Ce ulei se "potriveste' motoarelor de CEED?

Inclusiv campaniile de rechemări
stenso
Auto: kia ceed 1.4

Re: Ce ulei se "potriveste' motoarelor de CEED?

Post by stenso »

Sau....mai cautati un om si luati 2 bidoane de 5 l . Cadeti mai ieftin :D . Asta daca nu intra mai mult de 3,333 l in masina.

danycxxx
Auto:

Post by danycxxx »

Nesta3 wrote:Liqui Moly nu sunt full sintetice.
Salut. Chiar cele de la LM nu sunt full sintetic? (chiar daca respecta specificatiile). Ma gandeam sa pun LM top tec 4300 5w30 la urmatoarea revizie si am gasit pe site la LM Special Tec AA 5w30 in care este recomandata si kia. Sa fie chiar asa de rau LM? Cine a mai folosit LM a avut probleme cu el?

Nesta3
Moderator General
Auto: Kia Sportage QL

Post by Nesta3 »

Tot ce e 5w-30 de la LM e sintetic.Full sintetic sunt doar: 0w30/40, 5w40(syntoil) ,5w50,10w60.
Am citit mult despre uleiurile sintetice de la LM si unii zic ca tot ce e pe piata e doar sintetic si nu full sintetic.Cele mai full sintetice(daca pot spune asa) sunt cele pe baza de ester(Redline) care sunt f scumpe.
In alta ordine de idei,poti pune linistit LM deoarece sunt uleiuri foarte bune,laudate pe unde te-ai uita.
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best

EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE

2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition

adispan
Auto: Ford Focus

Post by adispan »

pare a fi un ulei ok, chiar daca nu e 100% sintetic
eu zic ca il poti folosi, insa nu l-as tine in motor mai mult de 10k km (si desigur nu mai mult de 365 zile)
am totusi vaga impresie ca nu se distribuie pe piata europeana (decat in citeva tari), l-ai gasit pe undeva la magzinele din Romania?
Diverse chestii auto.

albert
Auto: Kia Ceed III 2018 1.4 100 Best

Post by albert »

Ai dreptate Nesta in legatura cu uleiul Red Line, se afla in alta clasa de uleiuri mult superioara la ce avem noi prin service sau magazine de cartier.
In prezent am in masina personala Kia Ceed, 1.4, 109cp ulei Red Line 5w30 cu care am 11 500 km facuti si inca ar mai merge vreo 2000km.
Ca si concluzii cu acest ulei am sesizat ca este un pic mai fasneata, consumul s-a micsorat cu 0.5 l iar dimineata motorul nu mai are sunetul acela pronuntat de tacheti cum il avea cu uleiurile din anii precedent(Valvolyne SynPower5w30, Liqui Moly 5w30, Eneos 5w30-acesta fiind mai bun decat celelalte doua )
La urmatorul schimb pe care am sa-l fac in max 2 saptamani am achizitionat acelasi tip de ulei din concluziile mai sus mentionate.

danycxxx
Auto:

Post by danycxxx »

adispan wrote:pare a fi un ulei ok, chiar daca nu e 100% sintetic
eu zic ca il poti folosi, insa nu l-as tine in motor mai mult de 10k km (si desigur nu mai mult de 365 zile)
am totusi vaga impresie ca nu se distribuie pe piata europeana (decat in citeva tari), l-ai gasit pe undeva la magzinele din Romania?
La noi inca nu este. Cred ca e o aparitie mai noua. La specificatii apare: "Oil change intervals of up to 40,000 km are thus possible, depending on the manufacturer’s specifications." :)

adispan

Post by adispan »

Ar trebui sa fumez ceva tare de tot ca sa merg 40k km cu un ulei hidrocracat :)
Diverse chestii auto.

danycxxx
Auto:

Post by danycxxx »

40k e ptr reclama...

