2 dsl awd mt

Totul despre al vostru Kia Sportage şi poze bineînţeles!
mongol
Auto: kia sportage 2dsl awd mt 184

Re: 2 dsl awd mt

Post by mongol »

Pt chinezu
Oau! La asta nu m-am asteptat! (Ma refer la partea cu casa, evident). Nasol moment. Daca intra peste tine in casa, nu mai e hot, e talhar. Chiar si intr-o tara de caco ca romania, daca il ataci in propria ta casa (nu e nevoie de un pistol; o sticla de bere de 1/2 in tampla e foarte eficienta) nu atrage raspundere penala. E bine sa fii pregatit, niciodata nu stii ce se poate intampla.
Revenind, capacele ORIGINALE de golf (4, 5 sau 6, nu conteaza) sunt marfa "cautata". Ceva in genul oglinzilor de bmw. Si da, cand cumperi un bun care stii ca are o provenienta incerta, esti partas (si moral si legal). Asta nu inseamna ca n-am cumparat niciodata de la hoti (suntem oameni si ne plac chilipirurile). Nu e insa corect.

mongol

Post by mongol »

chinezu81 wrote:Pai la groapa aia clar ca faceai janta fasole daca aveai pe 18. Am luat si eu una pe Pangrati, m-a aruncat in sus de era sa dau cu capu de plafoniera (la ai mei 2 m nici nu e greu) :) Suspensiile astea pe gaz sunt foarte laudate dar masina asta e destul de sensibila pe denivelari, zici ca esti in barca :) nu in masina
Cred ca coreeni mai au de studiat suspensia. Nu zic sa fie de bmw, dar macar de la un vw se poate fura ceva :D
Bineinteles, sa nu uitam adevrata problema: strazile noastre.

chinezu81
Auto: Kia Sportage AT, 2.0, 184CP

Post by chinezu81 »

@mongol:Asta a fost, m-am si mutat instant, era clar ca prea aveam ghinion. Pe centura e cel mai nasol pe valurile de pe sosea. Si aici e o alta problema, poate si asfaltul, insa tirurile care merg cu incarcatura dubla decat ar trebui (va spun sigur, ii incarca de ii rupe, stiu de la unchii mei care sunt amandoi camionagii). Sefi inconstienti. Si ei sunt dilii, dar iese banu. Au de lucrat la suspensie intr-adevar, ca parca prea resimti denivelarile. Nu exagerez, de cateva ori la niste denivelari pe care nu le-am observat am pierdut controlul volanului. De atunci mare atentie si obligatoriu ambele maini pe volan, chiar si la viteze mici.
@quello: pe bune? Credeam ca doar nemtii iti vand plasticu de zici ca e aur :) si eu tot de 15 vorbeam la golf.

mongol

Post by mongol »

Dubla incarcatura? Triplu, de patru ori, nu conteaza. Au costuri foarte mari, concurenta acerba. Nu ar rezista altfel. Ei au statii pentru cantare, nu pentru radare. Iar partea cu asfaltul nu e doar vina lor. Amestecul facut de drumari e o bataie de joc. Cine a fost pe Transalpina chiar dupa asfaltare (2010-2011) a putut sa observe cat de rau arata asfaltul abia turnat; ziceai ca are vreo zece ani.

rammstein01
Auto: Sportage

Post by rammstein01 »

am facut 500 de kilometri cu masina dintre care cam 200 in afara. Masina merge super bine imi place si nu-mi vine sa mai cobor din ea. singura chestie un pic neplacuta este consumul care este pe undeva pe la 10.5 la suta, dar totusi sper sa mai scada, masina e totusi cu cutie manuala. In plus e si nebunia cu sarbatorile, si o aglomeratie de nedescris, mai ales in zona centrala pe unde am eu treaba. Oricum, cred ca am facut cea mai buna alegere cand am luat aceasta masina. Deja am uitat ca am asteptat-o 5 luni si ceva.

chinezu81
Auto: Kia Sportage AT, 2.0, 184CP

Post by chinezu81 »

Pai ai facut multi km in Bucuresti, e normal sa ai consumul asta...mai ales ca acuma e mega aglomeratie

rammstein01

Post by rammstein01 »

Astazi am alimentat si am avut surpriza placuta sa descopa ca desi computerul de bord arata un consum de 10.5, consumul la pompa a fost de 9,7 la 530 km 60% oras

franthz
Auto: Kia

Post by franthz »

Consuma destul de bine...nu cred ca poti sa scoti un consum mai buna avand in vedere ca circuli cu ea mai mult prin oras....mai ales in perioada asta cand cozile se dubleaza ca lungime.
rammstein01 wrote:Astazi am alimentat si am avut surpriza placuta sa descopa ca desi computerul de bord arata un consum de 10.5, consumul la pompa a fost de 9,7 la 530 km 60% oras
Stop poluarii cu [url=http://www.uleialimentaruzat.net]uleiuri uzate[/url]! Preda uleiul de motor uzat unui centru specializat!

mongol

Post by mongol »

