Instalatie GPL !?!
Re: Instalatie GPL !?!
Uita.te cu atentie pe butelie. De obicei e stantat acolo capacitatea, la loc vizibil.
Dox : pozitia 5
Schimbi extensia .txt in . xps
Plus astea:
Schimbi extensia .txt in . xps
Plus astea:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
1.6 GSL EX, MT, 122 CP, 225/45 R17W, 142.000 km
SUZUKI VITARA , MHEV,129 CP
Schimbi extensia din .txt in .exe
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Salut,
Vreau sa va aduc in atentie o problema de uzura, dupa cum urmeaza in povestioara de mai jos:
- intr-una din zilele saptamanii trecute am ridicat capota masinii - motorul fiind oprit - cu gandul de a verifica nivelul antigelului (scriam acum ceva timp ca am ceva probleme cu pierderea de antigel). Am inspectat vizual toata zona iar la un moment dat am verificat sa vad daca busonul de la ulei este bine insurubat. In momentul cand am invartit busonul respectiv am atins furtunul care venea de la filtrul de gaz si se oprea in rampa de injectoare - moment in care s-a auzit un fasait destul de puternic urmat de un miros de gaz. Scaparea de gaz respectiva aparea doar in momentul in care furtunul era impins putin de la pozitia lui normala.
Am scos imediat furtunul si l-am verificat - am gasit practic o intepatura care parea facuta cu un ac de cusut. Intepatura respectiva era situata undeva la 2 cm de capatul furtunului.Nu-mi dau seama cum a putut fi intepat furtunul, doar ma felicit ca am descoperit accidental scurgerea de gaz.
Un metru liniar de furtun dedicat pentru GPL auto costa undeva intre 15 si 20 lei la magazinele de piese auto.Bucata ce trebuie inlocuita in cazul meu masoara cam 30cm.
Problema este destul de grava pentru ca nu ai un senzor de detectie sau ceva asemanator care sa intrerupa instalatia de gaz in cazul unei scapari minore (masina a functionat normal pe gaz deci nu poate fi vorba in cazul meu de o scadere substantiala a presiunii gazului care intra in injectoare).
M-am gandit sa va prezint intamplarea asta si va atrag oarecum atentia ca furtunele sunt consumabile si ca materialul imbatraneste in timp, asa ca ma gandesc ca nu strica sa faceti o verificare.
Bafta si drumuri lungi fara probleme!
Dennis
Vreau sa va aduc in atentie o problema de uzura, dupa cum urmeaza in povestioara de mai jos:
- intr-una din zilele saptamanii trecute am ridicat capota masinii - motorul fiind oprit - cu gandul de a verifica nivelul antigelului (scriam acum ceva timp ca am ceva probleme cu pierderea de antigel). Am inspectat vizual toata zona iar la un moment dat am verificat sa vad daca busonul de la ulei este bine insurubat. In momentul cand am invartit busonul respectiv am atins furtunul care venea de la filtrul de gaz si se oprea in rampa de injectoare - moment in care s-a auzit un fasait destul de puternic urmat de un miros de gaz. Scaparea de gaz respectiva aparea doar in momentul in care furtunul era impins putin de la pozitia lui normala.
Am scos imediat furtunul si l-am verificat - am gasit practic o intepatura care parea facuta cu un ac de cusut. Intepatura respectiva era situata undeva la 2 cm de capatul furtunului.Nu-mi dau seama cum a putut fi intepat furtunul, doar ma felicit ca am descoperit accidental scurgerea de gaz.
Un metru liniar de furtun dedicat pentru GPL auto costa undeva intre 15 si 20 lei la magazinele de piese auto.Bucata ce trebuie inlocuita in cazul meu masoara cam 30cm.
Problema este destul de grava pentru ca nu ai un senzor de detectie sau ceva asemanator care sa intrerupa instalatia de gaz in cazul unei scapari minore (masina a functionat normal pe gaz deci nu poate fi vorba in cazul meu de o scadere substantiala a presiunii gazului care intra in injectoare).
M-am gandit sa va prezint intamplarea asta si va atrag oarecum atentia ca furtunele sunt consumabile si ca materialul imbatraneste in timp, asa ca ma gandesc ca nu strica sa faceti o verificare.
Bafta si drumuri lungi fara probleme!
Dennis
LX Best 1.4 + GPL, machine silver, IF-07-SBI
Nu am in stalat de gaz dar foarte bine ca ai sesizat lucrul acesta pentru cei interesati . =D> =D> =D>
-
- Auto:
Salut!Saptamana viitoare o sa ma alaturi si eu posesorilor de bi-fuel
.Am de ales intre LandiRenzo evo(2550lei) si Brc 24.11(2950lei),programare la Vernesti

pro cee'd city 1.4 black
-
- Auto: kia ceed
-
- Auto: Kia Proceed 2.0 DSL
si, totusi, n-a explodat. oricum cred ca era o instalatie mai veche si mai prost montata pe masina respectiva.
Proceed Cassa White 2.0 DSL Style... + pachet sport (the works...)
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink
-
- Auto: Saab 9-5 Aero
-
- Auto: Kia Proceed 2.0 DSL
initial ma uitasem si eu dar in descriere scrie gaz. anyway!
Proceed Cassa White 2.0 DSL Style... + pachet sport (the works...)
-
- Auto: Saab 9-5 Aero
Din cate stiu eu amerikansky zic gas la benzina iar la gpl zic lpg..
SAAB 9-5
-
- Auto:
Intrebare pentru cei care au montat instalatie gpl Landi Renzo la Vernesti. Ce fel de unitate de control v-au montat,One(cea cu carcasa de aluminiu) sau Evo (cea neagra)?
pro cee'd city 1.4 black
-
- Auto:
Gata,am montat azi Landi Renzo evo la Vernesti. Super ok personalul,nu ma pot pronunta in ceea ce priveste instalatia avand deocamdata doar 100km pe gpl.Consum Vernesti-Ploiesti 5,8l pe cb,ac tot drumul,mers calm la limita legii,60 localitate,90-100 afara.Probabil cel real e ceva mai mare.
pro cee'd city 1.4 black
- bogladen
- Auto: Nissan Qashqai Acenta 1.5 dci
Consumul de pe CB nu are nicio relevanta. Fa consumul de la gol la gol.