termen de livrare depasit

Forum cu de toate despre Kia Sportage
Post Reply
gabi2204
Auto: Kia Sportage GTLine1.6Tgdi-DCT

Re: termen de livrare depasit

Post by gabi2204 »

Deci ca sa reiau istoria:
- am fost notificat prin iunie ca data producerii va fi 1 iulie, ceea ce era acceptabil, era la finalul lunii de comanda sa zicem
- in 27.06 - 16.07 am fost plecat din tara (exceptie 08.07 cand am refacut contractul pe Rabla) ; in acest interval am stat linistit , am fost asigurat ca urma sa se updateze statusul si ca sunt toate sansele sa ne vedem in 16.07 sa ridic masina
- in 19.07, surpriza , masina nu s-a produs, am fost anuntat ca s-ar produce in prima jumatate a lunii august; acesta a fost momentul in care am inceput sa ma alarmez si sa cer termene
- in cele din urma in 02.08 am fost anuntat ca masina se va produce in 04.08 , lucru care s-a si intamplat si ca in mod normal in 2 saptamani tot procesul trebuie sa se incheie
- apoi au inceput 4 saptamani de abureli si intru in a 5-a in care nu a fost clar ce s-a intamplat cu masina: ba ca vine, ba ca nu vine, ba ca un ciclul de incarcare-descarcare trailere RO - Zilina dureaza 2 saptamani, ba ca data estimata pentru transport e 24.08, ba ca exista decalaje din cauza concediilor fabricii din iulie si din cauza concediilor fabricii si transportatorilor din august
- dupa mai multe insistente primesc vestea ca masina e in ultima faza al procesului de productie (si aici iar am fost aburit , ba ca e in CTC, ba ca lipsesc anumite componente sau accesorii pe stoc, ca 5 masini din 1000 pot pati treaba asta etc) dar cumva nu e finalizata, dar e prioritizata pentru productie si transport (asta era in 26.08)
- in 28.08 am vorbit cu un manager roman la Kia Europe - fara sa am nici un contact acolo, pur si simplu am sunat la receptie , cred ca de mai mult de 20 de ori) care mi-a promis ca investigheaza situatia si ca discuta fie sa se urgenteze fie sa mi se comunice care sunt problemele
- coincidenta sau nu , in aceeasi zi - adica miercurea din saptamana asta, cam dupa 2 ore am fost anuntat de Bucuresti ca masina e finalizata si e gata de transport
- fiind prioritizata pentru transport ma astept sa se regaseasca pe transportul care a plecat ieri (conform informatiilor de la ei erau estimate 8 camioane), 02.09 din Zilina, insa avand in vedere sirul intamplarilor cred ca orice e posibil, de luni reiau investigatiile (telefoane Frankfurt, Seoul, Bucuresti, Cluj) , ANPC, cai legale daca va fi cazul; sper sa nu uzez de ultimele 2

Cred ca am depasit 100 sau 150 atat la contorul telefoanelor cat si al emailurilor.
Last edited by gabi2204 on 03 Sep 2016, 14:27, edited 1 time in total.
Kia Sportage GTLine 1.6 T-GDI DCT (din 09.09.2016)

gabi2204

Post by gabi2204 »

Qalex21 wrote:Hmmm... in formularul meu de comanda se face referire la 60 de zile calendaristice. DAR, in contract se face referire intradevar la 60 de zile lucratoare ! Ceea ce inseamna ca de fapt sunt la 46 de zile lucratoare si nu la peste 60 calendaristice de la prima zi a lunii de comanda, cum am crezut initial. Frumos lucrat ...

