Achizitie pro/Cee'd
-
- Auto: Kia Ceed 1.6 CRDI 2011
Re: Sfaturi detinatori
Azi ma duc cu o kia la mit baneasa. Ce teste sa le spun celor de acolo sa faca sa aflu istoric, sa aflu daca motorul a fost omorat sau altceva...?
Kia Ceed 1.6 CRDI , an 2011
Achizitionare KIA CeeD
Buna ziua ,
As dori sa achizitionez un Kia Ceed 1.4 109HP , SH , din ce am citit pe net , pare a fi o masina buna ( masina anului 2008) . M-am uitat pe diferite forum uri si n am gasit probleme foarte mari pe care le ar avea.
Ce sfaturi imi dati ? Sa-mi cumpar o astfel de masina ? Ce probleme ar putea aparea ? In caz ca o cumpar , ce ar trebui sa verific ?
Va multumesc .
PS: o sa fie "my first car" .
As dori sa achizitionez un Kia Ceed 1.4 109HP , SH , din ce am citit pe net , pare a fi o masina buna ( masina anului 2008) . M-am uitat pe diferite forum uri si n am gasit probleme foarte mari pe care le ar avea.
Ce sfaturi imi dati ? Sa-mi cumpar o astfel de masina ? Ce probleme ar putea aparea ? In caz ca o cumpar , ce ar trebui sa verific ?
Va multumesc .
PS: o sa fie "my first car" .
Re: Achizitionare KIA CeeD
Salut. Schimbi distributia cand o iei, in cazul in care nu s-a schimbat deja. In rest, nu sunt probleme mari.
ODO: 100000km din 06.2008
Pai se merita sa mi achizitionez o astfel de masina ? Sau ar trebui sa caut alte variante ? I30 , Opel astra H , Ford Focus ?
As vrea sa stiu daca se poate pareri
As vrea sa stiu daca se poate pareri
- Nesta3
- Moderator General
- Auto: Kia Sportage QL
I30 si ceed au aproximativ aceleasi piese.Depinde care iti place mai mult din punct de vedere estetic.
Plus ca mai ai si ceva garantie,ce-i drept cateva luni, la motor si cutie.
Ca si kilometraj vei gasi majoritatea cu 100mii +...se gasesc si cu mai putini km,dar ori sunt scumpe,ori au vreo buba,doua trei...cele bune,cu km putini, si fara istoric cu probleme,nu prea se vand.
Depinde si ce buget ai
Plus ca mai ai si ceva garantie,ce-i drept cateva luni, la motor si cutie.
Ca si kilometraj vei gasi majoritatea cu 100mii +...se gasesc si cu mai putini km,dar ori sunt scumpe,ori au vreo buba,doua trei...cele bune,cu km putini, si fara istoric cu probleme,nu prea se vand.
Depinde si ce buget ai
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best
EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE
2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition
EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE
2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition
-
- Auto: Saab 9-5 Aero
Incearca sa iei 1.6 si nu vei avea nici problema distributiei. E o masina buna- chiar merita!(daca a fost intretinuta cum trebuie)
SAAB 9-5
La ce ar trebui sa ma uit cand cumpar o KIA CEED SH ?
- Ogy
- Cel mai ghinionist!
- Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.
La istoric (eu am toate chitantele de cand am luat masina, inclusiv proforma -o sa le pun in masina cand ajunge la remat), tabla, intretinerea diverselor materiale, electronica, mecanica, geometrie.
Daca nu te grabesti, vei gasi masina care-ti place. Eu am luat ceed-ul lui _DEVILSON_ si sunt foarte multumit.
Indiferent ce masina SH vrei sa cumperi cauta sa aiba un istoric verificabil si sa te duci la un service serios pentru o verificare amanuntita pentru a vedea daca nu are cv defecte ascunse, inclusiv o diagnoza pe toate sistemele (facuta cu un tester capabil sa faca asta, nu un multimarca ordinar). Dupa asta, in cunostinta de cauza, ori treci la negociere, ori mergi mai departe.
In rest MULTA BAFTA.
Indiferent ce masina SH vrei sa cumperi cauta sa aiba un istoric verificabil si sa te duci la un service serios pentru o verificare amanuntita pentru a vedea daca nu are cv defecte ascunse, inclusiv o diagnoza pe toate sistemele (facuta cu un tester capabil sa faca asta, nu un multimarca ordinar). Dupa asta, in cunostinta de cauza, ori treci la negociere, ori mergi mai departe.
In rest MULTA BAFTA.

