Ba a mea e mai frumoasa...

Totul despre al vostru Kia cee'd şi poze bineînţeles!
Malata
Auto:

Post by Malata »

Neata.
Revin cu kilometrajul la zi, adica 982 km, dupa un drum Bucuresti-Constanta si retur facut weekendul asta.
Completari la impresii:
- la drumul dus de sambata ne-am jucat la toate butoanele legate de stergatoare si am descoperit cu placere vreo 6 pozitii;
- viteza maxima 110-120 km/h; am resetat consumul mediu cand am plecat si la intoarcere arata 6.8 (am facut destui km si in Cta);
- vizibilitate si stabilitate foarte bune;
- mi s-a parut ca am intalnit mai multe Ceed-uri in Constanta decat in Bucuresti.

O singura problema am avut, insa inainte de a pleca din Bucuresti: am avut proasta inspiratie vineri sa ies spre Leu pe strada Candiano Popescu, unde e o piatra cubica extrem de proasta si mi s-a intamplat ca bordul sa inceapa sa "zumzaie" destul de ciudat. Acum citind ultimele discutii pe care le-ati postat la "Probleme" ma intreb poate fi ceva legat de directie sau nu? Precizez ca imediat cum am scapat de partea aia de drum nu s-a mai auzit nimic.
Cee'd 1.4 GSL - Pewter beige cu proiectoare ceata, jenti aliaj, scaun sofer reglabil, volan si schimbator in piele, alarma si foarte frumoasa

Malata
Auto:

Post by Malata »

Salut.
Ajutati-ma sa inteleg si eu de ce se aude ca un bazait parca dinspre partea cu ceasurile de bord; am avut impresia ca se intampla asta pe drumuri mai denivelate dar am observat acelasi lucru si azi dimineata pe asfalt drept.
Multam.
Cee'd 1.4 GSL - Pewter beige cu proiectoare ceata, jenti aliaj, scaun sofer reglabil, volan si schimbator in piele, alarma si foarte frumoasa

GOvidiu
Auto:

Post by GOvidiu »

La mine nu se aude niciun bazait.
Am citit nu stiu pe unde ca motorul electric de la servodirectie se aude uneori mai tare.
Kia Cee'd 1,4 base+ Piston grey
Dauna totala 2010

SeKAh
Auto:

Post by SeKAh »

Nu e de la servo. E un "greiere" autentic. Rezonanta dintre turatia motorului si imbinarea plasticelor.

Eu am 2; unul identic la ceasurile de bord si altul din spate de la display computer bord. Si "canta" cand au chef....ca o moara stricata.
Am ajuns sa-i ignor. Pun Deep Purple si gata sunetele suspecte.

Malata
Auto:

Post by Malata »

@seKAh: Crezi totusi ca e ok sa ignoram sunete astea? ma gandesc ca in timp "se dezvolta"... pana vulturului, totusi e masina noua...
Eu cred ca o sa incerc sa ajung la service sa vad ce zic si ei.

Update jurnal:
1600 km; in afara bazaitului de care vorbeam, masinutza e super ok. Si consumul mi se pare destul de bun, am resetat cb si am mers de luni pana vineri numai in Bucuresti iar consumul a fost in jur de 9 - 9.3l.

Surpriza neplacuta astazi:
Mi-au trimis cei de la leasing numerele: cica nu mai sunt "BAU" si s-au gandit ei ca ar fi frumos sa-mi faca o combinatie cu literele din nume :evil:

SeKAh
Auto:

Post by SeKAh »

Si ce sa-i fac? sa demontez bordul? sa ma duc in service sa-l demonteze aia?
Asta sa fie singura problema a masinii si o sa stau chiar f linistit.

Malata
Auto:

Post by Malata »

Sunt plina de nervi; tocmai am descoperit pe capota o zgarietura de toata frumusetea. Ce handicapati or fi aia care fac chestii din astea, domle?
Spuneti-mi si mie va rog daca trebuie sa merg la politie pt asta sau doar la casco. O chestie din asta se poate rezolva cu spray-ul ala minune de care vorbeati pe forum?
Ths.

GOvidiu
Auto:

Post by GOvidiu »

Daca zgarietura este superficiala (nu a ajuns la tabla) se poate rezolva cu o polishare in service. Daca este profunda trebuie chituita si revopsita (tot in service).
Parerea mea este sa te duci pana la Casco si sa intrebi ce este de facut.
Kia Cee'd 1,4 base+ Piston grey
Dauna totala 2010

Malata
Auto:

Post by Malata »

Merci frumos; am sunat la brokerul de asigurari si cica pe Calea Grivitei e Omniasig cu sectie de politie si le rezolvi pe amandoua odata; apoi o sa incerc sa fac programare la service.

