Kia Sportage 2.0 DSL AWD 136 CP - Darkgun Metal

Totul despre al vostru Kia Sportage şi poze bineînţeles!
petrique2002
Auto: KIA Sportage III 2.0 DSL AWD

Kia Sportage 2.0 DSL AWD 136 CP - Darkgun Metal

Post by petrique2002 »

Salutare tuturor,

De vreo saptamana sunt noul posesor al unei minunate coreene Kia Sportage si am decis sa incep si eu un jurnal de bord cu poze si detalii din prima zi si pe masura ce trece timpul sa ii urmaresc evolutia.
E prima masina non europeana pe care o am si desi acum cativa ani nu prea inghiteam brand-urile Kia/Hyundai masinuta asta m-a fascinat inca de la primul drive test. A avut un acel "je ne sais qoi" :)
Masina ca dotari este Diesel 4x4 136 CP, culoare Darkgun Metal, model de echipare Style, cu optionale scaune incalzite fata after market (incalzirea a fost montata la dealer inainte de a lua masina in primire) si siguranta la geamurile electrice. A fost o masina comandata de importator si nu puteam umbla deloc la configuratia finala. Avantajul a fost timpul foarte scurt de livrare. Pe la jumatatea lui Septembrie am facut prima plata, rezervarea masinii, iar masina a sosit in tara undeva pe 26 Octombrie insa am ridicat-o pe 8 noiembrie fiind plecat din tara la momentul sosirii masinii.
Primii 200 de km i-am facut in Bucuresti si incantarea a fost maxima. Weekendul asta a fost prima ei excursie in afara Bucurestiului care s-a lasat si cu un drum forestier de vreo 7 km,urcari in rampa si viraje destul de stranse si sincer am fost foarte placut impresionat de felul in care s-a comportat masina, nu avea niciun stres. Cu ocazia asta am testat si Hill Assist Control-ul si Downhill Break Control-ul care m-au incantat maxim.
Tind sa cred ca plimbarea prin Bucuresti a fost incalzirea pentru ca avea sa urmeze.
Tinuta la drum lung e absolut ireprosabila, pozitia la volan este foarte confortabila avand acces la tot ce inseamna comenzile masinii iar comenzile sunt foarte intuitive si usor de folosit (ma refer la Bluetooth, Cruise Control, DBC, sistemul audio, climatizare).
Ce mi-a placut e ca parca masina incepe usor-usor sa-si dea drumu fiind din ce in ce mai nervoasa cu fiecare km pe care il parcurg.
Ca si consum mi s-a parut ca e usor ridicat insa pun pe seama faptului ca motorul este foarte nou si o sa se mai lase in timp.
Consumul in Bucuresti calculat plin-plin ptr cei 200 de km facuti e de 11.1% iar in afara a fost de 6,74%.
Regimul de condus a fost 70-80 km/h in localitati si 110-120 in afara. Am cautat cat mai mult sa nu depasesc 3000 rpm asa cum scrie in carte si mi s-a si recomandat de la dealer.

Ca minusuri pe care le-am gasit masinii (in ideea de a carcoti si eu ceva) sunt :
-aceste mici economii pe care le-au facut coreeni de genul butoane neluminate (butonul de pliere oglinzi,reglare oglinzi si deschidere usi), diferite locuri in care imbinarea elementelor nu s-a facut foarte reusit sau neacoperirea acestora.
-consumul instant care imi arata 19% consum daca masina sta pe loc. nu inteleg cum poate consuma 19 la 100 de km daca sta pe loc
- media calculata de computerul de bord eronata, imi arata 11,7% media in oras si 7,3% media facuta in afara orasului

Cam atat pentru moment, mai departe cateva poze
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

marku_trd
Auto:

Re: Kia Sportage 2.0 DSL AWD 136 CP - Darkgun Metal

Post by marku_trd »

Sa o stapanesti sanatos si sa iti aduca numai bucurii! Sa stii ca ai facut o super alegere. Si eu sunt super multumit de a mea.
Plimbari placute!
[b]KIA Sportage 2012, 2.0 DSL AT, 184Cp, Premium, Sand Track[/b]
http://www.clubkia.ro/viewtopic.php?f=74&t=11296

nedan
Auto:

Post by nedan »

Merita banii cu varf si indesat, o spun dupa aprox 18 luni de folosire a masinii.
Mici minusuri de confort:
- chiar daca e stabila, e un pic barca. Se leagana un pic, mai ales in spate se simte
- ar fi putut fi un pic mai bine antifonata.
Totusi nu e o masina de lux, dar e Ok.
Sportage III 1.7DSL 2011

petrique2002

Post by petrique2002 »

