Instalatie GPL !?!
-
- Auto: Saab 9-5 Aero
Re: Instalatie GPL !?!
@devilson tu nu cumva ai ultimul model de instalatie BRC- cea care pe lg gaz introduce si putina benzina pentru protejarea supapelor?
Eu parca asa citisem pe site ul celor de la Vernesti.
Eu zic sa dai un telefon la ei si sa intrebi care e treaba.
Cam cata benzina ti-a consumat si la cati km?
Eu zic ca nu e un lucru rau asta daca iti protejeaza mai bine motorul
Eu parca asa citisem pe site ul celor de la Vernesti.
Eu zic sa dai un telefon la ei si sa intrebi care e treaba.
Cam cata benzina ti-a consumat si la cati km?
Eu zic ca nu e un lucru rau asta daca iti protejeaza mai bine motorul
SAAB 9-5
Si la mine scade distanta ramasa daca merg mai tare (peste 120, ca si cum ar fi pe benzina), dar dupa ce merg normal 60-70km/h incepe si isi revine. Am observat prima data cand mergeam spre Sibiu, pe autostrada scadea cu cate 1km distanta ramasa la fiecare km parcurs, iar pana la sibiu arata mai mult decat la intrarea pe autostrada. Poate restul nici nu au observat tinand CB-ul pe consum instant sau pe AVG._devilson_ wrote:am vreo 1500 km pe gpl pana acum fara probleme. am alimentat si din bulgaria cu gpl, dar mi s-a parut mai puturos gazul, insa era mai ieftin ca la noi: 1.23 - 1.24 lv /l.
insa un lucru curios cu CB: mi-au tot scazut km de mers pana la pompa, desi mergeam pe gpl si mai aveam un sfert de rezervor de benzina, pana la momentul in care mi-au aparut cele 4 liniute, ca si cum eram pe rezerva de benzina.
a mai patit cineva asta? cum s-a rezolvat? e destul de frustrant si stau oarecum cu grija ca poate se arde pompa de benzina.
Daca primesti vreo veste sa ne spui si noua.
- _devilson_
- Auto:
eugen, asa e. e ultimul tip de instalatie si cica ar introduce si putina benzina, DAR asta nu explica de ce acul in bord statea la sfert, iar la CB imi apareau 4 liniute ca si cum as fi fost pe rosu. nu baga asa multa benzina incat sa ma treaca pe rosu, ca altfel nu ar mai fi rentabil daca merg si cu benzina si gpl in acelasi timp.
telefon la vernesti cred ca dau degeaba: instalatia functioneaza bine, in parametri. mult mai multa incredere am in acul de bord decat in CB. probabil CB-ul crede ca masina consuma benzina si face o calculatie. probabil daca ar fi fost facuta din fabrica cu gpl, s-ar fi gasit o solutie la problema asta.
cand ma intorceam din bulgaria, speriat ca merg pe 4 liniute, am crezut ca acul de la benzina a ramas blocat pe sfert si nu mai "cade". si am comutat pe benzina iar dupa 10-15 km de mers "sportiv" a inceput sa se miste acul. deci benzina aveam la sfert si CB-ul e nebun.
@nicul, si tu ai dreptate. am mers cu 120-130 mai tot drumul la dus....iar la intors 140-160 ...iar problema cu liniutele mi-a aparut la intors. acum sa vedem cand o sa-si revina CB-ul, mergand doar in Bucuresti.
telefon la vernesti cred ca dau degeaba: instalatia functioneaza bine, in parametri. mult mai multa incredere am in acul de bord decat in CB. probabil CB-ul crede ca masina consuma benzina si face o calculatie. probabil daca ar fi fost facuta din fabrica cu gpl, s-ar fi gasit o solutie la problema asta.
cand ma intorceam din bulgaria, speriat ca merg pe 4 liniute, am crezut ca acul de la benzina a ramas blocat pe sfert si nu mai "cade". si am comutat pe benzina iar dupa 10-15 km de mers "sportiv" a inceput sa se miste acul. deci benzina aveam la sfert si CB-ul e nebun.
@nicul, si tu ai dreptate. am mers cu 120-130 mai tot drumul la dus....iar la intors 140-160 ...iar problema cu liniutele mi-a aparut la intors. acum sa vedem cand o sa-si revina CB-ul, mergand doar in Bucuresti.
