In cele ce urmeaza mai jos o sa incerc sa explic cum se pot atasa poze pe site si cum se pune un avatar
Pentru a adauga o imagine pe site, eu recomand sa va folositi de
Imageshack. Deschideti site'ul si de la butonul Browse alegeti poza care vreti sa o uploadati. Aveti grija sa nu fie bifata optiunea de resize
Dupa aceea, click pe Upload.
Cand poza va fi uploadata, veti fi automat redirectionati care o pagina ca si cea de mai jos
De aici, pentru a introduce poza in post'ul de pe forum, copiati tot textul care apare indreptul coloanei "Thumbnails for forums (1)" ... am incercuit si in poza de mai jos
Pentru avatar, e indicat ca poza care o doriti sa aiba dimensiuni direct proportionale cu 4/3 (de ex: 640x480, 1024x768), pentru a putea fi redimensionate direct pe de
Imageshack.
Ideea este ca avaratul trebuie sa se incadreze in dimensiuni de maxim 150x150 pixeli. La proportionalitate de 4/3 ar insemna 150x112. Daca aveti deja o poza in calculator care se incadreaza in cerinte, o puteti uploada direct, cum am descris mai sus.
Cei care au poza mai mare, o pot redimensiona ori cu ajutorul unui program de editare poze (AcdSee, InfarnView ... toate au Resize Picture), ori direct pe de Imageshack, bifand "resize image" (incercuit in prima poza din acest post) si selectand categoria 150x112 (thumbnail)
O data uploadata poza, pe forum se merge in Profil
si mai departe in josul paginii, la "Panoul de control al imaginilor asociate". Aici veti copia de pe site'ul Imageshack link'ul din dreptul rubricii "Direct link to image" (ce'a de'a doua incercuire in poza 2 de la upload poze) in casuta din dreptul "Leg?tura spre un alt site ce con?ine imagini asociate"
Click pe "Trimite" si treaba e gata
Sper sa va fie de ajutor mini'tutorialul asta. Daca aveti alte neclaritati ... just ask
Later edit: aveti grija ca pe Imageshack dimensiunea maxima a fisierului care poate fi atasat este de 1.5 Mb. De aceea, pentru cei care au poze cu multi Megapixeli, recomand un resize la 1024x764 sau cel mult 1280x1024 (oricum dimensiuni suficiente pentru o poza in care nu e nevoie sa vezi si cel mai mic detaliu, zic eu )