Incep prin a va spune ca nu am avut nici un contact cu vreun model de masina de la marca Kia pana in vara asta.
Dupa ce am facut drive test cu cateva modele din clasa mica si clasa compacta, printre care Fiesta, Clio si I30, ne-am hotarat sa schimbam vechea Skoda Fabia(din 2005) cu o Kia Ceed 1,6 GDI Star 6MT. Contractul a fost semnat la final de iulie iar masina a sosit pe data de 07.11.2016 dar nu pe culoarea InfraRed cum comandasem noi ci pe TrackRed. Dupa ce ni s-au oferit compensatii de catre Kia Romauto am acceptat culoarea si pe data de 08.11.2016 am ridicat masina.
Si acum sa va spun cu ce dotari optionale ne incanta "focoasa" noastra Kiutza, in afara de cele din dotarea standard STAR:
- Geamuri fumurii spate + luneta.
- Senzori parcare spate.
- Pedalier din aluminu tip sport.
- Geamuri spate electrice cu sistem "AutoUp/Down & Safety".
- Radio CD + MP3 + TFT LCD Display + Camera video mers inapoi + Bluethooth.
- Pachet CP1( tapiterie bicolor negru-gri, fete portiere din piele ecologica, bord si portiere cu insertii "Piano Black" ).
- Pachet Vision(senzor ploaie si lumina, oglinda ECM, faruri cu functie AUTO, stergatoare de-icer).
- Stopuri spate tip LED(arata bestial pe intuneric!)
- Pachet Travel(plasa bagaje, cutie sub podea in portbagaj, priza 12V)
- Pachet asistenta sofer ( Sistem FlexSteer, Pilot Automat + Limitator Viteza ).
- Pachet Travel ( organizator portbagaj, chingi de prindere, plasa etc ).
- Pachet iarna ( scaune fata + volan incalzite ).
- Duze parbriz incalzite.
- Jante aliaj 16".
- Geamuri fumurii.
- Bord SUPER VISION cu display TFT de 7"(pentru asta am optat in ultimul moment si chiar a meritat!)
Deja dupa primele drumuri masina ne-a lasat o impresie foarte placuta, fiind bine izolata fonic, confortabila si foarte spatioasa. Despre motor inca nu putem spune mare lucru pentru ca o lasam incet in primii 2000-3000 de km dupa care vom vedea ce performante are. Pana la 3000-3500 rpm este un motor foarte silentios si la primele drumuri am simtit deja ca "iubeste" turatiile interzise propulsoarelor diesel

Singurul lucru care nu ne place este faptul ca usile trebuie "manevrate" mai barbateste pentru a se inchide bine. De vina cica ar fi chederele care inca sunt prea tari dar care speram noi sa se mai lase cu timpul....
Pe masura ce adunam kilometri vom reveni cu detalii despre consumul si comportamentul masinii.