesori de kia" ci "foarte intresatzi de .." etc...
cassa white & rainbow blue ceed 1,4 ltd edition + ceva optionale. BC 02YDA; ODO> 23 K

Sfinxul
Auto:

Post by Sfinxul »

ida01ro, ai perfecta dreptate insa, procedand cum am propus eu, nu ne poate reprosa ca nu am intrebat. Faptul ca KIA Romania nu-si trateaza clientii cu atentia cuvenita, nu inseamna ca noi trebuie sa ne comportam la fel. Asa cum spuneam si in primul mesaj, putem sa-i cerem intr-un timp bine stabilit sa vina cu un raspun concret si documentat (nu cu povesti). Daca raspunsul primit nu este unul pertinent putem oricand sa trimitem aceasta scrisoare si producatorului si nu poate nimeni sa ne acuze de rea intentie sau de mai stiu eu ce altceva. Mai mult, daca raspunsul pe care-l vom primi nu este in concordanta cu ce se va constata ulterior, ai in mana un material suficient pentru a le trimite OPC-ul pe cap pentru informarea necorespunzatoare si incalcarea drepturilor consumatorului.
Sincer, as vrea sa cred ca nu se va ajunge asa departe.
Image Image

ida01ro
Carcotas Sef
Auto:

Post by ida01ro »

da, nici eu nu vreau, dar...NU MAI VREAU SA AM INHIBITZII ROMANESTI de genul asta! daca sunt producatori seriosi ne vor trimite la dealeru' din romanica (separat il vor trage de urechi!) , spunand ca ei trebuie sa stie toate detaliile! as mai dori sa fac pe totzi sa priceapa ca in TOATA lumea asta guverneza o singura LEGE: CINE ARE BANII ESTE SEFUL !! la noi....este altfel! ..nu, am obosit cu amabilitatzi! am fost in locuri in care numai daca intrai in magazinul lor itzi faceau pantofii !! si la tot ce spuneai ziceau "yes Sir", chiar daca erau ineptii, dar plateai scump pt asta! xcum, cred ca toata diligenta mea s-a epuizat...asta este! scuzele le-am prezentat anterior...AMABILITATE PE BANII MEI ?!!! HA !

andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

@ida01ro ... deocamdata scrisoarea nu este definitivata. Ceea ce am postat mai sus si cu ulterioare mici modificari va fi scrisoarea ...

Urmarind si punctul de vedere al lui Sfinxul, zic sa facem si incercarea cu scrisoarea oficiala catre Kia Romania, cu un termen de 3 zile. (pana acum, la orice firma careia i'am adresat intrebari prin intermediul netului mi'a raspuns in acest interval). Evident ca acest termen nu va fi inclus in scrisoare :)

Va rog pe fiecare sa va dati cu parerea ce varianta ar fi mai bine sa alegem deocamdata. Dupa cum a zis si Sfinxul, d'nul Burcea nu poate reprezenta oficial Kia Romania ... si nici individul "maximus". Majoritatea va decide destinatarul ... eu zic ca asa e cel mai corect, din moment ce scrisoarea e in numele celor de aici, de pe forum
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

Sfinxul
Auto:

Post by Sfinxul »

ida01ro nu e vorba de inhibitii romanesti sau de orice alta origine iar a avea o atitudine corecta nu tine de faptul ca ai bani sau nu. Daca consideri ca nu esti trat corespunzator ai oricand libertatea sa alegi alt furnizor. Cel putin asta este punctul meu de vedere si nu tin sa fie impartasit de toata lumea.

Daca judecam un pic mai in amanunt, constat ca noi vrem raspunsuri la intrebari pe care nu le-am pus. Faptul ca dezbatem pe forum anumite probleme, nu presupune ca reprezentantul KIA in romania sa ia pozitie si sa vina cu raspunsul cu toate ca, ar fi in interesul si spre binele lui daca ar face acest lucru.
Insa daca la intrebarile formulate de noi, nu va raspunde suficient de concludent si la obiect, atunci chiar ne putem considera indreptatiti sa ne adresam producatorului.
Sunt de parere ca mai bine ne canalizam efortul de a concepe intrebarile cat mai bine si fara a le da posibilitatea sa vina cu raspunsuri evazive decat sa discutam in contradictoriu pe tema unde sa trimitem scrisoarea.
Supunerea la vot a destinatarului scrisorii e cea mai buna solutie.
Votul meu este:
1) Kia Romania
2) Kia Slovenia

andrei0241 ba cred ca e foarte important pentru unii dintre noi sa avem raspunsul in timp util. Poate ca sunt care vor sa lanseze comanda pina pe 25 luna asta si raspunsul la aceste intrebari ar putea influenta decizia de a achizitiona sau nu un Ceed. Din acest motiv, consider ca e bine sa trecem in scrisoare o data fixa pana la care solicitam raspuns.
Image Image

Vietnam
Skywalker
Auto: Sportage 2.0 DSL AT AWD HP

Post by Vietnam »

Eu sunt de acord cu Sfinxul ca scrisoarea sa fie trimisa mai intii importatorului si in cazul in care nu primim raspuns in max 5 zile / sau informatiile primite nu sunt satisfacatoare sa trimitem scrisoarea si in Slovacia insotita eventual si de o traducere a raspunsului importatorului. Mie asa mi se pare corect.
CEE'd 1.4 Base GSL LX MT Abyss Blue 2007-2014
Sportage 2.0 DSL AT AWD HP ( 184 CP) SAND TRACK 2014 -

Post Reply

Return to “Întâlniri şi activităţi”