Achizitie Sportage 2.0 GDI AT
-
- Auto: Saab 9-5 Aero
Re: Achitie Sportage 2.0 GDI AT
Pt eugenflorea, ai zis motorul de 2.0 la kia sau mercedes sau orice alta marca..ca dieselul castiga...iti dau doar un singur exemplu...Audi a4 2008 2.0 benzina 211 cai face suta in 6.9 sec si consuma...atentie...cat ceedul de 1.4. Te las pe tine sa te uiti la datele tehnice de pe diselul de 140 sau 170 cai, si sa ne spui sincer ce ai alege.
In alta ordine de idei vroiam sa ma incalc pe principiu si sa ma risc la o insignia diesel 2.0 160 cai...dar inclin acum mai mult spre benzinarul de la audi. Singurul diesel la care cred ca m.as risca ar fi cel de 2.0 bmw seria 5 2011 184 de cai, asa submotorizat cum se spune ca este
In alta ordine de idei vroiam sa ma incalc pe principiu si sa ma risc la o insignia diesel 2.0 160 cai...dar inclin acum mai mult spre benzinarul de la audi. Singurul diesel la care cred ca m.as risca ar fi cel de 2.0 bmw seria 5 2011 184 de cai, asa submotorizat cum se spune ca este
-
- Auto: Sportage 2.0 GDI AT Classic
Multumesc mult.eugenflorinmanea wrote:Felicitari pentru achizitie!
Sper sa fi facut alegerea potrivita, mi-as fi dorit versiunea Style, nu pentru 4x4, ci pentru bordul supervision, grila tip fagure, senzori de parcare si pe fata si acel radio cu ecran pe care aveam si camera marsarier, poate si pentru scaune cu tapiterie mixta piele-stofa. Insa erau in plus in jur de 3200 euro, iar ordonatorul de credite (sotia)

Oricum masina arata bine, cred ca alaturi de Evoque, are cel mai futurist design intre suv-urile compacte.
-
- Auto: Kia Proceed 2.0 DSL
stenso imi pare rau, dar ala e acelasi motor ca pe GTI probabil, un 2.0 TFSI (cu mici modificari probabil) care 2008 n-avea decat 200 de cai dar cel mai important ar fi ca are turbo.stenso wrote:Pt eugenflorea, ai zis motorul de 2.0 la kia sau mercedes sau orice alta marca..ca dieselul castiga...iti dau doar un singur exemplu...Audi a4 2008 2.0 benzina 211 cai face suta in 6.9 sec si consuma...atentie...cat ceedul de 1.4. Te las pe tine sa te uiti la datele tehnice de pe diselul de 140 sau 170 cai, si sa ne spui sincer ce ai alege.
si, ca motorul ala sa consume doar 6.9 masina trebuie sa mearga doar la vale sau cel care l-a cumparat, l-a luat degeaba, ca lui ii ajunge unu in 3 cilindri cu 50 de cai ca tot la fel o sa mearga cu el. prin 2008 mergeam si eu cu un prieten prin bucuresti cu un seat care avea acelasi motor iar consumul era pe la 18-20%. Performante intradevar, dar nu si consum.
Oricum, sportage in romania n-are motoare turbo pe benzina, asa ca, ce vorbim noi aici?

Proceed Cassa White 2.0 DSL Style... + pachet sport (the works...)
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink
- _devilson_
- Auto:
intrebare:
pe motoarele 1.6 si 2.0 GDI benzina ar merge pus GPL?
pe motoarele 1.6 si 2.0 GDI benzina ar merge pus GPL?
Kia Ceed 1.4 - CITY
J.B. http://www.clubkia.ro/viewtopic.php?t=3240
Hyundai Elantra 1.6 - highway +
J.B. http://www.clubkia.ro/viewtopic.php?t=3240
Hyundai Elantra 1.6 - highway +
-
- Auto: Kia Sportage 2.0D, 6MT, 184hp
Ca de obicei, discutia despre diesel vs benzina naste patimi.
Cmusat2000, la km astia pe an, ai dreptate, nu merita sa dai banii in plus pe diesel. Sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea la maxim! Ai un plus la consum ca nu e 4x4, altfel te-ai fi apropiat de tribeca in urban! 
Si pentru hateri
, pot sa va spun ca eu cu 2.0 diesel de 184cp am un consum mixt de 8.5l la suta, dupa 4.000km, in conditiile in care merg 70% in Bucuresti si 30% extraurban. Eu zic ca diesel-ul isi merita banii! 