DaDiRo
Moderator General
Auto:

Post by DaDiRo »

Cand ajungi acolo, te rog sa intrebi daca se ocupa si de problemele aparute si in alte sectoare, nu numai sectorul 1.

Multumesc anticipat!
Cee'd 1.6 GSL EX Classic+, KB/ RB - B 73 SXM
Album
Carduri de membru

Malata
Auto:

Post by Malata »

Da, am fost azi si am rezolvat.
Daca ai asigurare la Omniasig, indiferent unde s-a intamplat accidentul sau incidentul mergi acolo, pe Calea Grivitei (eu am declarat ca am gasit masina zgariata in sect 4); conditiile super: intri si iei un nr de ordine dupa care stai intr-o camera incalzita, cafenea, canapele, mese, scaune, tv, pana te cheama politistul pt constatare. Dupa aia te ia in primire personalul Omniasig care se ocupa de intocmirea dosarului.
La mine a durat aprox 2 ore, dar asa cum spuneam conditiile de asteptare te fac sa mai uiti.

DaDiRo
Moderator General
Auto:

Post by DaDiRo »

Multumesc pentru informatie. Stiu care sunt conditiile de la Omniasig fiindca luni mi-am petrecut vreo 6 ore (pana la ora 4 aveau deja 100 de accidente) pe acolo din cauza unui loganist grabit, care s-a oprit chiar in partea dorsala a masnii mele, doar faza cu locatia accidentului ma interesa. Chiar am intrat pe forum de la cafeneaua lor, ca au si internet moca. :D

Multam inca o data!
Cee'd 1.6 GSL EX Classic+, KB/ RB - B 73 SXM
Album
Carduri de membru

Malata
Auto:

Post by Malata »

Dragi colegi,
revin dupa mai multe luni in care numai v-am urmarit cele scrise pe forum. Tin sa va impartasesc o experienta foarte faina cu Ceed'ul nostru si anume o plimbare de vreo 3600 km prin Ungaria, Austria, Germania si Cehia. O sa intru un pic in detalii pentru cei care vor sa ia repere de vacanta. Mai exact:
- plecat duminica dimineata la 5 din Bucuresti, la ora 16 am ajuns in Budapesta si ne-am cazat la un hotel de 2 stele foarte bun, cu piscina acoperita; a doua zi am facut un city tour iar la ora 15 am plecat spre Salzburg
- pe la ora 21.30 am ajuns in Radstadt - la vreo 60 km mai departe de Salzburg (spre Villach); o locatie superba, indicata si pentru vacante cu copii: 3 stele, all inclusive, piscine in aer liber, inchiriat biciclete, excursii montane cu ghid local (pe gratis)
- dupa trei zile, plecat spre Praga prin Munchen, unde ne-am oprit la Munchen-Riem intr-un mare Shopping center (reduceri nebunesti, am lasat acolo jumatate de buget pe haine)
- cazare Praga pentru 3 zile, hotel de 2 stele acceptabil, orasul te fura oricum, berea a curs numai la halbe de 1 litru, city tour cu autocarul cu vaporasul, cateva cumparaturi pentru copii
- plecat din Praga spre Viena, si deoarece am ratat autostrada spre Bratislava, am mers circa 100 km pe un drum european (national), foarte bun, chiar mai lin decat autostrada, niste peisaje si locatii superbe
- ramas 2 zile in Viena, dupa care a inceput cosmarul - am plecat la 8.30 din Viena, la ora 14 eram la Nadlac (am petrecut 1 ora jumate in Budapesta), iar pana la 21 am ajuns numai la Deva; a doua zi am plecat de la Deva la 8 si la 17 am ajuns la Bucuresti - ORIBIL.

Pe scurt, asa cum va ziceam cam 3600 km, viteza medie vreo 80, consum 6.5%. Masina s-a comportat foarte bine - de mentionat ca i-am facut revizia inainte de a pleca - am fost 4 persoane pe timpul calatoriei, cu aer conditionat, pe anumite distante urca un pic mai greu. Nu am folosit masina in interiorul oraselor - o lasam la hotel si foloseam mijloacele de transport in comun.
Bugetul: 500 euro cazare cu mic dejun si all inclusiv in Radstadt pentru 2 persoane 9 nopti; cam 450 euro combustibilul (noi l-am impartit la 2 familii); in plus inca vreo 500 euro cu tot cu shopping.
Asa cum va spuneam , imi doresc sa ma intorc la Radstadt si cu copilul - se poate merge cu avionul pana la Munchen sau Salzburg si de acolo sa inchiriezi masina (mai multe detalii pe http://www.radstadt.com).

Vacanta placuta tuturor!

Post Reply

Return to “Jurnal de bord”