Azi am facut prima revizie, la aproape 19500. Mi-am facut programare la mit motors baneasa, unde am primele 4 revizii gratuite. Nu mi-au schimbat filtrul de motorina, ca cica se schimba la 60000. Am numai diesel de aproape opt ani, dar asa ceva n-am mai auzit. In sfarsit, asta e. Faza tare e ca au vrut sa-mi dea ulei varsat. Arata asa de rau de am crezut initial ca e uleiul meu scos din masina. Am facut scandal bineinteles si mi-au adus la bidon shell helix. Partea nasoala e ca la 19500 aveam placutele de frana pe fata aproape metal. Inca putin si buleam discurile :x Nu tu senzor, nu tu nimic. Trebuiau schimbate urgent asa ca m-au talharit: 490 cu tot cu manopera!!!! Doar placutele, evident! In conditiile in care un set Brembo pt Sportage nu-i mai mult de 200 de roni. Asta e, data viitoare voi fi pregatit.
Partea nasoala e ca eu nu am schimbat in viata mea placutele de frana la nici 20000 de km. Si am avut masini cu care am mers mult mai agresiv decat o fac cu sportage-ul. Ca fapt divers, la duster am schimbat primul set la 45000, in conditiile in care nu erau duse chiar de tot. Alta faza aiurea, am masurat carnea cauciucului la un sportage nou (ca erau o gramada in curte). Pe fata evident. Si la mine surpriza: mai maxim jumatate din carnea unui cauciuc nou. La duster am la 65000 cauciucurile originale si ma mai tin cel putin 20000 (pe fata sunt la jumate, iar pe spate aproape noi). Partea buna e ca nu mi-au placut niciodata kormoranurile, dar nu credeam sa se duca asa de repede.
Tot la lucruri negative as mai putea adauga si consumul in oras: nu scade sub 9 nici batut. In afara e rezonabil, constant la 120 cam 7-7.5. Cam atata de rau.
In rest super multumit de masina. Am luat niste gropi in oras (in pasaj la unirii pana sa le astupe) de am zis ca se rupe. N-a avut insa nimic. Pare foarte solida si ingrijit lucrata. Motorul trage parca mai bine, de ma unge la suflet. Felicitari celor care au optat pentru 184 hp (foarte multi in ultima vreme): nu o sa regretati indiferent de cutia aleasa.

SoF

Post by SoF »

Cred ca toti suntem curiosi de alte experiente legate de placute de frana si uzura anvelopelor.
Si eu i-am facut revizia la 20000 si inca nu a fost cazul schimbarii placutelor...
[color=#000080][i]Sportage 2013, 2.0 DSL, 184 CP, AWD, 6MT, Black Pearl[/i][/color]

quelloo
Auto: Kia Proceed 2.0 DSL

Post by quelloo »

la placute e cu talpa. (vezi ca si Ogy le cam mananca pe paine)
faza cu placutele brembo nu e exact cum crezi (multi cand aud brembo gata... super firma etc... dar pentru masinile astea de duzina sunt piese proaste si se vede si la pret. si la ceed placutele brembo sunt mult mai ieftine decat astea originale)
- nu aveau placutele senzor din ala metalic? Mi-e greu sa cred in secolul asta...
cauciucurile proaste din fabrica ce sa mai, si mai e si masina grea (oare au indice de load bun si sunt speciale de SUV? )
- consum de 9% in Bucuresti pe un SUV de 2.0diesel cu 184 de cai si 1.5tone? cine scoate mai putin? poate doar BMW-urile
Proceed Cassa White 2.0 DSL Style... + pachet sport (the works...)
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink

Ogy
Cel mai ghinionist!
Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.

Post by Ogy »

Eu cred ca s-au consumat corespunzator cu drumurile, greutatea si viteza cu care circula masina ta....
Au avertizare acustica si aici sunt doua variante : erau incarcate placutele vechi de pilitura (aspectul de metal) sau erau tocite si este foarte bine antifonata masina de nu ai auzit acel huruit (care te scoate din masina).
O poza facea cat o mie de cuvinte.
Eu nu-ti recomand brembo decat daca sunt varianta racing (de care nu te apropi asa usor in caz ca se fabrica pt masina ta).
La o prima cautare o recomandare:
http://www.autobip.ro/set-placute-frana ... 08572.html

mongol

Post by mongol »

Nu vreau sa fiu inteles gresit. N-am condus-o cuminte, dar mi se pare cam repede 20000 in conditiile in care pe o compacta de 200 de cai tot motorina (grea pe fata) ma duceau cam 40000 (si mergeam si mai repede ca nu aveau astia mcveuri). Discuri si placute ate, nu originale. In sfarsit, acum asta e. Nu-i un capat de tara. Insa din ce-am putut eu observa placutele sunt simple, nu au nici un senzor si nici tablita din acea care suna la o anumita uzura n-am vazut. Daca aparea vreun zgomot de avertizare imi place sa cred ca l-as fi auzit.
in privinta consumului urban, va spun sigur ca q7 ala cu 2 tdi se invarte la vreo 7.5 in oras in aceleasi conditii in care eu scot 9. In afara diferentele sunt mici, cred ca e problema cu consumul la relanti sau in acceleratie. Pentru ca sincer motorul de kia mi se pare mult mai rafinat. Accelereaza clar mai bine, si la relanti se aude si mai frumos si mai incet (din afara vorbesc, ca au bagat aia de la audi la antifonare ca nu auzi nici bomba din masina).

mongol

Post by mongol »

P.S. Kiuta mea se duce binisor in 1.7 tone ( are 1629 in talon, cu tot cu mine depaseste cu mult 1700 kile!!!) :D

Fla
Auto: KIA Sportage 2012, Black Pearl

Post by Fla »

Eu am facut revizia la 35k - nici o problema la placute/frane, mai merg cel putin pana la 50k dupa cei de la service, cam ciudat sa schimbi placutele la 19k, nu stiu daca greutatea in plus pt. motorizarea diesel justifica uzura lor asa rapida, cei de la service ce au zis, e acesta un comportament normal al masinii? :?:

Flavius

Post Reply

Return to “Jurnal de bord”