Sportage 2016

Forum cu de toate despre Kia Sportage
Post Reply
zaboss
Auto: Kodiaq 2.0 TSI, 4x4 DSG, Style

Re: Sportage 2016

Post by zaboss »

vladbuzdu wrote:buna seara
aveti idee care este cea mai buna metoda de finantare daca nu ai toti banii cash?
Aici depinde cum vrei să faci achiziția, pe persoană fizică sau juridică, ce înseamnă pentru tine ofertă bună (la mine, la prima mașină însemna avans cât mai mic, la a doua mă interesa să aibă comisioane și dobânda mai mică).
PJ
- leasing operațional - este integral deductibil, dar rata este mai mare, fiindcă doar închiriezi mașina. Firma de leasing se ocupă de tot, service, cauciucuri asigurări etc.
- leasing financiar - este parțial deductibil, poți deduce TVA dacă dovedești că mașina este folosită 100% de firmă (deci trebuie să completezi foi de parcurs). E mai ieftin decât cel operațional, dar îți lasă liberate mai mare.

PF
Aici depinde foarte mult de suma de care ai nevoie, de relația cu banca, de oferte punctuale.... Există credite dedicate pentru achiziția auto, dacă vrei să-ți acopere integral, sau credite de nevoi personale pentru sume mai mici. Nu este recomandat leasingul la PF.

b76bgaarh
Auto:

Post by b76bgaarh »

depinde ce oferte primesti.

noi am avut in famile, cam in acelasi timp, un leasing si un credit auto. la final leasingul a iesit mai ieftin.
masina familie Kia SPORTAGE 2.0 DSL 4wd CITY

quelloo
Auto: Kia Proceed 2.0 DSL

Post by quelloo »

la PF e simplu.
daca ai de gand sa-i faci casco - leasing
daca nu vrei casco - credit nevoi personale (sau cum zice Nesta un credit special pentru masina poate e chiar mai avantajos)
Proceed Cassa White 2.0 DSL Style... + pachet sport (the works...)
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink

Nesta3
Moderator General
Auto: Kia Sportage QL

Post by Nesta3 »

Daca vrei rata mica,platesti avansul mare.Diferenta intre leasing si credit auto e dobanda,care in mom asta, e mai buna la credit auto.Si la credit auto esti obligat la casco,dar numai in primul an.La leasing scapi de drumuri cu hartiile de tot felul,doar dai banul,astepti masina si astepti facturile(de rata,de costuri inmatriculare,de asigurari,etc).La leasing iti trebuie acordul bancii pentru tot ce faci:reparatie,drumuri in strainatate,etc.Dar,la leasing,nu esti proprietar,dar nu cred ca asta conteaza foarte mult.
La credit auto scapi de faza cu facturile,gen te poti duce la banca cu buletinul.si banii si poti plati fara sa astepti factura prin posta,care de altfel,nu se emite, fiind totul electronic/virtual.
Mergi unde ti-am zis si vei afla tot ce te intereseaza
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best

EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE

2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition

b76bgaarh
Auto:

Post by b76bgaarh »

https://www.youtube.com/watch?v=q0sGgUZ36qU

lu nenea asta ii place f mult.

vladbuzdu
Auto: Kia Sportage 1.7 DSL

Post by vladbuzdu »

va multumesc mult pentru sfaturi. m-am interesat si eu si pana la urma cel mai avantajos a iesit un credit de nevoi personale. banuiesc ca voi face creditul inainte sa vina masina nu de pe acum. pana maine trebuie sa o comand ca sa vin in iulie

Minu
Auto: Kia Ceed GT MY23

Post by Minu »

O curiozitate.Nu am apucat sa intru in noul Sportage, cum se prezinta la interior?M.am urcat in noul Tucson si sincer, mi s.a parut o mare mizerie.Scaune din piele reglabile electric pe toate directiile, incalzite, trapa panoramica, navi, o gramada de nebunii, insa cand am pus mana pe bord am ramas socat, plastic ordinar la nivelul calitatii lui Logan 1, tare fara spuma peste el si poros chiar si in partea superioara.O mare porcarie, pana si i20 expus avea bordul moale in partea superioara ca sa nu mai zic de I30 care e cu 10 clase peste la interior.Inteleg reducerile de costuri, dar nici in halul asta si mai ales la nivelul ala de echipare.
***Ceed GT MY23 Blue Flame
***Yamaha Tracer 9GT MY23

Nesta3
Moderator General
Auto: Kia Sportage QL

Post by Nesta3 »