Si pentru hateri

-
Corectie ca ai inteles gresit:am spus ca indiferent dc e Mercedes sau Kia benzinarul nu are ce discuta cu diesel la demaraj vorbind de aceeasi cilindree- adica benzinarul e net superior la demaraj.stenso wrote:Pt eugenflorea, ai zis motorul de 2.0 la kia sau mercedes sau orice alta marca..ca dieselul castiga...iti dau doar un singur exemplu...Audi a4 2008 2.0 benzina 211 cai face suta in 6.9 sec si consuma...atentie...cat ceedul de 1.4. Te las pe tine sa te uiti la datele tehnice de pe diselul de 140 sau 170 cai, si sa ne spui sincer ce ai alege.
Dar... consumul de 6% la benzinar e vis umed...uita te la 1.4 TFSI cat e dat oficial si cat consuma el in realitate.
Ma rog... Andy se lauda cu 8.5% consum mixt la diesel- consum onorabil pentru un SUV.
Ma laud si eu cu un consum mixt de GPL 9% adica tradus in benzina 4.5% in conditiile in care eu chiar o calc: 140 si peste in afara localitatii!
Bate Diesel consumul asta!
Merge GPL pe GDI si cam pe tot ce misca in materie de motoarele pe benzina. Marii producatori de instalatii nu au stat cu mainile in san si au scos modele pentru toate motoarele pe benzina inclusiv pentru Turbo doar ca... instalatia e mai scumpa app 1,000 EUR si tehnologia e diferita: app 10% benzina si app 90% GPL in acelasi timp.
SAAB 9-5
- Nesta3
- Moderator General
- Auto: Kia Sportage QL
Nu e nimeni hater.Intelegi gresit.
Lumea a intrat in contradictie datorita faptului ca tu ai laudat dieselul in general.Cum am spus,poate Sportage are niste motoare foarte ok:fiabile,consum mic etc(vezi cazul ceed diesel).Dar generalizarea acestor factori nu poate fi aplicata in cazul diesel.
In alta ordine de idei,e super tare daca un motor de 184 cp consuma asa putin in oras.Felicitari tie in primul rand, si felicitari Kia.
Lumea a intrat in contradictie datorita faptului ca tu ai laudat dieselul in general.Cum am spus,poate Sportage are niste motoare foarte ok:fiabile,consum mic etc(vezi cazul ceed diesel).Dar generalizarea acestor factori nu poate fi aplicata in cazul diesel.
In alta ordine de idei,e super tare daca un motor de 184 cp consuma asa putin in oras.Felicitari tie in primul rand, si felicitari Kia.
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best
EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE
2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition
EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE
2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition
-
A mea in Bucuresti consuma 7.5% benzina si 8.5% gaz (nu spun intervalul de ore in care merg si nici zona sic!
)

SAAB 9-5
-
Nesta3, ai perfecta dreptate. Pe unele masini sunt mai bune benzinarele. Totusi, pe un SUV compact/crossover cu AWD eu zic ca se potriveste mai bine un diesel, indiferent de producator/model, indiferent de alte calcule. De aceea sunt si cele mai vandute motoare in acest segment, la majoritatea marcilor.
In contra-exemplu, pot sa-ti spun ca si eu am un Suzuki Swift pe care am preferat benzina (1.2 si 92cp) pentru ca, pe masinuta respectiva, am considerat ca e pur si simplu mai potrivit (consum mic 5-6 la suta, putere decenta, diferenta mica de consum fata de diesel). Cand as vedea, in schimb, un consum de 13, 14, chiar 15 prin oras pe un 2.0 benzina 4x4 m-as panica putin...
Nu de alta dar am avut un Grand Cherokee V8 benzina cu ceva mai multi ani in urma care imi consuma 25-30 prin Bucuresti si am ramas cu sechele!
Gaz pe o masina nu as pune niciodata, nici daca ar trebui sa merg pe jos instead. Nu sunt adeptul buteliei in portbagaj cand merg cu nevasta, copilul si catelul in masina!
In contra-exemplu, pot sa-ti spun ca si eu am un Suzuki Swift pe care am preferat benzina (1.2 si 92cp) pentru ca, pe masinuta respectiva, am considerat ca e pur si simplu mai potrivit (consum mic 5-6 la suta, putere decenta, diferenta mica de consum fata de diesel). Cand as vedea, in schimb, un consum de 13, 14, chiar 15 prin oras pe un 2.0 benzina 4x4 m-as panica putin...

