Nu am apucat sa public impresii pana acum pt ca am fost plecat in mult asteptatul concediu care datorita punctualitatii exemplare a celor de la kia s-a scurtat cu vreo 2 zile...
Pe traseul buc-buzau-bacau-piatra neamt-bicaz(lacul si cheile bizazului)-lacul rosu-miercurea ciuc-taile tusnad-lacul sf ana-gheorghieni-brasov-bran-pitesti-buc, am avut ocazia sa vad de ce este in stare masina.
Lucrurile pozitive abunda evident:
+ silentiozitate;
+ stabilitate si pe viraje si la viteze mai mari;
+ ergonomie (instrumente de bord, poz de condus, vizibilitate, spatiu)
+ motor, reprize, consum (6.5% la intoarcerea in buc; motorul trage f bine si la turatii mai scazute si e f elastic)
+ sunetul sistemului audio este peste medie
Ca sa fiu pe cat posibil si obiectiv trebuie sa recunosc si lucrurile care m-au incomodat putin si cred ca ar putea fi imbunatatite:
- o treapta a 6-a ar fi bine venita, desi etajarea cutiei este excelenta; la mersul cu viteze ridicate constante pe distante mai mari cred ca ar ajuta la un consum mult mai bun nu ca performanta
- suspensia este un pic prea tare totusi, desi pe viraje este excelenta si conduce la un ruliu aproape inexistent.
- desi acesta din urma este un lucru minor cred ca este de mentionat - comenzile din partea stanga a volanului - CH sus/jos nu pot fi folosite si pt a schimba directoarele cu mp3-uri. Pt asta fiind necesara apasarea unor butoane de pe bord. Oricum nu trebuie schimbate prea des.
Echiparea LX best in conditiile actuale in care este subventionata de kia ro este o bomba pe piata si merita. Pacat insa ca mai sunt si oameni snobi, acei oameni care nici daca vad cu ochii lor nu sunt in stare sa aprecieze un lucru de calitate si folosesc principiile inteligentei de turma pentru a alege in viata (indiciu: mai bine second hand din germania la banii astia sau opel corsa ca-i masina nemteasca
Concluzia mea este ca masina merita banii!
P.S. poze mai pe seara