Eu am achitat mai multe rate inainte sa am VIN-ul, si au mai ramas de achitat vreo 300 si ceva de Euro si mi s-a spus ca ii pot achita si la ridicarea auto (la propunerea mea ce-i drept). Ceea ce vizavi de art 3.1, acum mi se pare inteligent din partea lor.
In contract scrie (si intr-adevar in formularul de comanda si la mine erau 60 de zile calendaristice, insa nu are nici o valoare):
termen de livrare este de 21 de zile de la data confirmarii platii integrale a pretului contractului in contul vanzatorului si a validarii dosarului Remat, dar nu mai mult de 60 de zile lucratoare din prima zi a lunii de comanda si fara a depasi valabilitatea notei de inscriere (120 zile).

La mine 60 de zile au expirat in 25.08, numarand zilele lucratoare de la 1 iunie.
21 de zile de la data platii integrale sunt in 29.08, dar cum aceste 21 de zile nu pot sa depaseasca cele 60 de zile, inseamna ca , virgula, calculul penalitatilor incepe in 26.08. Prin urmare, considerand livrarea in 10.09, eu am 11 zile x 27.15 = 300 EUR, vreo 2 revizii probabil.
Sigur elegant e sa ai pachetul legislativ + covorase + tavita portbagaj + 2 revizii (lucruri care erau gratuite intr-un post mentionat anterior, intr-un caz de la Timisoara cred).
Cu siguranta nimeni nu va oferi mai mult decat iese pe hartie (de exemplu niste jenti de iarna) - ceea ce ar fi chiar normal considerand neplacerile - insa nu exista cultura aceasta in Romania si punct.
Mai ramane sa vedem deznodamantul.
Last edited by gabi2204 on 03 Sep 2016, 14:24, edited 1 time in total.

Qalex21
Moderator
Auto: XCeed 1.5 T-GDi 48V 7DCT

Post by Qalex21 »

O intreaga aventura...

Spre deosebire de comanda mea din 2014, care a mers impecabil, acum si eu am niste serioase semne de intrebare:

- De ce nu am fost anuntat ca masina s-a produs ? (a trebuit sa intreb eu)
- De ce masinii i s-a adaugat o optionala pe care eu nu am dorit-o ? (a fost decontata de KIA totusi)
- De ce masina sta de nu stiu cate saptamani exact in Zilina si nu este transportata catre client ?
- De ce atata lipsa de comunicare si indiferenta din partea dealer-ului ? (nu m-am lovit de ele la prima comanda)

Iar faza de la tine cu masina produsa dar nefinalizata, ma pune serios pe ganduri si ma intreb daca nu cumva sunt in aceiasi situatie si nu mi se spune. Ce inseamna mai exact situatia asta ?

Ai mare grija cand vine masina si verific-o bine. La fel voi face si eu. Ma astept la orice.

darksleep
Auto: Kia Ceed 2016

Post by darksleep »

Ce optionala fara voia ta au pus ?

Qalex21
Moderator

Post by Qalex21 »

PWD - Geamuri spate electrice - 125 Euro. Si culmea, chiar nu vroiam asa ceva.

gabi2204

Post by gabi2204 »

Qalex21 wrote:O intreaga aventura...

Iar faza de la tine cu masina produsa dar nefinalizata, ma pune serios pe ganduri si ma intreb daca nu cumva sunt in aceiasi situatie si nu mi se spune. Ce inseamna mai exact situatia asta ?

Ai mare grija cand vine masina si verific-o bine. La fel voi face si eu. Ma astept la orice.

La mine a insemnat ca masina a fost produsa - am avut seria de sasiu dar nu a fost finalizata. O cauza clara nu s-a prezentat desi am cerut de mai multe ori.
Ca i-ar lipsi vreo componenta sau accesoriu care impedica finalizarea 100 % ceva de genul acesta.
Oricum cata vreme nu s-a prezentat o explicatie clara, nu cred o iota.

Si pana la urma de cate ori situatia a fost reflectata corect si informatiile sa fi fost corecte?
Aproape niciodata si aici e un semn de intrebare.