Eu nu m-am urcat in Tucson.Curios daca e cum zici tu.
Sportage-ul are partea superioara moale,si imbraca bordul ca si cum ar fi de piele,cu o cusatura artificiala.Plastic gasesti in partea de jos:torpedou,consola centrala(de la comenzi navi si clima pana la cotiera) dar e plastic foarte calitativ.
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best

EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE

2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition

vladbuzdu

Post by vladbuzdu »

interiorul mi s-a part foarte frumos realizat. sobru si elegant, chiar si la nivelul de echipare standard. m-am urcat intr-un tuscon la salonul auto de acum cateva zile dar nu am dat atentie acestui lucru. as putea spune ca intre kia sportage si mazda cx5 prefer interiorul kia, dar asta e o chestie subiectiva. ceea ce pot spune este ca din punct de vedere al spatiului, kia si tucson au fost singurele masini unde nu a trebuit sa dau scaunul soferului in spate la maxim. la 1.90 asta e un factor foarte important si am testat pana acum vitara, duster, captur, cx5, cx3, mokka, jeep renegade...

Minu
Auto: Kia Ceed GT MY23

Post by Minu »

@Nesta, exact asa e, am "ciocanit" in el si nu e imbracat in nimic, iar textura este exact ca la Logan 1, nici macar ca Logan 2, e groaznic asa ceva.I30 avea acelasi material ca la noi iar I20 era un fel de Tucson imbracat in spuma foarte subtire si cauciuc peste, mai subtire ca I30 dar peste Tucson

@Vlad:Cred ca vb de acelasi Tucson, daca faci referire la cel expus la SMAEB (ma refer la salonul moto de la Romexpo, nu cel exclusiv auto)

Daca Sportage-ul are spuma pe bord atunci e o diferenta foarte mare in favoarea Sportage-ului, desi Tucsonul arata mai bine la exterior parca.
***Ceed GT MY23 Blue Flame
***Yamaha Tracer 9GT MY23

vladbuzdu

Post by vladbuzdu »

eu am fost la casa poporului....tin minte ca tapiteria era de culoare bej...asta cu spuma ma faci curios..chiar nu am pipait bordul sportage...

b76bgaarh
Auto:

Post by b76bgaarh »

vladbuzdu wrote:interiorul mi s-a part foarte frumos realizat. sobru si elegant, chiar si la nivelul de echipare standard. m-am urcat intr-un tuscon la salonul auto de acum cateva zile dar nu am ceea ce pot spune este ca din punct de vedere al spatiului, kia si tucson au fost singurele masini unde nu a trebuit sa dau scaunul soferului in spate la maxim. la 1.90 asta e un factor foarte important si am testat pana acum vitara, duster, captur, cx5, cx3, mokka, jeep renegade...
in afara de cx5 si tucson, restul sunt din clasa inferioara, e normal sa fie mai mici, la interior.

ps cx5 e putin mai mare in fata si la portbagaj.

b76bgaarh
Auto:

Post by b76bgaarh »

http://www.auto-motor-und-sport.de/verg ... 82303.html

un comparativ in germania cu varianta 1.6 tgdi.

http://www.turbo.fr/actualite-automobil ... lt-kadjar/

un comparativ in franta cu 2.0 crdi.

billevans75
Auto: *

Post by billevans75 »

salutare - eu sunt Radu, pentru prima oara aici , am dat comanda de un Sportage 1,6 gdi, masina va ajunge la Bucuresti la sfarsitul lunii Iunie:) singurul lucru care ma ingrijoreaza este consumul acestui motor si daca face bine fata caroseriei respective ..am cautat intensive pe net detalii sau test drive, nu am gasit mai nimic concret!
astept cu nerabdare raspunsuri
multumesc

boghar
Auto: Kia Sportage 1.6 T-GDi

Post by boghar »

Salut,
tu inainte sa dai comanda nu ai facut un test drive? Acest motor este disponibil la test drive, asadar poti merge si acum sa-l testezi.
Eu am testat acest motor cu cutie manuala ca sa-mi fac o parere despre cum se misca aspiratul in ideea ca varianta turbo, comandata de mine, ar trebui sa se miste si mai bine.
Ce pot sa-ti spun este ca nu mi s-a parut lenta deloc, chiar m-a surprins placut, avea un consum pe bord de 6.4l, iar in treapta a 5a la 80km/h arata un consum instantaneu ce oscila intre 5 si 6%.
Poti sa intri pe spritmonitor.de sa vezi ce consumuri dau utilizatorii.

Post Reply

Return to “Generalităţi”