"Uleiurile Hidrocracate sunt uleiuri care provin din rafinarea severa a petrolului brut (procesul se numeste hidrocracare) , plus extragerea parafinei (de-parafinare) - rezulta o structura moleculara uniforma si mult mai stabila decat la uleiurile minerale si un cost mult mai mic decat al uleiurilor full sintetice; sunt denumite de unii producatori (Castrol) sintetice, ceea ce este fals, a fost si un proces intre Mobil si Castrol pe tema asta.
Corect uleiurile s-ar imparti in mare asa:
- (full) sintetice Poli-Alfa- Olefini (PAO)
- hidrocracate HC
- semisintetice (amestecuri)
- minerale
- alte tipuri incluzand celelalte uleiuri sintetice si nesintetice (esteri, siliconuri, polimeri) - sunt folositi mai mult ca aditivi, dar si ca baza (esteri si dublu-esteri) " http://www.clubopel.com/viewtopic.php?p=1131632

Qalex21
Moderator
Auto: XCeed 1.5 T-GDi 48V 7DCT

Post by Qalex21 »

Un alt ulei foarte bun pentru benzinarele noastre este Amsoil Signature Series 5w-30 ( 100% Sintetic, PAO), recomandat pentru aplicatii ILSAC GF-5, exact ceea ce folosesc aceste motoare in America de Nord. L-am folosit si eu pe 207 RC, si este extraordinar.

BAU
Moderator General
Auto:

Post by BAU »

Qalex21: Uleiurile ILSAC GF 5 sunt destinate motoarelor pe benzina .
1.6 GSL EX, MT, 122 CP, 225/45 R17W, 142.000 km
SUZUKI VITARA , MHEV,129 CP

shtirlitz
pictoru
Auto: kia cee'd 1,4

Post by shtirlitz »

eu am mers aproape 2000 km cu Divinol si parca e ok
Image

adispan

Post by adispan »

Un ulei "corect" 5W30 sau 5W40 hidrocracat sau sintetic, exploatat fara sa ii dai rosu masinii in nestire, isi face treaba cu brio in motoarele uzuale europene, cu inlocuire la max 10-15k km. Sigur, se poate merge si pe uleiuri top-line, e alegerea fiecaruia.
Diverse chestii auto.

argeseanu.vali
Auto: Kia Ceed - 1.4 16V

Post by argeseanu.vali »

salutare,

Sunt nou peforum si ma pregatesc de revizia de 60.000 in regie proprie. Pentru partea de filtre sunt lamurit (probabil MANN) dar am o nelamurire la Ulei - stie cineva ceva de acest ulei: http://www.autokarma.ro/ulei-motor/5w30/mannol/29/20390 - cel pe care scrie KIA/HYNDAI (dupa pret nu prea inspira incredere).

A folosit cineva?

Merci!
KIA CEE`D 1.4 - 16V, 109 Cp

BAU
Moderator General
Auto:

Post by BAU »

Dupa caracteristici , este un ulei foarte bun ( dar este doar pentru benzina cel de 15 lei/l )

Cel de 17.05 lei/l este si pentru diesel .

Asa cum ai zis si tu , pretul iti pune un mare semn de intrebare .

Preturile cele mai mici si cele mai mari ar trebui eliminate.
1.6 GSL EX, MT, 122 CP, 225/45 R17W, 142.000 km
SUZUKI VITARA , MHEV,129 CP

argeseanu.vali
Auto: Kia Ceed - 1.4 16V

Post by argeseanu.vali »

Oricum pentru benzina cautam. Singurul lucru care ma sperie este pretul mult prea mic (ma rog, mult sub firmele consacrate/cunoscute).

Am dat un mail la IMG sa ii intreb daca respecta specificatiile producatorului - ma indoiesc ca o sa imi raspunda :)

Pana la urma, cred ca o sa merg tot pe CASTROL (Mai am timp pana vineri sa ma hotarasc).

Am mai gasit Mobil 5w30 - la 165 RON (4 L+filtru+manopera) - e ok?

Filtrul de aer si habitaclu - Nippats sau Jakoparts e ok?

Merci!

In mod suspect au raspuns cei de la IMG ca uleiul este in regula si ca respecta specificatiile producatorului.
KIA CEE`D 1.4 - 16V, 109 Cp

Post Reply

Return to “Garanţie, revizii”