Revizia 3 benzina (3 ani/45.000km)
Revizia 3 benzina
Am fost si eu azi la IMG la revizia 3 - 38200 km.
S-au schimbat filtrele, uleiul, bujiile, ceva din plastic negru de sub contraaripa stanga spate habar n-am cum se cheama, bieleta stanga fata (in urma sesizarii de zgomote la trecerea peste nivel).
Placutele se prezinta foarte bine si nu trebuie inlocuite
Durata cam 1.30 minute.
Cost: 635 RON
Impresii: profesionisti ca de obicei iar in sala de asteptare aceleasi discutii legate de zgomotele pe care le acuza toata lumea, zgarieturi, tabla slaba, piese scumpe.
S-au schimbat filtrele, uleiul, bujiile, ceva din plastic negru de sub contraaripa stanga spate habar n-am cum se cheama, bieleta stanga fata (in urma sesizarii de zgomote la trecerea peste nivel).
Placutele se prezinta foarte bine si nu trebuie inlocuite
Durata cam 1.30 minute.
Cost: 635 RON
Impresii: profesionisti ca de obicei iar in sala de asteptare aceleasi discutii legate de zgomotele pe care le acuza toata lumea, zgarieturi, tabla slaba, piese scumpe.
Kia Cee'd 1,4 Best, Oil Blue, B88GPK
Re: Revizia 3 benzina (3 ani/45.000km)
Profesionisti fara egal daca au facut toate astea in 1.30 minute!igorr wrote:Durata cam 1.30 minute.

LX Best 1.4 + GPL, machine silver, IF-07-SBI
- Nesta3
- Moderator General
- Auto: Kia Sportage QL
pai cam atat iti ia sa schimbi respectivele...era "de ras" daca acelasi timp era folosit doar pt schimbarea filtrelor si uleiului...in cazul de fata, s-au schimbat si bujiile si o bieleta...
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best
EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE
2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition
@nesta3, igorr a scris ca revizia a durat 1.30 minute.
LX Best 1.4 + GPL, machine silver, IF-07-SBI
Dennis eu am zis ca durata pentru toate operatiunile descrise mai sus a fost o ora jumate. Ori eu nu m-am exprimat cum trebuie ori tu n-ai inteles bine. Ah, sper ca n-ai inteles ca un minut si 30 de secunde a duratDennis wrote:@nesta3, igorr a scris ca revizia a durat 1.30 minute.

Kia Cee'd 1,4 Best, Oil Blue, B88GPK
- Nesta3
- Moderator General
- Auto: Kia Sportage QL
eu o ora jumate am inteles
...

EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best
Salut ..pentru ca are legatura intr-un fel cu revizia la care tre sa ajung in 1-2 saptamani ...am si eu o problema suplimentara.
Imi tot face figuru cheia ...nu e recunoscuta de contact.
Intrebare ..se poate repara in timpul reviziei sau trebuie drum separat cu timp pierdut , constatare ( ce o constata nu stiu ...ca nu face tot tipul)????
Imi tot face figuru cheia ...nu e recunoscuta de contact.
Intrebare ..se poate repara in timpul reviziei sau trebuie drum separat cu timp pierdut , constatare ( ce o constata nu stiu ...ca nu face tot tipul)????
C`EED 1.4 GSL Red Mars- B 85 KTT
comandata 04.04.08- livrata 22.04.08
http://picasaweb.google.com/floreacostel76
Am patit si eu aceeasi problema. In prima faza mi-au reprogramat cipul din ambele chei - problema a revenit dupa un timp asa ca la al doilea drum in service mi-au schimbat antena de la receptorul din masina . Prima interventie am avut-o si eu tot cu ocazia reviziei. Eventual poti specifica la programare .
Azi chestia asta m-a cam enervat ....
A mai facut ea ...scoteam cheia din contat ...si se rezolva , dar astazi nu si nu .. cred ca am incercat de 5-6 ori cel putin . Am deschis si usa la sofer
. si tot nu se aprindea becul in bord . Pana la urma si-a facut mila de mine
O sa incerc anul asta sa fac revizia in baneasa( e mai aproape de serv ) . Pana acum am facut-o de 2 ori in Jilava . O sa vad daca ma pacalesc sau nu cu ei
scuze daca am postat unde nu trebuie

A mai facut ea ...scoteam cheia din contat ...si se rezolva , dar astazi nu si nu .. cred ca am incercat de 5-6 ori cel putin . Am deschis si usa la sofer

O sa incerc anul asta sa fac revizia in baneasa( e mai aproape de serv ) . Pana acum am facut-o de 2 ori in Jilava . O sa vad daca ma pacalesc sau nu cu ei
scuze daca am postat unde nu trebuie
Si apropo de baneasa ...ei accepta sa vin cu filtru de aer si de polen , de acasa ?
Multumesc
Multumesc
-
- JUCATORUL
- Auto: kia ceed 1.4 benzina+gpl(brc)
Salutare. O sa regreti, daca te duci in Baneasa.
kia ceed 1.4 best pewter beige 14oct.2008 GPLodo 230000km +kia ceed gt line 1.6crdi 2017 97000km
- Ogy
- Cel mai ghinionist!
- Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.
mrs wrote:Salutare. O sa regreti, daca te duci in Baneasa.

