Sportage 2016

Forum cu de toate despre Kia Sportage
Post Reply
Nesta3
Moderator General
Auto: Kia Sportage QL

Re: Sportage 2016

Post by Nesta3 »

Daca iti place diesel,cumpara diesel.La km pe care zici ca ii vei parcurge,se preteaza si una si alta.Depinde unde ii faci:oras sau afara.Orasul omoara diesel-rile(astea cu filtre de particule).
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best

EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE

2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition

quelloo
Auto: Kia Proceed 2.0 DSL

Post by quelloo »

pentru oras ia benzina.
daca faci km afara si daca iti place sa mergi si mai tare, ia diesel ca acolo o sa castigi la consum.

la kia e o diferenta minima intre reviziile la diesel si cele la benzina (io n-as lua in considerare aspectul asta deloc)

dieselgate nu ne afecteaza pe noi: tocmai am vazut ca vanzarile VW si de diesel de la inceputul anului au crescut fata de anul trecut.

la dinamica sincer le-am testat pe amandoua si pot sa-ti zic ca personal n-am simtit nici o diferenta intre ele. Dieselul de 1.7 e mult mai rafinat decat dieselurile cu care sunt eu obijnuit si urca destul de lin in ture, dar asta inseamna ca nu te baga in scaun cum ar trebui. La fel si la benzina, personal mi se pare prea mare masina pentru motoarele astea 2 dar intre ele nu e diferenta sesizabila de mine.

totul tine de unde faci mai multi km, parerea mea, in afara sau in oras
Proceed Cassa White 2.0 DSL Style... + pachet sport (the works...)
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink

zaboss
Auto: Kodiaq 2.0 TSI, 4x4 DSG, Style

Post by zaboss »

Până să se interzică tractoarele în orașe, mai va. Noi să fim sănătoși :) Mișto e că ți-a plăcut motorul de 1.6 GDI, dar ai luat T-Gdi ;)

Vecine (și eu stau în șantierul Drumul Taberei, că cartier (sic!) nu mai este de mult), uită tot marketingul legat de consum. Mașina din semnătură ia 14% iarna și cam 13% vara dacă nu ies din oraș. (În afară are consum normal). 1.6 benzină are start & stop, deci va consuma mai puțin (asta dacă te poți obișnui cu sistemul), inclusiv în oraș. Strict între cele două, aș merge pe 1.6 GDI Style, 1.7 DSL nu mi se pare a aduce vreun avantaj, ambele sunt motoare „entry level”, așa că mai bine iei mașina mai dotată.

Ca discount, nu cred că poți obține mai mult de 500€ (colegul Nesta a scos 1000€, dar el e la a doua mașină de la ei).

boghar
Auto: Kia Sportage 1.6 T-GDi

Post by boghar »

Am ales t-gdi pentru o placere mai mare! :wink:
Colegul are buget limitat, de asta nu i-am recomandat t-gdi.
Eu am testat gdi-ul pt ca la drive test nu exista t-gdi si am zis ca daca gdi-ul o sa fie ok, t-gdi va fi si mai ok.

zaboss

Post by zaboss »

Cum e consumul la el, am înțeles că e bețivan fruntaș :D

boghar

Post by boghar »

In nu am intrat in posesia lui, dar pare a nu fi mai betivan decat 2.0 DSL. Am o cunostiinta care are un Tucson cu acelasi motor, dar cutie DCT si consuma 9 in afara, la 140km/h si 11-12 in oras, dar nu l-am intrebat pe ce traseu, la ce ore, etc. Ceea ce am vazut cu ochii mei, de cate ori m-am vazut cu el, este ca are un consum mixt de 10.5, 10.7, 10.4...

zaboss

Post by zaboss »

Oau, 9% afară mi se pare enorm. 9% scot doar pe autostradă cu 140kmh pe pilot automat. În rest îmi ia 7% și chiar sub. Dar în oraș am multe drumuri scurte 4-5 km din care cele mai frecvente sunt în Drumul Taberei (dus/luat copilul de la școală). Cred că ești primul aici pe forum cu motorul acesta.

boghar

Post by boghar »

Sper ca de pe la jumatatea lunii mai sa intru in posesia masinii si va tin la curent cu detalii despre acest motor.

