4x4 - absolut necesar sau moft

Forum cu de toate despre Kia Sportage
Post Reply
nirox
Auto: Sportage, 1.6TGDI HEV, AT, 4x4

Re: 4x4 - absolut necesar sau moft

Post by nirox »

Sunt de acord ca AWD te ajuta.
Dar cand tu mergi cu AWD si restul de 90% sunt fara, care mai e avantajul? Ca oricum stai dupa aia care nu au si nu e ca si cum crosetezi traficul sau faci liniute sa le dai zapada alora din spate. Pana la urma nu mi-e frica de cum conduc eu, mi-e de restul.

"Victoria este cu atât mai spectaculoasă, cu cât SX4 s-a impus la o diferență mare față de celelalte modele competitoare: Dacia Duster, Hyundai Tucson, Kia Sportage, Nissan X-Trail, Peuogeot 3008 și Renault Kadjar."
http://www.turatii.ro/2017/06/15/compet ... -a-xvii-a/
Asa ca daca vedeti un SX4, faceti partie...

akeem
Auto: Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT

Post by akeem »

Flavyus wrote: 28 Feb 2018, 17:43 E normal sa se bucure Dusteristii, zilele astea sunt pe val la cost minim :)
Aiurea... nu ma bucur deloc cu opincile de All-Season. E singura masina cu care am ramas inzapezit in fata blocului din 2010 de cand m-am mutat. Cu restul (vreo 5-6 buc 4x2 dar cu anvelope de iarna nu mi s-a intamplat niciodata). Chiar acum o ora am venit de la munca si n-am fost in stare sa urc un trotuar cu 4x4 Lock.
Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT-LINE - Sand Track

surfer
Moderator
Auto: Ceed/Sportage

Post by surfer »

Pai si e vina masinii, saraca? :)

@Nirox, asa cum zice si Robert Adam in comentarii, SX4 nu a castigat neaparat fiindca a fost net mai bun la ceva, ci a fost o surpriza placuta pentru toti tinand cont de dotari/pret/motor. OK, fanii Suzuki au de ce sa se bucure, dar cine cauta sa achizitioneze o masina tine cont de mult mai multe aspecte vs. nevoile personale, nu de topul "cel mai 4x4", la care participa si masini fara 4x4 (3008). :)))
Kiutza - Cee'd City, 2008, 1.6 GSL, Kompass Blue - 200000KM+
Grasuna - Sportage GT Line (+), 2016, 2.0 DSL AWD AT HP, Canyon Silver - 125000KM+

akeem

Post by akeem »

Dar a cui? Doar nu a mea...

surfer
Moderator
Auto: Ceed/Sportage

Post by surfer »

Anvelopele, vai de ele. All season sunt doar pt pacalit legea. In rest, cele mai inutile lucruri.
Kiutza - Cee'd City, 2008, 1.6 GSL, Kompass Blue - 200000KM+
Grasuna - Sportage GT Line (+), 2016, 2.0 DSL AWD AT HP, Canyon Silver - 125000KM+

akeem

Post by akeem »

Stiu, dar fiind la pachet cu masina ... asta voiam sa zic :)

Axe
Auto: Sportage 2007

Post by Axe »

Cred ca AT-urile pana la urma sunt cea mai buna alegere. La minusuri, as spune ca zgomotul la viteze mari e destul de deranjant, altfel, la noroi, zapada, gropi, sunt parfum

RaiMaN
Moderator
Auto: Sportage 1.7 CRDI

Post by RaiMaN »

AT'urile sunt praf pe zapada. Cauta si tu niste teste de AT vs anvelope de iarna:)
Peugeot 5008 GT 2019, 2.0 Diesel EAT8, 177CP

EX: Kia Sportage MY2017, 1.7 CRDI 7DCT, Style, New InfraRed

Kia Cee`d Facelift 2010 1.6 CRDI , Best, Black Pearl

Campulaurentiu
Auto: B217CLR

Post by Campulaurentiu »

Acum ceva ani buni motoarele aspirate erau considerate sfinte, bmw nu ar fi pus turbo niciodata si uite totusi ca peste cativa ani 2 din 3 bmw-uri vandute au Xdrive si aproape toate motoarele lor au trecut la turbo ..... cam asa este si cu awd , xdrive, 4x4, quattro , etc...... aceste sisteme sunt net superioare fata de tractiunea spate sau tractiune fata in multe momente din traficul de zi cu zi indiferent de anotimp..... este o evolutie si nu poate fi ignorata. Pariu ca peste cativa ani un procent mult mai mare dintre producatori vor dota masinile lor cu sisteme de tractiune integrala. Stima.
Kia Sportage 2017, 2.0 crdi, 136 cp, MT 6, Style + Optionale

Axe

Post by Axe »

Peste cativa ani electricele vor domina piata si va fi mult mai simplu sa faci 4x4, pt ca motoarele vor fi probabil pe fiecare roata, ca un tambur actual.

anveloshop1
Auto: Kia Sorento

Post by anveloshop1 »

Anvelopele all season nu au o performanta ridicata in zone cu zapada mare. Forma profilului incearca sa imbine performanta pe timpul verii cu performanta pe timpul iernii, forma benzii de rulare avand riduri pronuntate insa nu indeajuns pentru a indeparta rapid zapada de pe caneluri. Profilul all season se recomanda doar daca locuiti intr-o zona unde temperatura scade puternic insa nu sunt precipitatii sub forma de zapada (Anglia, Irlanda de ex).

In rest, chiar daca costul a doua seturi separate este mai ridicat in comparatie cu un singur set all season, este mai indicat atat din punct de vedere al sigurantei cat si al performantei sa alegeti anvelope strict pentru fiecare sezon in parte.

Axe

Post by Axe »

Eu asa le am, doua seturi separate cu tot cu jante, dar parca pe viitor as vrea sa scap de schibarea lor functie de anotimp. Sigur ca anvelopele dedicate sezonului sunt cea mai buna alegere.

fabian.milea
Auto: Kia Sportage 3

Post by fabian.milea »

Salut, dupa prima iarna cu Sportage-ul meu 4x2 pot spune ca mi-a s fi dorit sa fie AWD cu toate minuaurile legate de costurile de intretinere si consum, dar totusi nu as platii 4000 sau mai mult la achizitie pentru un motor superior si AWD. Am ramas blocat in zapada de doua ori pe drumuri forestiere acoperite cu zapada, din prostia mea, nu din vina masinii, m-am bagat din gresala in zapada prea mare apoi am sapat pana am puso pe burta. Cred ca cu AWD as fi iesit din acele probleme dar am invata limitele masinii. Am invatat ca daca e zapada mai bine ma opresc si in 10 min am pus lanturile si merg linistit. Mi-am pus in masina o chinga de tractare, just in case, si o scandurica in caz ca trebuie sa ridic masina pe cric cum am reusit sa ies intru-na din situatii, bagand sub roti crengi si lemne. Masina se descurca binisor pe drumuri acoperite cu zapada, dar trebuie sa-i sti limitele...

crismcl313
Auto: Sportage 1,7DSL, Style, 7DCT

Post by crismcl313 »

Limitele mașinii trebuie sa le știi chiar dacă ai 4x4 ca dacă ai pus-o pe burta nu te mai ajuta decât tractarea.
Sportage 1,7DSL, 7DCT, 4x2 Style, Canyon Silver, My 2018, primit pe 14.02.2018, 72000+ km.....

Axe

Post by Axe »

...sau troliul ;)

Post Reply

Return to “Generalităţi”