Instalatie GPL !?!
- _devilson_
- Auto:
Re: Instalatie GPL !?!
Daca ai folie pe geamuri neomologata sau xenoane, DA, trebuie sa fii pregatit sa le dai jos. Iti zic din experienta. In bucuresti cand am fost la omologare vroiau sa-mi demontez juma de masina probabil. Am zis pas!
Kia Ceed 1.4 - CITY
J.B. http://www.clubkia.ro/viewtopic.php?t=3240
Hyundai Elantra 1.6 - highway +
-
- Auto: Saab 9-5 Aero
Dc nimeresti inginerul pe care l-am nimerit eu- pregateste te sa dea o tura cu masina prin curte. Cel putin la mine asa s-a intamplat- a dat o tura cu masina prin curte (era pasionat de masini coreene ) si cand s-a dat jos mi-a zis: e nervoasa mititica!
)))))))
Nu ai de ce sa te temi daca nu te simti cu musca pe caciula (adica nu ai facut modificari)- masina a iesit perfect, citez pe inginer 'nici nu avea cum sa iasa altfel'

Nu ai de ce sa te temi daca nu te simti cu musca pe caciula (adica nu ai facut modificari)- masina a iesit perfect, citez pe inginer 'nici nu avea cum sa iasa altfel'
SAAB 9-5
E normal ca o instalatie brc 24.11 sa consume si benzina? Acul din bord se tot misca usor si ma gandeam unde mai este rentabilitatea daca la 2 plinuri de gpl bag 10l benzina.
-
- Auto: Kia Proceed 2.0 DSL
pai daca faci drumuri multe scurte si nu are timp sa se incalzeasca motorul (ca sa treaca pe gaz) sau poate ai setarea aia sa treaca inapoi pe benzina dupa 4000 de ture si ai talpa grea 
pe un calcul vad ca faci 900 km cu gaz + benzina aferenta cu vreo 270 lei si cu benzina te-ar fi dus pe la 350 de lei (am pus consum 9 la gaz si 6.5 la benzina)

pe un calcul vad ca faci 900 km cu gaz + benzina aferenta cu vreo 270 lei si cu benzina te-ar fi dus pe la 350 de lei (am pus consum 9 la gaz si 6.5 la benzina)
Proceed Cassa White 2.0 DSL Style... + pachet sport (the works...)
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink
@VIO - unde ai facut programarea? Data de 15 ai ales-o tu, sau sunt ei foarte aglomerati? Trebuie sa merg si eu pentru omologare si e musai sa o fac pana la sfarsitul lunii, daca e foarte aglomerat, atunci cred ca ar trebui sa ma gandesc la o programare 

KIA CEE'D 1.4 GSL BEST BLACK PEARL
ODO: 134.500KM
Pentru cei care au facut omologarea 3 intrebari:
1. Cat dureaza toata procedura?
2. E obligatorie aplicarea stickerelor verzi GPL pe parbriz si unde o mai fi nevoie (eu am folie pe laterale spate si luneta si nu prea vad cum le-as lipi acolo)? Se uita la chestia asta sau am primit stickerele pur formal?
3. A schimbat cineva si talonul la politie? Eu as vrea sa am instalatia trecuta in talon pt eventuale intrebari la vama (am vazut un talon cu instalatia trecuta dar din ce am auzit acum nu s-ar mai face treaba asta...)
Multumesc.
1. Cat dureaza toata procedura?
2. E obligatorie aplicarea stickerelor verzi GPL pe parbriz si unde o mai fi nevoie (eu am folie pe laterale spate si luneta si nu prea vad cum le-as lipi acolo)? Se uita la chestia asta sau am primit stickerele pur formal?
3. A schimbat cineva si talonul la politie? Eu as vrea sa am instalatia trecuta in talon pt eventuale intrebari la vama (am vazut un talon cu instalatia trecuta dar din ce am auzit acum nu s-ar mai face treaba asta...)
Multumesc.
- _devilson_
- Auto:
1. 30-60 min maxim din momentul in care ai intrat. Daca e coada...e naspa
2. Cred ca da, dar nu bag mana in foc. Stiu ca nu ai voie sa parchezi in subterane daca ai gpl pe masina. Eu nu am lipit nimic.
3. La mine e trecuta si in talon, dar pt ca am pierdut talonul original si am fost sa fac duplicat. Poti merge si cu o copie dupa CIV la tine. Eu asa am facut la inceput.
Omologarea o poti face cand vrei tu, nu musai in prima luna. E obligatorie omologarea dar trebuie facuta de PROPRIETARUL masinii. Daca le zici ca nu ai fost in tara si nu ai putut fi prezent in cele 30 de zile, nu au ce sa-ti faca. La fel de panicat eram si eu cu omologarea, pana am vb cu cei de la Vernesti si mi-au zis sa ma calmez ca nu au ce sa-mi faca daca nu vin in alea 30 de zile la RAR.
2. Cred ca da, dar nu bag mana in foc. Stiu ca nu ai voie sa parchezi in subterane daca ai gpl pe masina. Eu nu am lipit nimic.
3. La mine e trecuta si in talon, dar pt ca am pierdut talonul original si am fost sa fac duplicat. Poti merge si cu o copie dupa CIV la tine. Eu asa am facut la inceput.
Omologarea o poti face cand vrei tu, nu musai in prima luna. E obligatorie omologarea dar trebuie facuta de PROPRIETARUL masinii. Daca le zici ca nu ai fost in tara si nu ai putut fi prezent in cele 30 de zile, nu au ce sa-ti faca. La fel de panicat eram si eu cu omologarea, pana am vb cu cei de la Vernesti si mi-au zis sa ma calmez ca nu au ce sa-mi faca daca nu vin in alea 30 de zile la RAR.
Kia Ceed 1.4 - CITY
@_devilson_ - multumesc pentru raspunsuri. Stiu ca nu au ce sa faca astia de la RAR, alea 30 de zile sunt mai mult o cutuma decat o regula/lege, insa trebuie sa plec din tara in mai si vreau sa am instalatia trecuta oficial in acte, ca cine stie peste ce Garcea dai si te doare gura (explicat) si capul de prostia unora. e mai mult pentru linistea mea 
In alta ordine de idei, nu par foarte aglomerati, am sunat la RAR pentru o programare si mai erau locuri si pentru saptamana aceasta. Din pacate se poate face omologarea doar in Voluntari daca ai ITP-ul inca valabil. Eu speram sa-l fac pe Grivitei ca sa fiu mai aproape de birou