Masina are intr-adevar deavantajele ei insa overall este cu mult peste ceea ce ma asteptam sa fie.
Weekendul asta am facut o mica excursie de ~ 500 de km prin tara si acum am ajuns deja la 1500 de km :D Parca incet-incet motorul incepe sa se aseze, cu pasi mici dar siguri.
Consumul a fost de 8.22%, pe ODO aparea 8.3%, o estimare destul de buna a computerului de bord. Condus pe autostrada cu 140 KM/h si pe anumite portiuni mai scapa piciorul si la 160, in localitati cu 70 si in afara cu 110-120 KM/h, 4 oameni in masina si portbagajul plin. Voua cum vi se pare consumul?
Mi-a facut totusi o figura care nu mi-a placut. In ziua plecarii, pe autostrada s-a oprit din cantat MP3 player-ul si mi-a dat mesaj USB Empty, apoi de fiecare data cand bagam stick-ul statea 30 de secunde in Reading USB si dadea USB Error. Abia dupa ce am tras pe dreapta la o benzinarie si am oprit motorul a luat-o din nou. La intoarcere acelasi lucru, insa acum cu alt stick USB. Luasem in calcul initial ca ar fi fost memory stick-ul de proasta calitate dar se pare ca nu e asa.

petrique2002

Post by petrique2002 »

nedan wrote:Merita banii cu varf si indesat, o spun dupa aprox 18 luni de folosire a masinii.
Mici minusuri de confort:
- chiar daca e stabila, e un pic barca. Se leagana un pic, mai ales in spate se simte
- ar fi putut fi un pic mai bine antifonata.
Totusi nu e o masina de lux, dar e Ok.
Mie imi pare o masina foarte stabila ptr garda la sol pe care o are, am bagat-o pe serpentine weekendul asta si s-a comportat foarte frumos in conditiile in care nu am fost cel mai linistit sofer iar pasagerii din spate nu sufereau de efectul de barca. In Tucson-ul alor mei cu siguranta as fi fost verde la fata dupa cateva serpentine.

Ogy
Cel mai ghinionist!
Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.

Post by Ogy »

Nu infige mufa stickului in usb pana la capat si nu o sa mai dea eroarea.
O sa simti/vezi cand e ok.

modream
Auto:

Post by modream »

Mi se pare totusi cam mare consumul la diesel, asa am auzit si eu...
A mea, 2.0 163 benzima automata 4x4, la primul drum lung (700km) cu masina plina mi-a luat 8.7%.
Deci similar cu dieselul. Acum, dupa 9000 km, la acelasi drum scot 7.6% (si daca merg tare, 8,4).
Un 6.5% pt diesel ar fi fost oarecum ok...spun eu in conditiile in care fosta mea masina, o astra H 1.9 cdti 190 cp
nu scotea mai mult de 5.4% la acelasi drum orice i-as fi facut, cu incarcatura cat cuprinde. Daca ma abtineam, luam si 5.1.
E-adevadat, astra era mai mica (dar avea si ea 1400 kg), d-aia zic ca 6.5 ar fi ok pt Sportage.Hai, si 6.9! :) sa nu zic 7.
Poate mai scade totusi...
2012 Sportage 2.0 GSL AWD AT

petrique2002

Post by petrique2002 »

Ogy wrote:Nu infige mufa stickului in usb pana la capat si nu o sa mai dea eroarea.
O sa simti/vezi cand e ok.
Mersi ptr sfat o sa incerc si vad cum evolueaza

petrique2002

Post by petrique2002 »

modream wrote:Mi se pare totusi cam mare consumul la diesel, asa am auzit si eu...
A mea, 2.0 163 benzima automata 4x4, la primul drum lung (700km) cu masina plina mi-a luat 8.7%.
Deci similar cu dieselul. Acum, dupa 9000 km, la acelasi drum scot 7.6% (si daca merg tare, 8,4).
Un 6.5% pt diesel ar fi fost oarecum ok...spun eu in conditiile in care fosta mea masina, o astra H 1.9 cdti 190 cp
nu scotea mai mult de 5.4% la acelasi drum orice i-as fi facut, cu incarcatura cat cuprinde. Daca ma abtineam, luam si 5.1.
E-adevadat, astra era mai mica (dar avea si ea 1400 kg), d-aia zic ca 6.5 ar fi ok pt Sportage.Hai, si 6.9! :) sa nu zic 7.
Poate mai scade totusi...
Conteaza destul de mult si stilul de condus, eu cu cealalta masina, Peugeot 406 110 CP, am scos 6.7% consum la drum lung cu masina plina de oameni si bagaje insa eu schimb intre 2500 si 3000, uneori sarind peste 3000 rpm.
In cei 500 de km am fost si pe Transfagarasan dinspre Vidraru pana unde era permis si inapoi, deci ~ 90 de km in care au fost ceva serpentine, posibil ca si asta sa fii contribuit. O s-o tot plimb saptamanile astea ca deh, masinii noi parca nu ii sta bine in parcare in weekend si vad cum se mai schimba. Eu sper sa mai scada :)

petrique2002

Post by petrique2002 »

