Instalatie GPL !?!

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Post Reply
narcis1974
Auto: kia ceed 1.4 Best

Re: Re: Instalatie GPL !?!

Post by narcis1974 »

sender78 wrote:Sunt doua posibilitati sa schimbi filtrul de stare gazoasa :

1. sa cumperi asa ceva :http://rmg-shop.com/image/cache/data/FI ... 40x480.jpg

2. sa cumperi doar cartusul filtrului adica http://rmg-shop.com/filtre-gpl/filtre-g ... c-original

Filtrul de stare lichida se schimba doar cartusul la el, pentru ca altfel ar trebui sa cumperi electrovalva iar asta costa 300 lei.

Impuritatile se vad pe cartusul filtrului care e negru, maro iar daca il scuturi cade pilitura din el.

Pe scurt, cei din service te-au mintit, pentru ca nu cred ca de fiecare data iti inlocuiesc filtrul in stare lichida pe varianta 1 mai sus prezentata. Mai mult decat atat, cel de stare gazoasa se schimba mereu doar cartusul astfel incat nu aveau ce sa desfaca pentru a-ti arata :wink:

Eu cumpar mereu acest set, si schimb singur ambele cartuse http://rmg-shop.com/set-filtre-instalat ... u-original

Legat de alimentare, Lukoil, Petrom sau una "particulara" unde au gaz de la Rompetrol. In proportie de 80% alimentez de la Lukoil.
Sender78, pune te rog un tutorial cu schimbarea filtrelor la BRC.
Multumesc.

Sent from my SM-N9005 using Xparent Cyan Tapatalk 2
[b]Kia ceed,1.4 GSL,Best,Metalic silver,61000 km,GPL de la 54500 km[/b]

sender78
Auto: Kia Ceed

Re: Instalatie GPL !?!

Post by sender78 »

Cum imi fac un pic de timp sa scriu mai multe, il postez
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey

Image

seeds
Auto: Kia Ceed 1.4 SW

Post by seeds »

Ieri, am schimbat filtrele gpl la vernesti. E vorba de setul de filtre de care vorbea sender 78.
Tot ce pot sa va spun e ca nu a costat 200 lei, ci mult mai putin. Un fel de discount baban. Nu pot spune pretul pt ca d-l Laurentiu a spus ca e pret special.
Filtrele, dupa 27 mii km aratau f. bine, după cum au spus mecanicii si după cum vedeti din poze. Chiar dacă cel mai mare pare mai murdar, nu e foarte murdar și mai puteam face cu el chiar peste cei 30 000 km specificati.
Despre schimbatul in regie proprie cred ca e cam riscant. Acum, ca am vazut cum se face, nu m-as baga sa le schimb in fata blocului. Sunt 2-3 garnituri de care trebuie sa tii seama, plus alte mici maruntisuri, un magnetel pentru pilitura, prindere in menghina pentru electrovalva, etc.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Cee`d SW, 1.4 GSL, Black Pearl,
GPL
ODO: 155 000 (90 000 benzina)

sender78
Auto: Kia Ceed

Post by sender78 »

Pretul filtrelor este 120 de lei, am spus-o in alt topic.

Pentru schimbat nu ai nevoie de menghina, doar de o cheie franceza sa tii electrovalva, o cheie fixa si un patent cu varf ascutit si indoit cum e acesta http://www.vigra.ro/admin/upload/big/image_10732.jpg

In rest dificultatea este minima. Magnetul pentru pilitura este deja un mic SF, nu de alta dar interiorul capsulei de metal in care sta cartusul mai mare se poate curata si cu o carpa :wink:
Garniturile se schimba usor de tot, si vorbim de cele pentru cartusul mic de la electrovalva.

Acum poate ca sunt subiectiv, dar filtrul mare nu arata bine deloc, insa este o parerea personala.

Voi reveni cu un tutorial pentru schimbarea filtrelor, insa va trebui sa gasesc putin mai mult timp :)
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey

Image

seeds
Auto: Kia Ceed 1.4 SW

Post by seeds »

Da, pretul asta e cel din link. Eu am dat pe revizie, sa zicem,... pretul setului +transport.
Intradevar, dificilă mi s-a parut schimbarea filtrului mic.

Mi s-a parut ca are in filtru acel magnetel, ca o aspirina, si daca nu esti atent și-l pierzi...cumperi alta electrovalva. (Dar nu-i 300 de lei, ci 122.)

Filtrul mic, dupa cum se vede, e doar putin inchis la culoare, nu-i maro sau negru, deci destul de curat.( Când e nou, are culoarea ceaiului de tei).

Filtrul mare, nu este imbacsit ci doar murdar. De altfel, atunci cand e murdar cu adevarat și trebuie urgent schimbat, motorul „sare în benzina”, cam ăsta e semnalul, din spusele meșterilor. La mine, chiar la 27 000, nu era cazul.
La filtrul mare e mai simplu: dai jos siguranta cu clestele de care ziceai, scoti capacul si schimbi filtrul.

