Instalatie GPL !?!

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Post Reply
sender78
Auto: Kia Ceed

Re: Cee'd GPL FlashLube

Post by sender78 »

Corect, aprox 108.000 km.

Nu am pus nimic in afara de gpl si am schimbat filtrele, stare gazoasa si cel de stare lichida, la fiecare 15.000 km.
Filtrele sunt 120 lei setul, http://rmg-shop.com/filtre-gpl/set-filt ... u-original , iar manopera este in regie proprie.
Probleme nu am avut, asa ca sincer nu as pune nimic in rezervor, pe principiul, de ce as modifica ceva ce merge bine?!

Reglajul la instalatie se face cu masina pe loc si cu masina in mers. Practic se mapeaza setarile de la injectia pe benzina si se scriu pe calc de gpl. Dupa 1000 km se mai merge inca o data in service pt o noua reglare exact ca si la instalare.
Consumul ar trebui sa fie de maxim 8,5 mixt.
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey

Image

Bog1_7
Auto: Kia Cee'd 1.4 2008

Post by Bog1_7 »

Multumesc pentru raspuns Sender!
Cati km ai in total(benzina plus gpl)?
Ti s-a aprins vreodata becul de la injectie? Sau sa simti ca atunci cand treci pe benzina sa mearga la inceput mai intrerupt?
Cee'd 1.4 White + esp,jante16(tip A),scaune incalzite+reglaj lombar si inaltime, proiectoare, cheie pliabila, tetiere active, volan piele, suport ochelari

Galerie foto http://profile.imageshack.us/user/bog17/
Jurnal de bord viewtopic.php?t=1847

panzer
Moderator
Auto:

Post by panzer »

Si uite asa inca un topic de GPL care reia toate informatiile din cel vechi. Ne ajuta un admin cu unirea lor?!

Aia cu consumul de 8,5 maxim mixt e mai grea in conditii de iarna. Chiar si eu care merg f atent si semi-urban mult iarna ajung la 9.

Iasi Buzau il faci in 4 ore. Te programezi sambata dimineata, pleci de la 4 de acasa si ai garantia ca ai pus BRC la cei la care nimeni nu a raportat probleme. La 14:00 au terminat baietii iar la 18:00 esti acasa. Timp se gaseste.

alex79
Auto: Kia Ceed 1.4 Best

Post by alex79 »

Sigur se gaseste un montator bun si in Iasi, Bacau. Cauta cu gogu BRC GPL Iasi. Eu am gasit unul care are si poze cu masini Kia Ceed. Chiar numai la Buzau fac stia lucrari de genul asta ?!?
Fa niste calcule realiste daca chiar merita sa pui. Daca adaugi la intretinerea masinii si filtrele la 120 lei si faci si km putini care mai e chestia...?
Fratia Ceed-ului
ODO 101800 km
BC-05-YSL Kia Ceed Best 1.4, 109CP, NGK Iridium, Jante aliaj Dezent F/L 15"
Cauciucuri iarna Nokian WR D3 185/65/R15

sender78

Post by sender78 »

La trecerea pe gpl sau benzina masina nu trebuie sa mearga intrerupt, pur si simplu trece piston cu piston pe gaz si mersul este normal, indiferent de turatia motorului.

Legat de km, 152000 si ceva, iar pentru consum, eu vb de cele 10-11 luni pe an in care nu avem zapada.
Iarna creste putin, dar pentru restul de 10-11 luni, consumul este de 8,5% ,batut in cuie, de cand am pus instalatia.
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey

Image

Bog1_7

Post by Bog1_7 »

Multumesc pentru informatii sender78!
Nu doresc sa fac un topic separat despre gpl mai mult ma interesa daca ati montat FlashLube si ce stiti despre el...dar s-a lungit discutia.
Montatorul este cel pe care il banuesti Alex79, numai ca nu am vrut sa-i dau numele pt ca mi-am exprimat parerea la prima vedere asupra experientei lor cu BRC. Nu am vrut sa fac afirmatii gratuite. Am vazut si eu ca au montat pe un Ceed.
Am ales sa o montez in Iasi pentru ca am vazut ca la 1000 de km ar trebui facut iar un reglaj, plus ca as vrea sa am asistenta aproape in caz de probleme. Am mai avut o masina pe GPL mai demult, un Cielo, iar a doua zi dupa ce am montat instalatia mi-a pocnit un fortun de la circuitul de racire si am pierdut toata apa. Nu as vrea sa apara o problema pe durm mai ales ca e frig afara.
Km nu fac foarte multi, cam 20000 pe an. Cred ca m-am cam complicat cu GPL-ul dar am apucat deja sa dau avansul. Am 94000 Km acum fara probleme majore, dar vreo 4 bielete antiroliu si un inceput de rugina langa stopul de frana de pe haion care a fost revopsit pe garantie. Sunt multumit de masina si as vrea sa o mai tin de asta ii si pun GPL. Avand in vedere ca pretul de revanzare e foarte mic fata de pretul initial sper sa mai recuperez din bani cu GPL-ul.