intradevar, gasesti f rar masini bune sub 100.000km..dar nu e imposibil.Nesta3 wrote:Ca si kilometraj vei gasi majoritatea cu 100mii +...se gasesc si cu mai putini km,dar ori sunt scumpe,ori au vreo buba,doua trei...cele bune,cu km putini, si fara istoric cu probleme,nu prea se vand.
De ex eu mi-am luat anul acesta, in primavara (martie-aprilie), Kia Ceed 2008, motor 1.4 benzina 109CP, cu 77.000km. Avea service-ul la zi, totul ingrijit; am dat 5400E. Consider ca nu am dat f mult avand in vedere ca de cand am cumparat-o si pana acu nu am cumparat decat un set de placute de frana fata si un bec-faza scurta (recunosc acum trebuie sa schimb si bateria ca imi face figuri, dar e cea originala si deja dupa 7ani de munca saraca nu mai poate).
Nici macar schimb de ulei, filtre nu am facut (mentionez ca nu a facut 1an sau 15000km de la ultima revizie, acu ar trebui sa fac si revizia) si imi merge fara probleme.
Legat de distributie eu zic ca nu are sens sa o schimbi decat dupa 100-120.000 km (e totusi distributie pe lant ce naiba

Toate la un loc, conteaza (cum au spus si colegii mai sus) cat de bine a fost intretinuta de proprietar.
Ce iti sugerez eu e sa vorbesti cu cineva (un prieten/coleg) care lucreaza la un service, sa mearga cu tine atunci cand vrei sa vezi o masina. Eu asa am facut si am luat alegerea potrivita, zic eu. Si inca ceva...neaparat, cand vezi o masina care iti place si arata bine (bine intretinuta la prima vedere), du-o la un SERVICE si roaga-i sa o urce pe platforma ca sa vada ce e si dedesubtul masinii; te poti trezi ca iti zice ca trebuie schimbata..aia, aia...si aia....aia nu te mai duce mult..etc. Si asa iti faci o parere de cati bani trebuie sa mai bagi in ea. Ca sa o verifice pe platforma nu ar trebui sa iti ia mai mult de 10-50ron (depinde si cat de cunoscut/apropiat ti-e acel om de la service).
Parerea mea despre masina..desi sunt unele mici pb (dar ORICE masina are problemele ei) e o masina bine construita, care se merita.
Avantaje:
-consum mic
-motor bun
-distributia pe lant (inseamna ca o schimbi mai rar)
-frumoasa

-portbagaj foooaaarte incapator (pot sa zic ca m-am interesat inainte sa o cumpar si la clasa ei, Kia Ceed are cel mai mare portbagaj)
-bord frumos construit
Dezavantaje:
-bieletele antiruliu (am inteles ca astea sunt cele mai problematice la Ceed, dar nu sunt scumpe zic eu si nici chiar asa de des sa le schimbi, ca sa zici ca le schimbi o data pe an...nu, mai rar, cred......SPER

-grila de aerisire din fata bordului, aia se incovoiaza cu timpul (din cauza soarelui, deci trebuie avut mare grija sa pui parasolar vara neaparat..si nu numai vara); e o problema aproape generala zic eu (am vazut la multe Ceed-uri), DAR nu e ceva ce se observa asa tare (crede-ma ca nici nu bagi in seama).
-
Dupa cum observi, nu prea sunt dezavantaje mari, asta din perspectiva unui om care are masina de 6luni si cam aproape 2luni, in avans, de citit forumuri despre masina asta

