Placute frane
Re: Placute frane
Salut.
Stie cineva ce marca sunt placutele de frana (fata/spate) la Kia hatchback, 1.4 benzina, 109 CP?
In curand va trebui sa le inlocuiesc si incerc sa caut pe net un pret mai bun. La ei mi-au zis (acum 1 an) ca ma ajunge undeva la 600 RON, dar am vazut pe net ca sunt mult mai ieftine la alte service-uri.
Multumesc
Stie cineva ce marca sunt placutele de frana (fata/spate) la Kia hatchback, 1.4 benzina, 109 CP?
In curand va trebui sa le inlocuiesc si incerc sa caut pe net un pret mai bun. La ei mi-au zis (acum 1 an) ca ma ajunge undeva la 600 RON, dar am vazut pe net ca sunt mult mai ieftine la alte service-uri.
Multumesc
Kia C'eed 1.4 Best 2008, 109 CP
-
- Auto: Kia Cee'd 1.4 Best So Red
Pe ale mele (cele originale cu care a venit masina) nu scria absolut nimic si nu era vreo sigla prezenta, vreun semn sau orice altceva.Ahyle wrote:Salut.
Multumesc
Kia Cee'd 1.4 GSL BEST So Red din aprilie 2008 (~200 000 km); instalație GPL STAG montată la Progaz Vernești; nr 6 in coloana de la BV 21.02.2009, nr 44 in Marea Coloana de la BV 10.10.2009
Canal Telegram Kia Cee'd România
Probleme Kia Cee'd
https://t.me/Kia_Ceed_Romania
Canal Telegram Kia Cee'd România
Probleme Kia Cee'd
https://t.me/Kia_Ceed_Romania
-
- Auto: Kia Proceed 2.0 DSL
au o sigla mica KIA pe fierul ala de pe spate. si cred ca vin intr-o cutia albastru cu alb cu Hyundai - Kia pe ea.
Proceed Cassa White 2.0 DSL Style... + pachet sport (the works...)
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink
Banuiesc ca nu se gasesc la alti distribuitori in afara de service-urile autorizate....
Ideea este ca nu vreau sa am probleme cu discurile/geometria etc din cauza duritatii proaste a placutelor. Pana acum cu astea originale nu am intampinat nicio problema.
Ideea este ca nu vreau sa am probleme cu discurile/geometria etc din cauza duritatii proaste a placutelor. Pana acum cu astea originale nu am intampinat nicio problema.
-
- Auto: Saab 9-5 Aero
Era cineva aici pe forum care aduce piese originale Kia.
Cauta pe la bursa
Cauta pe la bursa
SAAB 9-5
Mersi,eugenflorinmanea wrote:Era cineva aici pe forum care aduce piese originale Kia.
Cauta pe la bursa
O sa arunc un ochi.
-
- Auto: Kia Proceed 2.0 DSL
depinde cum mergi. se ovalizeaza discurile si de la alea originale.Ahyle wrote:Banuiesc ca nu se gasesc la alti distribuitori in afara de service-urile autorizate....
eu am schimbat discurile dupa 100000 km
Proceed Cassa White 2.0 DSL Style... + pachet sport (the works...)
Eu am in jur de 86.000 KM. Nu mi-au zis nimic legat de discuri la revizia din 2013, doar ca imi recomanda schimbarea placutelor. Si asta inca de acum 3 ani de cand am luat masinaquelloo wrote: depinde cum mergi. se ovalizeaza discurile si de la alea originale.
eu am schimbat discurile dupa 100000 km

