mongol wrote:Salut, nu cred ca este o problema numai la fabrica. Am achitat masina integral la 09.05.2013,mai precis 24000 euro pe o configuratie de aproximativ 26500 euro. 1000 a fost discountul negociat, iar 1500 rabla, pe care insa ne cred sa o mai pot folosi din cauza lor, desi chiar in acest moment am un tichet pe care as putea sa-l iau la un pret bun. M-a incantat faptul ca am putut achita cash direct in euro, deci fara comisioane nesimtite la banci cu transfer si schimb valutar. Asta doar la cei de la baneasa. Am primit asigurari certe ca masina vine cel tarziu la sf lui iulie. Bineinteles ca pana in ziua de azi, 14.08 nu a fost nici macar fabricata. Cei de la mit motors se spala pe maini, zicand ca n-a fost vina lor, dar ceva e putred. Ducandu-ma intamplator pe la un dealer hyundai, cand a aflat ca deja astept de o luna si mai binebine masina a inceput sa rada (era pe la mijlocul lui iunie), la ei erau o gramada pe stoc, inclusiv configuratii extrem de asemanatoare cu ale mele (diesel, 184 cai, manula, navigatie etc). Cum se poate ca la vanzari mai mari astia sa aibe stocuri si amaratii de la mit motors nu? Din pacate, nu am ce face decat sa astept pana pe 10 septembrie data la care expira si cele 8 saptamani suplimentare si sa-mi iau banii inapoi. Este in mare parte vina mea, nu trebuia sa platesc un produs care nu exista. Vrei bani, da masina!
Fara iz de cearta te intreb, tu chiar nu stiai de faptul ca la Kia Sportage e termen de asteptare maaaaree? Nu ai facut si tu o munca de cercetare inainte de a da 24000 de euro pe o masina. Daca o faceai ai fi aflat ca timpul asta de asteptare mare nu e doar la MIT, nu doar in Romania ci peste tot. Multe forumuri sunt pline de utilizatori care s-au plans de timpul mare de asteptare, indiferent ca vorbim de Romania, Anglia, Germania etc. Deci oricat am vrea noi sa carcotim problema nu e locala ci coreeni nu s-au asteptat la un asemenea volum de vanzari pentru ca e o supermasina la un pret foarte atragator si d'asta nici pana acum nu au reusit sa isi faca stoc si chiar daca au separat fabricile Hyundai/Kia tot au probleme la livrare.
La Hyundai au pe stoc pentru ca la ei sunt preconfigurate. Nu mai poti sa pui tu absolut nimic in configuratie, poate niste amarati de senzori de parcare pe care ii instaleaza local dealer-ul de gura ta. Eu am vrut sa iau ix35 si la o varianta intermediara de dotari care e mai scumpa decat ce am acum nu avea nici macar pilot automat ceea ce mi s-a parut stupid. Dar asta e piata auto.
Acum ce mai poti face e fie sa astepti si eventual sa mai ceri un bonus de la dealer sau cand expira termenul iti iei banii inapoi si iei altceva.
Un lucru e sigur totusi, masina nu te va dezamagi, si asta o poti citi bineinteles pe orice forum

Bafta!