Kia Ceed 1.4 - CITY
J.B. http://www.clubkia.ro/viewtopic.php?t=3240
Hyundai Elantra 1.6 - highway +
-
- JUCATORUL
- Auto: kia ceed 1.4 benzina+gpl(brc)
cb-ul arata si calculeaza consumul pe benzina,asa se intampla la toti cei care au gpl,daca luai o pauza de 15-30min cb-ul iti arata iar nr de km,acelasi model de instalatie gpl am si eu si la fel se intampla.In rezervor este bine sa ai minim 10-15l,pompa de benzina functioneaza permanent si racirea o face in benzina.
kia ceed 1.4 best pewter beige 14oct.2008 GPLodo 230000km +kia ceed gt line 1.6crdi 2017 97000km
- _devilson_
- Auto:
pai pauza a facut de ieri pana azi dimineata..si tot 4 liniute imi arata..desi acul in bord nici nu atinge zona rosie..mai are vreo 2 gradatii pana la zona rosie.
edit: cei care ati montat gpl, ati schimbat tipul de bujie (adica ati pus ceva special care e recomandat pt gpl) sau ati mers pe cele normale, NGK? acceasi intrebare si pt uleiul folosit la revizii: e unul mai deosebit sau Mobil 1 ESP Formula e ok?
multam
edit: cei care ati montat gpl, ati schimbat tipul de bujie (adica ati pus ceva special care e recomandat pt gpl) sau ati mers pe cele normale, NGK? acceasi intrebare si pt uleiul folosit la revizii: e unul mai deosebit sau Mobil 1 ESP Formula e ok?
multam
Kia Ceed 1.4 - CITY
@devilson, ar trebui sa nu mai iei in calcul ceea ce afiseaza CB legat de numarul de km pe care-i poti parcurge cu benzina din rezervor.Mi-am batut "gura" de atatea ori pe aici (si eu si altii) explicand un fapt simplu: CB nu "stie" ca tu utilizezi alt combustibil! Prin urmare el calculeaza mereu ca si cand ai rula pe benzina!
In concluzie - trebuie sa urmaresti pe cadran acul indicatorului de combustibil si sa ai grija sa nu rulezi pe rosu - se poate arde pompa de benzina.
In concluzie - trebuie sa urmaresti pe cadran acul indicatorului de combustibil si sa ai grija sa nu rulezi pe rosu - se poate arde pompa de benzina.
LX Best 1.4 + GPL, machine silver, IF-07-SBI
- _devilson_
- Auto:
Pai nu tin cont de CB, ci ma uit la ac, dar cand mi-au apaut cele 4 liniute m-a cam pus pe ganduri.
Eu te cred ca ti-ai batut gura de n ori, dar totusi gandeste-te ce ar fi ca la fiecare nedumerire sau intamplare sa iau la citit cele 52 de pagini. Am citit tot topicul asta cand m-am hotarat sa pun gpl, dar crede-ma ca nu l-am memorat.
Oricum, multam de info...m-am mai linistit.
Revin la bujii si ulei: ati pus ceva specific pt gpl sau normale?
Eu te cred ca ti-ai batut gura de n ori, dar totusi gandeste-te ce ar fi ca la fiecare nedumerire sau intamplare sa iau la citit cele 52 de pagini. Am citit tot topicul asta cand m-am hotarat sa pun gpl, dar crede-ma ca nu l-am memorat.
Oricum, multam de info...m-am mai linistit.
Revin la bujii si ulei: ati pus ceva specific pt gpl sau normale?
Kia Ceed 1.4 - CITY
-
- JUCATORUL
- Auto: kia ceed 1.4 benzina+gpl(brc)
normale 

kia ceed 1.4 best pewter beige 14oct.2008 GPLodo 230000km +kia ceed gt line 1.6crdi 2017 97000km
Dar de instalatia asta de AICI ati auzit? Este interesanta din multe aspecte in schimb nu stiu cum se descurca iarna.
dulaul
dulaul
Ma-ati `rupt` domnule! Adica de la benzina sa trecem direct la apa? Ar fi ceva. Dar tare imi e ca din cauza asta vom ajunge ca ne vinde petromu` Dunarea la pompa
Serios vorbind, merita studiata problema. Multumim pentru link.

Serios vorbind, merita studiata problema. Multumim pentru link.
Cee`d SW, 1.4 GSL, Black Pearl,
GPL
ODO: 155 000 (90 000 benzina)
GPL
Problema asta este studiata de multi altii inaintea noastra iar pentru fun cautati "motorul Pantone".
In fine eu cred ca trecerea si lasarea in urma a petrolului se va face cu aceste adaugiri care cu timpul vor evolua astfel incat saving-ul de combustibil sa fie de peste 60-70%, dar nu stiu daca mai prindem noi zilele alea.
dulaul
In fine eu cred ca trecerea si lasarea in urma a petrolului se va face cu aceste adaugiri care cu timpul vor evolua astfel incat saving-ul de combustibil sa fie de peste 60-70%, dar nu stiu daca mai prindem noi zilele alea.
dulaul
Salut! De astazi sunt si eu posesorul unei instalatii GPL pe masina. Am montat-o la Vernesti, 2600lei(pret pt. forumisti, initial ceruse 2750lei) cu rezervorul de 42L.Profesionisti si seriosi oamenii de acolo.Tipul instalatiei este Secvent 24 MY09, dar NU introduce si benzina in paralel cu gpl-ul.La rugamintea mea, mi-au montat si bujiile NGK IRIDIUM pe care le adusesem.Au reglat distanta intre electrozi la 0,8mm.Masina se comporta vizibil mai bine, probabil din cauza injectoarelor pentru benzina care nu mai funct la parametri optimi si a bujiilor cu IRIDIUM.
