Datorita sarii, nisipului si tuturor factorilor 'corozivi' din iarna prefer jantele de tabla, plus ca nu stau cu grija lor, bag masina pe unde vreau,cand vreau. Iar cand le dau jos primavara le curat, retusez cu vopsea nearga, le ung cu ulei si le bag la pastrare
Dar sunt sigur ca gasesti o pereche de jante de aliaj faine pe 16" .... Cauta compatibilitatile cu alte masini/modele si in mod sigur gasesti ceva bun si ieftin.
Eu mai am un Volvo S40 si mult timp am cautat niste jante de aliaj bune pt. el; gaseam, insa erau la niste preturi de te speriai, sau de calitate prea indoielnica. Pana am ajuns la o dezmembrare unde, intr-un colt zaceau de 2 ani niste jante de ... Honda! Mi s-au parut interesante, am butonat repede netul, si, cu o mica diferenta la ET, am aflat ca merg pe Volvo-ul meu. Le-am luat pe un pret de nimic, le-am aranjat un pic pe o lada de bere, si...
Le am de 4 ani, am schimbat 3 randuri de cauciucuri pe ele, si, de fiecare data, cei de la vulcanizare au ramas masca de cat de drepte sunt jantele, singurul plumb necesar fiind cel care compenseaza valva

...
[url=http://clubkia.ro/viewtopic.php?f=74&t=19982]Kia Sportage III, MY2013, 2.0DSL (134 CP), 4x4, AT, Techno Orange[/url]