In alta ordine de idei, nu par foarte aglomerati, am sunat la RAR pentru o programare si mai erau locuri si pentru saptamana aceasta. Din pacate se poate face omologarea doar in Voluntari daca ai ITP-ul inca valabil. Eu speram sa-l fac pe Grivitei ca sa fiu mai aproape de birou

- _devilson_
- Auto:
Nu ai pt ce. Omologarea o poti face si in alt judet daca iti e mai comod. Eu am facut-o la slobozia.
Kia Ceed 1.4 - CITY
Am facut eu omologarea la instalatie in Voluntari si a durat cam 60 min.Daca ai totul in regula nu ai de ce sa-ti faci griji adica fara xenon si folie pe fata.Apoi vor verifica ei toate seriile masini + a instalatiei si asta a fost.Pret 158 lei.
programarea am facut o la telefon, eu am solicitat cat mai repede....la o saptamana a fost primul loc liber......nu mi se par fff aglomerati.....o sa ma duc luni 15.04, eu am geamurile ionizate.....dar am omologare ptr ele.....nu m au deranjat la nici un rar cu aspectul asta....mi au spus sa am pregatiti aproximativ 180 lei, mi se pare extrem de mult ptr ceea ce au de facut ei....o verificare si o constatare...
[color=#0040FF][i]kia cee'd 1.4/ 2008/gpl de la 70.000 km [/i][/color]
@ Jenel - ti-ai lipit autocolantul ala verde cand ai mers la ei?
@ VIO - tot pe 15.04 am reusit sa imi fac si eu programarea, la prima ora.
@ VIO - tot pe 15.04 am reusit sa imi fac si eu programarea, la prima ora.
salut_devilson_ wrote:azi am facut operatiunea. la mine (modelul city) a fost muuult mai usor. nu am taiat absolut nimic. am scos doar bucata de tavita care era prinsa in suruburi in partea dreapta...a se vedea in poze despre ce e vb.
tavita de accesorii compartimentata am pus-o peste butelie, si apoi placajul negru cu moketa pe el....care la mine are 2 bucati in laterale flexibile. am preferat sa indoi aripioara aia de la placaj decat sa o tai. roata a intrat perfect.
singura kestie nasoala e ca trebuie sa-mi iau alta tavita...in genul celei pe care o are VIO. mai mica si mai patratoasa.....deci VIO, astept detalii cu privire la pret si locatia de unde ai luat-o. Mersi
am demontat si eu partea aceea de plastic, dar roata este peste nivelul capitonajului din dreptul lunetei si haionul nu se inchide. probabil se va inchide daca desunflu roata. am incercat sa pun roata putin oblic, dar tot nu se inchide.
la tine roata nu forteaza deloc pe acel capitonaj cand inchizi haionul?
multumesc.
drumuri bune
1.4 GSL City Machine Silver
achizitionata in 13 aprilie 2009
din 1 octombrie 2011 BV-80-CEO
din 17 februarie 2011 si pe GPL
ODO GPL: ~ 120K km
ODO: ~ 140K km
achizitionata in 13 aprilie 2009
din 1 octombrie 2011 BV-80-CEO
din 17 februarie 2011 si pe GPL
ODO GPL: ~ 120K km
ODO: ~ 140K km
Nu am lipit nimic.Pretul este oricum imens pentru ce fac ei acolo.
- _devilson_
- Auto:
@octav_ceo, la mine nu forteza nimic. nu am desumflat roata absolut deloc. tava aia care se ridica o data cu haionul, sta un pic mai sus decat ar fi trebuit, cam cu 2 cm...dar e insesizabil si kiar nu am nicio prb cu acest aspect. ar trebui sa-ti intre la fix.
am facut niste poze azi:
am facut niste poze azi:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Kia Ceed 1.4 - CITY