Setarile si verificarile s-au facut atat la ralanti cat si in sarcina.
Zgomotul injectoarelor GPL se aude binisor in masina, la relanti;in mers , insa, nu le aud.
Sunt foarte multumit de calitatea lucrarii si de achizitia facuta(pana acum).
Setarile si verificarile s-au facut atat la ralanti cat si in sarcina.
Zgomotul injectoarelor GPL se aude binisor in masina, la relanti;in mers , insa, nu le aud.
Sunt foarte multumit de calitatea lucrarii si de achizitia facuta(pana acum).
Kia Cee'd SW,Best,abyss blue/GL 10 UCU
ODO 150k/121k pe GPL
ODO 150k/121k pe GPL
Am montat-o la Vernesti, 2600lei(pret pt. forumisti, initial ceruse 2750lei)
1. A trebuit sa te legitimezi cu ceva ca esti forumist?
2. E valabil pentru toti forumistii?
3. Daca te-ai dus la Vernesti inseamna ca e cel mai avantajos? Eu aflasem de un montaj la Braila cam tot in banii acestia.
4. Unde ti-au montat supapa de alimentare?
5. Cum ai rezolvat cu diferenta de nivel a rezervorului toroidal?
6. Reviziile le vei face tot la ei?
7. Stiam ca Secvent 24 MY09 este singura care introduce putina benzina pentru a proteja scaunele supapelor...
PS:

Drumuri lungi si bune, pe verde
Cee`d SW, 1.4 GSL, Black Pearl,
GPL
GPL
- _devilson_
- Auto:
@seeds, la o serie de intrebari te pot ajuta eu:
1. nu trebuie sa te legitimezi cu nimic
2. da, e valabil pt toti forumistii. pretul asta l-am negociat acum ceva luni cand am montat eu instalatia la ei, si asa a ramas.
3. EU am preferat la vernesti datorita recomandarilor de bine. posibil sa gasesti si in alta parte mai ieftin, dar kiar vrei sa faci teste de montaj pe masina ta?
4. supapa de alimentare ti-o poate pune langa gura de alimentare cu benzina.
5. la un rezervor de 42 L, nu e diferenta mare. mie mi-a incaput si tavita de accesorii si cartonul negru de deseapra fara sa modific nimic.
6. reviziile le poti face oriunde la BRC, dar eu unul prefer sa merg la ei odata la 30 k.
7. instalatia 24.11 e prevazuta cu strategia "VSR" - permite injectarea unei cantitati foarte mici de benzina in timp ce motorul functioneaza pe gaz.
1. nu trebuie sa te legitimezi cu nimic
2. da, e valabil pt toti forumistii. pretul asta l-am negociat acum ceva luni cand am montat eu instalatia la ei, si asa a ramas.
3. EU am preferat la vernesti datorita recomandarilor de bine. posibil sa gasesti si in alta parte mai ieftin, dar kiar vrei sa faci teste de montaj pe masina ta?
4. supapa de alimentare ti-o poate pune langa gura de alimentare cu benzina.
5. la un rezervor de 42 L, nu e diferenta mare. mie mi-a incaput si tavita de accesorii si cartonul negru de deseapra fara sa modific nimic.
6. reviziile le poti face oriunde la BRC, dar eu unul prefer sa merg la ei odata la 30 k.
7. instalatia 24.11 e prevazuta cu strategia "VSR" - permite injectarea unei cantitati foarte mici de benzina in timp ce motorul functioneaza pe gaz.
Kia Ceed 1.4 - CITY
Salut!Intradevar, @Devilson a raspuns foarte obiectiv si punctual.Referitor la pct 7, am intrebat acest lucru pe meseriasi(care chiar stiu ce fac, iti explica tot ce vrei sa stii) si instalatia nu introduce benzina concomitent cu GPL-ul.Acest lucru e valabil la motoarele care au injectie directa cu injectoarele de benzina situate in camera de ardere, masinile noastre avandu-le in galeria de admisie, deci ferite de depuneri de calamina.
Seeds iti trimit pe PM nr meu de telefon.
Seeds iti trimit pe PM nr meu de telefon.
Kia Cee'd SW,Best,abyss blue/GL 10 UCU
ODO 150k/121k pe GPL
ODO 150k/121k pe GPL