Una peste alta, felicitari, pentru faptul ca-ti schimbi singur filtrele, și mie îmi place să bricolez, dar...
nu m-aș apuca.
Cee`d SW, 1.4 GSL, Black Pearl,
GPL
ODO: 155 000 (90 000 benzina)

Cristi_G
Auto:

Post by Cristi_G »

o rugaminte va rog...
stag 300 sau Zenit Pro?
Kia Cee'd 1.4 GSL LX, Black Pearl + GPL

eugenflorinmanea
Auto: Saab 9-5 Aero

Post by eugenflorinmanea »

cauta si tu pe net. Noi putem sa iti recomandam doar ce are fiecare.
SAAB 9-5

gigi216
Auto: kia ceed

Post by gigi216 »

Un articol interesant despre ce mai e nou pe piata gpl. Interesant e ce firme au participat si care produse au fost premiate...va las placerea lecturii...http://gazeo.eu/up-to-date/reportages-i ... ,7614.html

Gargoyle
Auto: CEE`D, 1.4 + GPL, Black Pearl

Post by Gargoyle »

gigi216 wrote:Un articol interesant despre ce mai e nou pe piata gpl. Interesant e ce firme au participat si care produse au fost premiate...va las placerea lecturii...http://gazeo.eu/up-to-date/reportages-i ... ,7614.html

Cei ce o sa instalaze sisteme GPL dupa noi vor fi mai castigati se pare :P .
Celor de la BRC li s-au terminat ideile de nu au fost prezenti ? Sau si-au schimbat numele si de aceea nu mi-au atras atentia ?

Super articol , multumim de info .

panzer
Moderator
Auto:

Post by panzer »

Sau BRC nu sunt prezenti pe piata din Polonia unde a avut loc evenimentul descris in articol.

Intrebarea este: tzi-ai pune un sistem de la o firma poloneza care instaleaza pe masina ta primul sistem GPL din Romania? Conteaza si cine le pune, si de cat timp le pune?
Cam ca in toate domeniile: daca costa la fel, de la 2 firme diferite, fac cam aceleasi lucruri.

eugenflorinmanea

BRC pune cam de multisor GPL pe injectie directa- au trecut de mult timp de stadiu de 'teste si incercari' :)
SAAB 9-5

Minu
Auto: Kia Ceed GT MY23

Post by Minu »

Guys cred ca am luat si eu decizia,maine am sa incerc sa sun la Vernesti sa ma programez pt saptamana viitoare(daca se poate) sa-mi pun si eu instalatie GPL BRC,ca nu prea mai renteaza la cat au facut hotii astia litrul de benzina plus ca mai vreau sa tin masina pt ca arata ca noua,dotari nu duc lipsa de nimic iar cu banii am de facut alte chestii pe la casa,deci nu am posibilitate sa o schimb pt urmatorii 3-4 ani,si nici motiv.Experiente am mai avut,vechea masina Logan 1.4 am avut-o pe GPL si am fost foarte multumit de cum a mers asa ca vreau sa pun si pe actuala masina,nu am prea multi km dar daca imi pun am sa fac mult mai multi,probabil sa mai las motorul ca are un consum chiar mai mare ca masina uneori si o sa ma indrept catre mersul cu masina mai mult.Din spusele voastre am inteles ca pretul unei instalatii cu rezervor turoidal BRC este de 2850 la Vernesti.Stiti ceva,ofera ceva discount pt membri forumului? :)

PS:De specificat ca a mea este Euro5,majoritatea stiu ca ati pus pe Euro4,oare difera cu ceva,pretul,etc?
***Ceed GT MY23 Blue Flame
***Yamaha Tracer 9GT MY23

eugenflorinmanea

Nu cred ca difera cu ceva. De obicei se ofera discount dc vin 2 masini, pune si tu anunt poate mai e interesat cineva.Felicitari si dupa ce montezi cauta pe la primele pagini cum poti rezolva cu roata de rezerva ca sa nu ocupe spatiu prea mult.
Ma uitai aseara pe hartii si observ ca in curand trebuie sa fac a doua revizie la gaz:).(eu o fac la 20,000 nu vreau sa las filtrele 30,000).
SAAB 9-5

Gargoyle
Auto: CEE`D, 1.4 + GPL, Black Pearl

Post by Gargoyle »

panzer wrote:Sau BRC nu sunt prezenti pe piata din Polonia unde a avut loc evenimentul descris in articol.
Da ai dreptate nu am fost atent la acest detaliu , credeam ca este o intalnire pe intreaga europa .
:idea: Daca mai stiti careva astfel de noutati de pe piata GPL (probabil din Italia Germania sau alte tari cu traditie in productia de inst. GPL ) cred ca ar fi bine sa le postati , sa vedem ce noutati aduce anul 2014 .

Minu
Auto: Kia Ceed GT MY23

Post by Minu »

Am sunat astazi,in mare parte sunt programat pe 25.04 dar trebuie sa mai revin cu un telefon pe 24 sa vedem ce si cum,chestia e ca sunt foarte multe programari.Ca si pret 2850 cu butelie de 41....43 litri (nici doamna nu a stiut sa-mi zica exact,zicea ca la ultimele loturi au fost cu 43 de litri) sau 2950 cu butelie de ~52 de litri(parca) la care zicea ca e mai inalta cu 2 cm.Acum nu stiu de care sa pun,parca nici butelie mare nu as pune ca o sa trebuiasca sa pun prea mult polistiren si imi ia si din portbagaj.Voi de care aveti,sau de care v-ati pune in locul meu?
***Ceed GT MY23 Blue Flame
***Yamaha Tracer 9GT MY23

Post Reply

Return to “Generalităţi”