Gaz pe o masina nu as pune niciodata, nici daca ar trebui sa merg pe jos instead. Nu sunt adeptul buteliei in portbagaj cand merg cu nevasta, copilul si catelul in masina!

-
Nu te supara pe mine si nu mi-o lua in nume de rau, dar tu cam vorbesti neinformat si asta iti stirbeste mult credibilitatea in ce scrii overall desi unele informatii furnizate sunt corecte si argumentate.
"Butelia' aia de care vorbesti daca te ai fi documentat nitel ai fi aflat ca este mult mai sigura decat rezervorul de benzina si chiar daca masina arde in intregime butelia ramane 'teafara si nevatamata'- asa ca nu te teme- catelul nu va fi facut pastrama!
In conditiile in care toate tarile: Croatia, Germania, Italia, mai nou si Franta, Serbia Bulgaria etc sunt pline de statii GPL deci sunt si destule masini care sa cumpere GPL ul...eu zic ca totusi se auzea pana acum ca macar un catel a fost facut pastrama de butelia din portbagaj- ori eu unu nu am auzit.
"Butelia' aia de care vorbesti daca te ai fi documentat nitel ai fi aflat ca este mult mai sigura decat rezervorul de benzina si chiar daca masina arde in intregime butelia ramane 'teafara si nevatamata'- asa ca nu te teme- catelul nu va fi facut pastrama!

In conditiile in care toate tarile: Croatia, Germania, Italia, mai nou si Franta, Serbia Bulgaria etc sunt pline de statii GPL deci sunt si destule masini care sa cumpere GPL ul...eu zic ca totusi se auzea pana acum ca macar un catel a fost facut pastrama de butelia din portbagaj- ori eu unu nu am auzit.
SAAB 9-5
Salutare!
Va respect pe toti legat de pareri....
Eu nu inteleg, cum sa ai benzina pe o masina SUV, de teren sau cum mai vreti sa o numiti....
Ce cuplu ai la benzina si ce cuplu ai la diesel.....nici nu poti sa compari.....
Intre un Porsche Cayenne benzina cu statia de benzina tractata
, si moca pe viata la benzina, tot aleg diesel......
Cuplul e de vina....
Va respect pe toti legat de pareri....
Eu nu inteleg, cum sa ai benzina pe o masina SUV, de teren sau cum mai vreti sa o numiti....
Ce cuplu ai la benzina si ce cuplu ai la diesel.....nici nu poti sa compari.....
Intre un Porsche Cayenne benzina cu statia de benzina tractata

Cuplul e de vina....
Sportage ul este CUV. si este greut (nu mare) tocmai din cauza motorului diesel. Sportageul pe benzina 1.6 este mai greu cu 41 kg decat ceedul de 1.4 ! Si cum ceedul sbarnaie..de ce nu ar facea.o si sportageul? A daca vorbesti de dulapul de Q7 ai partial dreptate.
-
eugenflorinmanea, I rest my case: 
http://youtu.be/fBXS21uh6lc
Avand in vedere ca traim in Romania, lasa-ma sa ma indoiesc de cei care monteaza astfel de instalatii!
Si ca sa nu mai zici ca vorbesc fara informatii/probe, mai ia de aici cateva de vara:
http://youtu.be/H4ZKKyclrjA
http://youtu.be/5-nOPvXiIWQ

http://youtu.be/fBXS21uh6lc
Avand in vedere ca traim in Romania, lasa-ma sa ma indoiesc de cei care monteaza astfel de instalatii!

Si ca sa nu mai zici ca vorbesc fara informatii/probe, mai ia de aici cateva de vara:

http://youtu.be/H4ZKKyclrjA
http://youtu.be/5-nOPvXiIWQ
Last edited by andytzu on 23 Oct 2014, 02:35, edited 2 times in total.