Numai seria de sasiu am obtinut-o atunci cand s-a zis, fiind de fapt la a doua tentativa si fiind anuntat cu 2 zile inainte.

gabi2204

Post by gabi2204 »

Niste geamuri electrice e ok, am vazut aici:
http://www.kiaownersclub.co.uk/forum/de ... page1.html

un caz in care se zice ca s-a livrat manuala in loc de automata, desigur nu pot verifica veridicitatea.

Qalex21
Moderator

Post by Qalex21 »

gabi2204 wrote: un caz in care se zice ca s-a livrat manuala in loc de automata, desigur nu pot verifica veridicitatea.
lol ...

gabi2204

Post by gabi2204 »

Si o explicatie plauzibila e - daca vedeti datele de pe left-lane.com - este ca productia fabricii a crescut cu peste 40% (ma refer la Sportage) in 2016 comparativ cu 2015, fabrica din Zilina nu face fata.
Iar Romania este la coada si sunt "prioritizate" alte tari.
Ceea ce e deranjant este ca efectiv reprezentantii Kia din Romania mint clientii.

Qalex21
Moderator

Post by Qalex21 »

Este o explicatie logica. Insa cred ca nu am nimerit nici perioada cea mai buna pentru comenzi.

Ai mai reusit sa iei legatura cu dealer-ul astazi sa iti spuna ce status are masina ? Daca inca asteapta transport sau a fost incarcata.

gabi2204

Post by gabi2204 »

Conform cu ce au spus ei azi (dealerul din CLuj), in sistem nu e inca updatat nimic, deci e tot gata de transport.
Daca s-a intamplat ceva sau nu , voi vedea luni.

Danthor
Auto: Kia Sportage 1.6 GDI

Post by Danthor »

Salut baieti! Tot citesc discutiile voastre aici si pe romaneste, 'ma kk pe mine de teama' sa nu am parte de asa ceva.
In sfarsit am primit si eu data estimata de productie, 16.09., luna de comanda aug. Asta dupa ce la data avansului la inceputul lui iulie, mi s-a spus ca VOI AVEA MASINA la sfarsit de august, inceput de septembrie.
Ori mi se pare mie, ori seamana prea mult cu ceea ce s-a intamplat la voi. Mai mult de atat, mi s-a spus ca intradevar au fost probleme cu livrarile si oarecum incerca sa imi spuna ca daca s-ar intampla si in cazul meu, nu sunt ei de vina, sunt cei de la fabrica pentru ca ei planifica transportul si nu prea pot face nimic.
Acum ramane de vazut, sper sa nu am 'norocul' vostru. Multa bafta si o sa va mai tin si eu la curent cu detalii!

darksleep
Auto: Kia Ceed 2016

Post by darksleep »

gabi2204 wrote:Conform cu ce au spus ei azi (dealerul din CLuj), in sistem nu e inca updatat nimic, deci e tot gata de transport.
Daca s-a intamplat ceva sau nu , voi vedea luni.
Am uitat sa mentionez ieri. Aceeasi chestie mi-a spus si mie dealer-ul. Ca in aplicatia de logistica nu e updatat nimic.

De ce sa avem noi sisteme cu raportare in timp real ? Ca la bursa.

gabi2204

Post by gabi2204 »

@Danthor, daca masina ti se va produce la data estimata , deci cam in 2 saptamani, eu zic ca stai bine, sunt sanse pt final de septembrie.
Daca lucrurile merg bine.
La mine cel putin am descris cum a mers.
Poate se schimba treaba daca trece perioada de vara, insa fabrica tot trebuie sa faca fata la productia mult mai mare.
Si nu in ultimul rand, la mine e vorba de GT Line unde asteptarile au fost si mai mari.

gabi2204

Post by gabi2204 »

Am primit confirmare pe mail ca masina mea a fost incarcata vineri din Zilina, a confirmat si dealerul din Cluj.
Astept data estimata pentru sosire in Bucuresti, respectiv incarcare pentru Cluj.

Post Reply

Return to “Generalităţi”