Motorina diesel - unde este cea mai buna ?
Re: Motorina diesel - unde este cea mai buna ?
well.. de moment ce i-am spus sa aibe grija cu statiile pe care le alege era vb de Petrom nu ?... doar a spus ca de acolo alimenteaza.. personal nu alimentez de la Petrom decat daca nu am de ales.. si sper sa nu fie vreun efect "placebo" insa chiar ieri am fost pe terminate cu benzina de la petrom.. si cam dupa ce cb arata o autonomie de inca 90km masina era extrem de puturoasa.. am tras de ea ca de un ultim junghi pana am ajuns la benzinarie
dupa 2 3 zvacuri cu alta benzina deja era din nou sidulica mea

Kia Cee'd 1.4 GSL MT 109CP
[b]ODO:[/b] 75.000+ KM
Kia Rio facelift 1.2 GSL MT 85CP
[b]ODO:[/b] 14.000+ KM
Absolut corect, dar toate motorinele au aceleasi caracteristici: cifra cetanica min 51 si indice cetanic min 46.
Problema este ca diferentele de calitate dintre diferitele tipuri nu pot fi probate prin masurarea unor parametri, ramanand doar niste pareri ca "... motorina mea e mai buna ca una obisnuita ...".
Ca exista impuritati in rezervoarele benzinariilor, in cisternele de transport sau chiar la rafinarii, ca exista apa provenita din condensare ori bagata voit sa mai "dilueze" (din fericire apa nu se prea amesteca), asta nu prea putem verifica.
M-as mira sa existe corpuri solide precum paiele, ca astea sunt o problema nu atat pentru filtrele noastre cat pentru pompele lor: astfel de impuritati ar trebui sa ramana in filtrele pompelor din benzinarie, altfel le-ar putea deteriora.
Mai degraba as crede ca acele impuritati amintite erau deja in canistra inainte de a fi umpluta.
Problema este ca diferentele de calitate dintre diferitele tipuri nu pot fi probate prin masurarea unor parametri, ramanand doar niste pareri ca "... motorina mea e mai buna ca una obisnuita ...".
Ca exista impuritati in rezervoarele benzinariilor, in cisternele de transport sau chiar la rafinarii, ca exista apa provenita din condensare ori bagata voit sa mai "dilueze" (din fericire apa nu se prea amesteca), asta nu prea putem verifica.
M-as mira sa existe corpuri solide precum paiele, ca astea sunt o problema nu atat pentru filtrele noastre cat pentru pompele lor: astfel de impuritati ar trebui sa ramana in filtrele pompelor din benzinarie, altfel le-ar putea deteriora.
Mai degraba as crede ca acele impuritati amintite erau deja in canistra inainte de a fi umpluta.
incearca atunci sa iei benzina in bidoane de 5L transparente.. ai sa vezi ca dupa ceva timp se depun destule impuritati incat sa te sperii.. acum din nou.. nu fac antireclama.. ti-am dat un sfat tinand cont de pataniile mele.. eu unul prefer Rompetrol Omv sau Mol.. in general alimentez de la Mol pentru ca e foarte aproape de casa 

-
- Auto:
Sal.Nu mai alimentati de la Lukoil,au cea mai proasta motorina si cred ca si benzina.Lukoil vine apa "aditivata" cu motorina respectiv benzina.
Sapt trecuta unchiul meu a ramas in drum cu in Audi A6, dupa ce a alimentat de la Lukoil din Mogosoaia.
Toata distractia la costat in jur de 270 Ron ,la in service de langa liceul Dinu Lipati sau cam asa ceva,zona 11 Iunie.La acelasi service mai erau 2 masini sositi cu doar cateva minute inaintea noastra (eu am fost sa-l tractez pana la service ) ai caror peopietari culmea alimentasera tot de la Lukoil, dar de la statii din diferite sectoare ale Bucurestiului.
Deci aveti mare grija de unde alimentati.NU LUKOIL !
Asta e doar un sfat , o parere personala.
Drum bun.

Sapt trecuta unchiul meu a ramas in drum cu in Audi A6, dupa ce a alimentat de la Lukoil din Mogosoaia.
Toata distractia la costat in jur de 270 Ron ,la in service de langa liceul Dinu Lipati sau cam asa ceva,zona 11 Iunie.La acelasi service mai erau 2 masini sositi cu doar cateva minute inaintea noastra (eu am fost sa-l tractez pana la service ) ai caror peopietari culmea alimentasera tot de la Lukoil, dar de la statii din diferite sectoare ale Bucurestiului.