furnizorul de piese originale ptr frana, ambreiaj al grupului Hyundai/Kia se numeste Mobis. Incerca sa ceri de la o reprezentanta piese din "Product Line 2" (PL2), sunt mai ieftine si au calitatea la fel.
m
m
Cee'd SW (2007),LX+W+S, 115 CRDI, albastru baltic-Vandut 04.03.2016 la 196000km
Golf VI (2012), Style, 1.6 TDI, Tornadorot
ODO >63000 km
Golf VI (2012), Style, 1.6 TDI, Tornadorot
ODO >63000 km
- Vincze Szilard
- Auto:
si la mine au zis ca trebuie schimbate discurile odata cu schimbarea placutelor, acum am in jur de 77k km dar si eu astept sunetul specific ca sa le schimb, si sincer, daca la un drum schimbi si placutele si discurile, inseamna ca nu mai conteaza pt mine materialu placutelor ca data viitoare (peste inca vreo 80k km) tot va trebuii sa le schimb pe ambele, important e sa prinda frana cat mai bine.
Kia CEED SW 1.4 BEST
ODO: 110 000 + ceva
ODO: 110 000 + ceva
Aseara am verificat devizele de la Mit Motors, cele rezultate in urma reviziilor din ultimii 3 ani.
In 2011: fata - 7 spate 6
In 2012: fata - 6 spate 5
In 2013: fata - 5 spate 5 (?!)
Cand ma duc la revizie acum in 2014 chiar o sa le arata devizele. O sa ii intreb cum de este posibil ca intr-un in an (~20.000 KM) sa am uzura 0 la placutele de frana de pe spate
)
Oricum o sa le schimb sa-mi iau de-o grija. O sa caut insa sa vad daca gasesc preturi mai bune in alta parte pentru aceleasi placute.
In 2011: fata - 7 spate 6
In 2012: fata - 6 spate 5
In 2013: fata - 5 spate 5 (?!)
Cand ma duc la revizie acum in 2014 chiar o sa le arata devizele. O sa ii intreb cum de este posibil ca intr-un in an (~20.000 KM) sa am uzura 0 la placutele de frana de pe spate

Oricum o sa le schimb sa-mi iau de-o grija. O sa caut insa sa vad daca gasesc preturi mai bune in alta parte pentru aceleasi placute.
- Ogy
- Cel mai ghinionist!
- Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.
Cel mai probabil s-au gresit calculele. Dar cum se pot uza placutele uniform, beneficiind de EBD? Era mai interesant frana fata, placute stanga uzura cat placute dreapta uzura cat . Idem si spate.
Probabil fac o medie de a iesit asa ceva.
Am inceput sa ma uit pe bursa dupa diverse site-uri firme ce livreaza piese originale. Dar sincer cred ca daca pui si transportul si montajul, tot cam pe-acolo ajungi. Sau poate ma insel. Eu nu am fost la alt service in afara de Kia, din motive de siguranta si factura/deviz/garantie...
Am inceput sa ma uit pe bursa dupa diverse site-uri firme ce livreaza piese originale. Dar sincer cred ca daca pui si transportul si montajul, tot cam pe-acolo ajungi. Sau poate ma insel. Eu nu am fost la alt service in afara de Kia, din motive de siguranta si factura/deviz/garantie...
- Ogy
- Cel mai ghinionist!
- Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.
Cosumabilele nu intra pe garantie.
Te inseli ! Eu am scris mai sus de unde cumpar. Ies mai avantajos decat un site de la bursa cu reducere de 10%, pentru ca nu platesc transportul. Acesta asigurandu-se de un coleg care sta langa ei.
Orice service iti poate schimba un set de placute de frana, Cu spatiu, timp si indemanare ti le poti schimba si singur. Aici nu ma bag, ca tine de siguranta mea si prefer orice service in locul meu
Te inseli ! Eu am scris mai sus de unde cumpar. Ies mai avantajos decat un site de la bursa cu reducere de 10%, pentru ca nu platesc transportul. Acesta asigurandu-se de un coleg care sta langa ei.

Orice service iti poate schimba un set de placute de frana, Cu spatiu, timp si indemanare ti le poti schimba si singur. Aici nu ma bag, ca tine de siguranta mea si prefer orice service in locul meu