Arny
Auto: Ford C-Max 2.0 Tdci, 163 CP

Post by Arny »

Asteptare usoara pana la sosirea "jucariei" cu 1,6 T-GDI. Astept si eu cu mult interes primele impresii legate de masina in general si motor si consum in particular. Din cate am citit pe acest forum ai fi primul cu acest motor nou pe Sportage. Dar poate ma insel... Spre toamna incep si eu cautarile pentru un SUV iar Sportage are sanse mari sa fie urmatoarea masina. Mai ales daca intre timp mai apar ceva promotii sau alte avantaje. O sa mai trec si pe la altii sa vad un Tucson, noul Kuga, Kadjar si Qashqai si poate si noul model de "dulap" VW Tiguan :^o .
Numai bine!
Kia Ceed PE Star 2016 MT6 1.6 GDI-135CP TrackRed
Ford C-Max Titanium 2011 MT6 2.0 TDCI-163CP Darkmicastone

zaboss

Post by zaboss »

Arny wrote:O sa mai trec si pe la altii sa vad un Tucson, noul Kuga, Kadjar si Qashqai si poate si noul model de "dulap" VW Tiguan :^o .
Numai bine!
Ca să te scutesc de câteva drumuri :D
Tucson este cam aceeași mașină, mai scumpă însă cu vreo 1000€ și nu știu dacă merită.
Kuga este mai mic și mai nașpa ca Sportage, are discounturi generoase față de prețurile de listă, ajungi cam la bani de Sportage dar e o mașină mai slabă. Plus că ai o rețea de service dubioasă (am avut 8 ani Fiesta, îi cunosc pe toți și SIGUR nu s-a schimbat nimic de acum 6 ani).
Quashqai/Kadjar - motorizări slabe, nu ai varianta 4x4 automat. Quashqai mai mic, Kadjar similar. QQ materiale mai bune în interior, dar mai scump.
Tiguan - în sfârșit arată bine. Au mai lăsat și la prețuri, motorizări ok.
Ca părere personală, după ce am testat anul trecut cam tot segmentul, singura mașină superioară este Honda CR-V, dar și 10.000€ în plus....

zaboss

Post by zaboss »

Și apropo de ce zicea colegul de moartea „tractoarelor”, i-auzi:
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Econo ... arele+dies
Comisia Europeană va relaxa normele de poluare, în special în ceea ce privește cerințele ridicate în fața motoarelor diesel, în pofida unei petiții lansată de 20 de orașe europene și semnată de 125.000 de cetățeni ai UE.

vladbuzdu
Auto: Kia Sportage 1.7 DSL

Post by vladbuzdu »

Mulțumesc mult pentru păreri...observ ca aceasta controversa legata de diesel vs benzina o regăsesc și in situația mea. Posed un Renault de 2.0 benzina și un Passat 1.9 diesel...dacă la noi ar exista autostrăzi as merge pe benzina dar cum de multe ori ai nevoie sa depășești tiruri pe la noi ma vioi opri la diesel mai ales ca garanția de 7 ani mi se pare ca acoperă mare parte din riscurile pe care le prezintă un diesel. Sa vad acum cum scot un preț mai bun pentru style.

Ogy
Cel mai ghinionist!
Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.

Post by Ogy »

Exista si turbo benzina pentru depasiri "comode". Asta apropo de benzina vs diesel. Benzina mai merge fara turbo, dieselul cam sta...fara.

bondalicir
Auto:

Post by bondalicir »

da, dar exista si consum de benzina la turbo pe benzina...
kia ceed FL 1,6dsl Hp SW galben dakar , Style, 6MT, EcoDynamics ODO 258.000
kia proceed FL 1,6dsl Hp white, Style, Pachet sport ODO 142.000
Kia Sportage 1.6 TGDI 7DCT GT Line New Infrared 43.000
Probleme cu laptopul? incearca aici : http://www.depanarelaptop.ro

b76bgaarh
Auto:

Post by b76bgaarh »

eu am si si. fiecare are plusuri si minusuri. fiecare isi alege ce vrea EL.

ps se poate, va rog, fara vs benzina/diesel, a mea e mai puternica, eu am cuplu mai mare etc?
masina familie Kia SPORTAGE 2.0 DSL 4wd CITY

Post Reply

Return to “Generalităţi”