Poate mai sunt si alte pareri (avantaje/dezavantaje pe care sunt sigur ca nu le stiu eu), eu ti-am zis-o pe a mea.
Sper sa iei decizia corecta.
Btw, nu ne-ai spus de cati bani dispui.
BRAVO =D> , frumos scris , intru-totul de acord ,
1.6 GSL EX, MT, 122 CP, 225/45 R17W, 142.000 km
SUZUKI VITARA , MHEV,129 CP
SUZUKI VITARA , MHEV,129 CP
Bugetul meu este de 4 000 euro ( stiu , e cam mic , dar asta e , atat pot sa ofer , fiind un tanar inginer , meseria nu e chiar atat de bine platita )
Acum referitor la masina am fost astazi sa vad un Kia Ceed din Ct , masina mergea bine , arata foarte bine la interior pentru o masina batrana de 7 ani , proprietarul mi a spus ca a fost lovita in spate ( nu mi a zis si ca in fata ) . Problema a fost ca ambele lucrari de reparatie au fost "buleli" , mai exact .. usa de la portbagaj nu se inchidea perfect (ramanea un gap ) din cauza ca aripa spate nu era aliniata (si usa avea acelasi gap) . La bani ar fi fost ok 3900 euro.. dar dezavantajele pe termen lung (probleme cu usile , iarna sa nu traga curent la usa ) nu cred ca se merita.
Ps : baietii de la Raver Ct mi s-au parut extraordinar de profesionisti , foarte atenti . Nota 10 .
Acum referitor la masina am fost astazi sa vad un Kia Ceed din Ct , masina mergea bine , arata foarte bine la interior pentru o masina batrana de 7 ani , proprietarul mi a spus ca a fost lovita in spate ( nu mi a zis si ca in fata ) . Problema a fost ca ambele lucrari de reparatie au fost "buleli" , mai exact .. usa de la portbagaj nu se inchidea perfect (ramanea un gap ) din cauza ca aripa spate nu era aliniata (si usa avea acelasi gap) . La bani ar fi fost ok 3900 euro.. dar dezavantajele pe termen lung (probleme cu usile , iarna sa nu traga curent la usa ) nu cred ca se merita.
Ps : baietii de la Raver Ct mi s-au parut extraordinar de profesionisti , foarte atenti . Nota 10 .
Probabil ca baietii de la raver au reparat-o...ktalinn wrote:Bugetul meu este de 4 000 euro ( stiu , e cam mic , dar asta e , atat pot sa ofer , fiind un tanar inginer , meseria nu e chiar atat de bine platita )
ODO: 100000km din 06.2008
Proprietarul a zis ca a reparat-o la reprezentanta la peugeout..
Puteti sa mi spuneti daca pot sa gasesc vreun kia ceed bun la banii astia ?
Multumesc
Puteti sa mi spuneti daca pot sa gasesc vreun kia ceed bun la banii astia ?
Multumesc
.ktalinn wrote:baietii de la Raver Ct mi s-au parut extraordinar de profesionisti , foarte atenti . Nota 10 .
cumva proprietarul te-a indrumat sa mergeti la service-ul raver ct? daca da inseamna ca dox are dreptate...daca nu, inseamna ca poate chiar sunt de treaba...nu se stie niciodata.
Sa nu generalizam de acum ca in toate service-urile gasim oameni ori "prosti" ori cu neseriosi/profitori; mai sunt si oameni de treaba in service-uri sa stii (ce-i drept f rar gasesti

cat despre masina, eu sugerez sa nu o iei (da, s-ar putea, pe langa iarna sa iti fie frig in masina : )) sa iti si intre apa in masina cand ploua si asta e si mai nasol!!)