Revenind la subiect...sunt cam in dilema daca sa pun FlashLube sau nu, ma deranjeaza ca trebuie sa fac si alte modificari suplimentare fata de gpl(banuiesc ca trebuie gaurite si alte piese). Plus ca mi-e sa nu fie doar marketing...Voi spuneti ca cei de la Vernesti spun ca nu e necesar la Kia ... eu am gasit pe net ca Ceedul e in lista de masini cu probleme la supape a celor de la Prins .
http://amrautos.co.uk/database_problem_cars.pdf
Cee'd 1.4 White + esp,jante16(tip A),scaune incalzite+reglaj lombar si inaltime, proiectoare, cheie pliabila, tetiere active, volan piele, suport ochelari

dox
Auto: Kia Cee'd 1.4 gsl

Post by dox »

Problemele cu scaunele supapelor si la catalizator apar doar cand instalatia de GPL e reglata prost si mergi cu amestec sarac => temperatura de ardere mult mai mare, deci si temperatura gazelor pe evacuare va fi mai mare. Daca instalatia va fi reglata corespunzator acestui motor, nu ar trebui sa fie probleme. Daca nici sender78 nu te-a convins, renunta la GPL. 8)

@sender78

Ai verificat vreo data compresia pe fiecare cilindru? Sau ai facut vreo verificare la supape de cand ai montat gpl?
ODO: 100000km din 06.2008

Bog1_7

Post by Bog1_7 »

Dox, vreau doar sa fiu informat inainte sa-mi sum riscul...

sender78

Re: Instalatie GPL !?!

Post by sender78 »

@dox nu am verificat nimic si sincer, pana nu da semne nici nu intervin :P

cat despre aditivi.........mult marketing :lol:
cu 20.000 km pe an iti scoti banii cam in 15 luni, dupa aceea treci pe profit
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey

Image

Bog1_7

Post by Bog1_7 »

Salutare, astazi mi-am montat instalatia BRC. Per total multumit, dar am o intrebare, atunci cand mergi turat peste pragul setat sa treaca pe benzina se va aprindemm ledul rosu sau va ramane ledul verde aprins si masina va mergenpe benzinam? Intreb pt ca la mine ramane ledul verde aprins chiar daca duc masina in 6000 de ture. Am cerut sa treaca pe benzina in acceleratie peste 4500 si indiferent dupa 5000.

eugenflorinmanea
Auto: Saab 9-5 Aero

Post by eugenflorinmanea »

Trecerea se vede doar pe calculator nu si pe leduri
SAAB 9-5

dox
Auto: Kia Cee'd 1.4 gsl

Post by dox »

Bog1_7 wrote:Salutare, astazi mi-am montat instalatia BRC. Per total multumit, dar am o intrebare, atunci cand mergi turat peste pragul setat sa treaca pe benzina se va aprindemm ledul rosu sau va ramane ledul verde aprins si masina va mergenpe benzinam? Intreb pt ca la mine ramane ledul verde aprins chiar daca duc masina in 6000 de ture. Am cerut sa treaca pe benzina in acceleratie peste 4500 si indiferent dupa 5000.
Sa ne anunti ce consumuri scoti si de pe unde bagi gaz. :D
ODO: 100000km din 06.2008

Bog1_7

Post by Bog1_7 »

Sa mai fac ceva km, acum e prea devreme, primul consum pe gaz a fost de 10 la % drum lung, dar nu cred ca a fost relevant, am cam calcat masina sa vad cum se comporta, multe teste, plus stat foarte mult la relanti pt reglajul flashlubului. Va anunt indata ce am ceva relevant.
Voi cum ati rezolvat problema cu roata de rezerva?

O intrebare care nu are legatura cu GPL-ul, voua vi s-a lasat masina de spate? A mea s-a cam lasat si nu e de la GPL e dinainte.

eugenflorinmanea
Auto: Saab 9-5 Aero

Post by eugenflorinmanea »

Cum s a lasat- in ce sens? Cat a costat instalatia flashlube - ai pus manuala sau electronica? Si cam care sunt costurile solutiei?
Roata de rezerva eu am pus o ca la Dacia 1310 legata cu o chinga.
SAAB 9-5

Bog1_7

Post by Bog1_7 »

S-au slabit arcurile cred, acum distanta dintre roata si aripa e mai mica in spate decat in fara, inclusiv distnta dintre prag si sol.
Am pus varinata simpla de Flashlube costul a fost 250 pt ca am pus-o cu instalatia, cred ca e 300 separat. Pretul lichidului il gasesti pe net.

Post Reply

Return to “Generalităţi”