Alex1121 wrote:Salut,
O sa fiu putin off-topic insa chiar sunt curios de un aspect.
Am observat ca la Antara e super actiune acum-12.000 euro reducere. De undeva de la 31.000 pe la 19.000
Care e faza cu reducerea asta?
Si daca ne poti spune, de ce ai vrea sa renunti la o masina luata in 2014?
Altfel, despre Sportage iti spun cu mana pe inima ca e o super masina-nu sunt fan Kia si chiar si cand am platit avansul la masina eram in dubiu daca am facut alegerea buna.
Dupa primii 100 km s-a risipit insa orice urma de neincredere in alegerea facuta.
Materialele la facelift s-au imbunatit, unele din zgomotele aparute la modelul din 2011 au fost rezolvate si designul interiorul este mai placut daca alegi noile ceasuri.
Arunca o privire la capitolul "Jurnal de bord" pentru ca sunt unii colegi care si-au prezentat achizitiile pe benzina si e posibil sa nu vada topicul tau sau pur si simplu sa nu mai activeze pe forum.
Despre cutia AT trebuie sa stii ca o sa consume mai mult decat o MT cu 1.5 litri in medie. Insa daca
vrei exclusiv benzina cutia manuala pe Sportage e doar in 5 trepte ceea ce e un punct negativ.
Salut alex1121,
Asa cum ai specificat si tu, Opel a venit cu o oferta fabuloasa la Antara, care intr-un fel m-a dus si pe mine spre achizitie, bine eu eram captiv de faptul ca nu imi puteam vinde Chevrolet-ul si am ajuns la ei si asa s-a facut tranzactia.
Opel are un program de reducere pe Antara de care am beneficiat si eu: 20% discount national oferit de orice dealer+6% discount la anumite categorii profesionale. Eu am mai negociat cu ei, cunoscandu-i de pe vremea Chevrolet-ului si pe langa cele de mai sus am mai primit un tichet Rabla+SD Card navigatie Europa de Est (masina vine cu SD Card West Europe) + prima revizie gratuita la Autoglobus TM.
Probabil ca aceste reduceri vin ca urmare a retragerii Chevy din EU, daca intri la Opel pe site, vei vedea ca si pe Insignia sunt reduceri foarte bune, cat si la alte modele. Iar la reprezentanta daca te tii de capul lor mai multe zile, mai scoti si alte reduceri.
Una peste alta reducerea mea a fost de la 32670euro (cu dotari optionale multiple - Sistem Infotaiment si Navigatie originala Bosch cu touch screen, incalzire scaune fata, jenti aliaj pe 18, senzori parcare fata/spate, 2 computere de bord, reglarea automata a garzii la sol in functie de suprafata de rulare), la 22400 euro (pretul contine si timbrul de mediu pe care l-am platit in valoare de 1265 euro!!!).
De ce vreau sa renunt la masina?
Mi-am dorit o masina pe BENZINA, dat fiind ca 75% din km parcursi eu ii fac urban, iar diesel-ul se preteaza la drumuri lungi. Apoi, filtrul de particule se regenereaza destul de des la circa 2 saptamani si atunci, dai bice, iesi pe centura si tine-o la peste 2000 de turatii. Ori toate lucrurile astea de multe ori te tracaseaza. Nu in ultimul rand, motorizarea 2.2 diesel implica un RCA de 940lei/an, CASCO 640euro/an la Generali, impozitul 900lei/an.
Ideea este ca nu mi s-au oferit bani pe vechiul Chevrolet ci doar buy-back-ul, altfel luam banii si mergeam direct la Kia.
Cutia automata stiu ca are un consum mai mare pe benzina, insa la circa 8-9000km pe care ii fac eu pe an, nu este chiar un capat de tara.
Ca fapt divers cu Antara mea, masina noua, cu 1500km la bord, 2.2 diesel, transmisie automata pot sa-ti spun ca am avut consumuri respectabile. Am fost plecat in vacanta o saptamana, in Ungaria pe autostrada cu tempomatul pus la 95-100km/ora, am ajuns la un consum de 5,7-6,1l/100km, la 120km/ora, consumul era intre 7,6-8,2l/100km. Ca si consum mediu pentru 960km parcursi intr-o saptamana, din care 70% extraurban, computerul de bord imi afiseaza 8,4l/100km, la o viteza medie de 54km/h. Ca idee in Budapesta am prins 2 ambuteiaje, care au facut sa parcurg circa 4km in nu mai putin de 85 de minute!!!!
In oras, masina duce undeva intre 11,5-12l/100km, in trafic destul de aglomerat.
Probabil ca dupa cateva mii de km parcursi, consumul va cobori cu 0,5l-1,0l.
C-am acestea ar fi motivele pt care as achizitiona un Sportage pe benzina cu cutie automata.
Am citit topicurile din Jurnal de bord si pot spune ca ma asteptam la consumurile pe care le au posesorii de Sportage pe benzina cu cutie automata.
Toate cele bune.