Deci aveti mare grija de unde alimentati.NU LUKOIL !
Asta e doar un sfat , o parere personala.
Drum bun.

Kia Cee'd 1.4 GSL Best SW 109 CP Piston Grey
Jurnal de bord viewtopic.php?t=2716
asfrsf
Album foto http://picasaweb.google.com/danielgarto ... iaCeeDSW02
Jurnal de bord viewtopic.php?t=2716
asfrsf
Album foto http://picasaweb.google.com/danielgarto ... iaCeeDSW02
In Romania nu mai sunt decat vreo 3 rafinarii mai mari: Brazi (Petrom), Teleajen (Lukoil) si Midia (Rompetrol). Cu exceptia ultimei, primele doua sunt din orasul meu.
Nu este nevoie sa va spun ca toata cantitatea de carburant din tara este produsa in aceste 3 locatii. Benzinariile OMV sunt proprietatea Petromului si sunt alimentate din Brazi. Lukoilurile iau din Teleajen iar Rompetrolurile din Midia.
Mai raman cateva lanturi de distributie (MOL, Agip, etc) care cumpara produsele tot de la cei trei producatori. Daca le-ar aduce din tarile mama, ar da faliment, mai ales ca in Ungaria nu stiu sa fie vreo rafinarie, in Austria este cea de la Schwehat, in Bulgaria nu este nici una. N-am vazut (si n-am auzit) sa intre in tara cisterne cu benzina din Italia sau Austria...
Rafinariile produc carburantii in flux continuu, deci nu opresc productia sa schimbe reteta produsului sau nu schimba nici macar filtrele pentru fiecare client.
Diferentierile le fac aditivarile, dar acestea nu se fac intr-o instalatie anume ci in cisternele de transport sau direct in rezervoarele din benzinarii.
De aia sunt eu sceptic privind diferentele dintre carburantii comercializati la noi.
Nu este nevoie sa va spun ca toata cantitatea de carburant din tara este produsa in aceste 3 locatii. Benzinariile OMV sunt proprietatea Petromului si sunt alimentate din Brazi. Lukoilurile iau din Teleajen iar Rompetrolurile din Midia.
Mai raman cateva lanturi de distributie (MOL, Agip, etc) care cumpara produsele tot de la cei trei producatori. Daca le-ar aduce din tarile mama, ar da faliment, mai ales ca in Ungaria nu stiu sa fie vreo rafinarie, in Austria este cea de la Schwehat, in Bulgaria nu este nici una. N-am vazut (si n-am auzit) sa intre in tara cisterne cu benzina din Italia sau Austria...
Rafinariile produc carburantii in flux continuu, deci nu opresc productia sa schimbe reteta produsului sau nu schimba nici macar filtrele pentru fiecare client.
Diferentierile le fac aditivarile, dar acestea nu se fac intr-o instalatie anume ci in cisternele de transport sau direct in rezervoarele din benzinarii.
De aia sunt eu sceptic privind diferentele dintre carburantii comercializati la noi.
patanie de weekend.. fiind pe ----- cu indicatorul de pe cb m-am riscat sa bag benzina de la un Lukoil de pe centura Bucurestiului.. graba si neatentia au facut sa bag dintr'aia mai scumpa 98..100 de lei, asadar vreo 17l de benzina.. dupa ce mi-am observat greseala zic.. bai nu-i nimic.. ma infig si eu mai tare si consum si mai putin.. PE NAIBA!!... am scos un consum de 7.1 pe traseu pe care in mod calm scoteam 5.1 si sportiv (la modul schimbat pe rosu si viteza medie de 110km/h maxima de 185km/h) un consum de 6.4... pe langa asta.. am folosit si o scurtatura prin care am scapat de vreo 40km iar de alergat am avut o singura repriza de cca 5 min in care am mers cu 130 140 si in care la un moment dat ajunsesem la 170 fara sa mai pot sa misc nenorocitu ala de ac.. masina era efectiv lesinata dupa 170 pe aceeasi portiune in care prindeam 185 190 (o usoara vale)..basca urmarind cb-ul am decis sa ma abat de la traseu si sa ma indrept mai repede catre Bucuresti pentru ca eram pe sfarsite si cu carburantii si cu finantele.. asadar am mai scutit inca 45km... si totusi.. cu benzina de la Mol 95 de 100 de lei obisnuiam sa fac pe aproximativ aceeasi ruta undeva la 255 260km dupa care ramaneam si cu 110 120km indicator pe cb.. acum am ajuns acasa cu doar 165km parcursi, un consum teribil de mare si cu indicatorul pe cb la 105 km... dezamagit... total dezamagit..
..