Ultimul consum, doar in Bucuresti, in aglomeratie de zile mari a fost de 11,4% ptr 330 de km. Cum vi se pare?
Cu ninsoarea asta am profitat si am scos-o in strada la "joaca" si tin sa spun ca acum simt de ce am luat Sportage. E foarte tare sentimentul pe care il da masina cand vine vorba de mersul pe zapada.

modream
Auto:

Post by modream »

Eu cu dieselul schimbam la 3000 in mod normal, in depasiri 4000-4300
Cu benzinara frecvent ma duc in 5000...sau chiar la rosu
2012 Sportage 2.0 GSL AWD AT

muaddib
Auto: Sportage III, 2.0DSL, 4x4, AT

Post by muaddib »

petrique2002 wrote:Salutare tuturor,

... cu optionale scaune incalzite fata after market (incalzirea a fost montata la dealer inainte de a lua masina in primire) si siguranta la geamurile electrice ...
Poti da mai multe detalii? Ce inseamna scaunele electrice aftermarket... Ceva huse, sau sunt exact ca si cele din fabrica? Butoanele sunt cele standard, de langa schimbator? Ca parca nu se vad in poza cu interiorul...

Siguranta aia de la geamuri ce fel de optional este?

Intreb ca si a mea este model precomandat de importator, si singura optiune pe care mi-as fi dorit-o si nu o are sunt scaunele incalzite; insa nu mi-as pune ceva sa arate aiurea...

Thanks!

A, si inca ceva: De unde ai luat covorasele de cauciuc?
[url=http://clubkia.ro/viewtopic.php?f=74&t=19982]Kia Sportage III, MY2013, 2.0DSL (134 CP), 4x4, AT, Techno Orange[/url]

petrique2002

Post by petrique2002 »

muaddib wrote:
petrique2002 wrote:Salutare tuturor,

... cu optionale scaune incalzite fata after market (incalzirea a fost montata la dealer inainte de a lua masina in primire) si siguranta la geamurile electrice ...
Poti da mai multe detalii? Ce inseamna scaunele electrice aftermarket... Ceva huse, sau sunt exact ca si cele din fabrica? Butoanele sunt cele standard, de langa schimbator? Ca parca nu se vad in poza cu interiorul...

Siguranta aia de la geamuri ce fel de optional este?

Intreb ca si a mea este model precomandat de importator, si singura optiune pe care mi-as fi dorit-o si nu o are sunt scaunele incalzite; insa nu mi-as pune ceva sa arate aiurea...

Thanks!

A, si inca ceva: De unde ai luat covorasele de cauciuc?
Instalatia de incalzire in scaune a fost instalata la dealer de o firma locala si se baga sub textilul scaunului, practic nu schimba cu nimic aspectul estetic al scaunului. Partea nasoala e cu butoanele ca nu se pot pune langa schimbator si se pun pe scaunul soferului (colt stanga jos) si al pasagerului (colt dreapta jos). Costul a fost de 180 de euro si le-am primit de la dealer.
Siguranta la geamuri e ca sa nu-ti prinzi degetele sau mana, daca inchizi geamul si are obstacol se opreste sau se da inapoi 2 cm, nu mai stiu exact, cert e ca nu ramai cu degetele prinse.
Covorasele de cauciuc au fost de asemenea primite de la dealer.
U're welcome :)

petrique2002

Post by petrique2002 »

Ultimul consum urban: 10,7% pe 385 de km, masurati plin - plin.
Au fost facuti 100% in Bucuresti, cu alergatura multa ptr schimbare buletin si inmatriculare masina. Mi se pare un consum foarte bun ptr cei aproape 2500 de km pe care ii are dupa ce ultimul consum a fost de 12.5% si traficul in Bucuresti in ultima saptamana a fost ca naiba.

Ammadeus
Auto:

Post by Ammadeus »

Salut, sa stapanesti sanatos masinuta.

Referitor la consum, iti spun dinn experienta proprieca va scadea.
Sportage-le meu a avut tot in jur de 11% consum in primele zile. Acum am (circulat numai in Bucuresti) 8,8 media.

Suna foarte interesant ce ai facut cu incalzirea pentru scaune. Chiar ma gandeam ieri daca se poate monta asa ceva la dealer.

Nu ti-a afectat garantia in nici un fel?
La ce dealer ai instalat incalzirea?

Eu am luat masina de la Mit Motors Baneasa

Multumesc anticipat pentru raspuns.
KIA Sportage 2012 Black Pearl 2.0 DSL 217 CP Stage 2

Post Reply

Return to “Jurnal de bord”