Fara cuvinte!
Orice service alegi suna dinainte sa te programezi si pentru alte probleme pe care le intampini la masina in afara reviziei propriu-zise.
Am facut si eu a 3 a revizie la IMG schimbat in plus fata de o revizie normala: bujii, filtru aer rezervor, un bec "albastru" pozitie si unul de la numar (nu m-am uitat inca pe hartii sa vad daca sunt si altele).
647 lei -1 h
Daca va programeaza de la 8:30, sa nu mergeti mai devreme, ca pierdeti timpul degeaba pe acolo...
Foarte interesanta discutia avuta cu posesorii de kia intalniti in camera de asteptare.
Salutari!
Azi am facut si eu revizia a treia la S.A. Braila:
-ulei motor ELF EVOLUT SXR5W30-4l-104.92 lei
-filtru AC-1 buc-JACOPARTS-30.94LEI
-buji -4 buc-73.54 lei
-manopera -209.10 lei
preturi fara TVA .
Total factura cu TVA 454.66 LEI
Eu am avut filtru de aer si filtru de ulei.
Peste RT am mai solicitat:
1.remediere "troncanit" fata-rezolvat prin inlocuire bieleta dreapta fata
2.strangere orpitor portiera dreapta fata- remediat -practic apare si-n planul de RT dar daca nu ceream nu se verifica
3.zgomot la inchiderea portierii dreapta spate - la momentul intrarii in service nu mai facea , dupa ce am aplicat eu WD40 -dupa "interventia " lor cu vaselina a inceput din nou sa pocneasca la inchidere
4.oglinda dreapta fata se incalzeste foarte greu si putin - reprogramare .Aici e de discutat : s-a masurat rezistenta si avea parca 24 ohmi fata de cea din stanga care avea in jue de 8 ohmi .Nu se stie valoarea pe care ar trebui sa o aibe pentru a face o comparatie.
5.blocarea clapetelor pe pozitia "picioare" -reprogramare -trebuie nu stiu ce clapeta comandat si apoi schimbata .
6.lampa haion dupa ce mi-a fost schimbata datorita fisurii in dreptul duzei de stropire acum s-a fisurat putin din nou- sa astept sa se crape mai mult -oricum revin la service daca fisura evolueaza .
7.verificat cu testerul lichidul de frana - nu trebuie inlocuit -nu s-a inlocuit de la nou
8.verificat motor pe tester dupa schimb bujii - ok in parametri
9.reclamat sarire lac vopsea - sa ma intorc cu masina spalaat si apoi fac constatare
-ulei motor ELF EVOLUT SXR5W30-4l-104.92 lei
-filtru AC-1 buc-JACOPARTS-30.94LEI
-buji -4 buc-73.54 lei
-manopera -209.10 lei
preturi fara TVA .
Total factura cu TVA 454.66 LEI
Eu am avut filtru de aer si filtru de ulei.
Peste RT am mai solicitat:
1.remediere "troncanit" fata-rezolvat prin inlocuire bieleta dreapta fata
2.strangere orpitor portiera dreapta fata- remediat -practic apare si-n planul de RT dar daca nu ceream nu se verifica
3.zgomot la inchiderea portierii dreapta spate - la momentul intrarii in service nu mai facea , dupa ce am aplicat eu WD40 -dupa "interventia " lor cu vaselina a inceput din nou sa pocneasca la inchidere
4.oglinda dreapta fata se incalzeste foarte greu si putin - reprogramare .Aici e de discutat : s-a masurat rezistenta si avea parca 24 ohmi fata de cea din stanga care avea in jue de 8 ohmi .Nu se stie valoarea pe care ar trebui sa o aibe pentru a face o comparatie.
5.blocarea clapetelor pe pozitia "picioare" -reprogramare -trebuie nu stiu ce clapeta comandat si apoi schimbata .
6.lampa haion dupa ce mi-a fost schimbata datorita fisurii in dreptul duzei de stropire acum s-a fisurat putin din nou- sa astept sa se crape mai mult -oricum revin la service daca fisura evolueaza .
7.verificat cu testerul lichidul de frana - nu trebuie inlocuit -nu s-a inlocuit de la nou
8.verificat motor pe tester dupa schimb bujii - ok in parametri
9.reclamat sarire lac vopsea - sa ma intorc cu masina spalaat si apoi fac constatare
-Kia Ceed-1.4-BEST-so red-90.000 km
Mi-am facut si eu acum programare la Iasi pentru revizia a 3-a. Pretul este de 710 lei. Din ce am mai citit pe aici pe forum pare cea mai scumpa revizie.
KIA Cee'd 1.4 BEST CASA WHITE
IS-06-RHX
IS-06-RHX
salut,
ma apropii de rev3
am sunat in zona Moldovei si situatie e penibila:)...cam 700ron peste tot, asa ca ma gandeam sa cumpar piesele originale si sa platesc doar manopera (cam 2ore-150ron)...
Imi puteti spune exact ce trebuie schimbat la rev3/45.000mii ?
Dupa fisierul atasat ar fi:
Verificare filtru aer polen(daca exista) - 88ron
Inlocuire ulei si filtru de ulei - ~120+28= 150ron
Bujii(benzina) - cica astea trebuiau la 30mii- de unde se pot cumpara ?
Inlocuire filtru aer - 22ron
Ar mai fi ceva ?
ms mult
ma apropii de rev3

Imi puteti spune exact ce trebuie schimbat la rev3/45.000mii ?
Dupa fisierul atasat ar fi:
Verificare filtru aer polen(daca exista) - 88ron
Inlocuire ulei si filtru de ulei - ~120+28= 150ron
Bujii(benzina) - cica astea trebuiau la 30mii- de unde se pot cumpara ?
Inlocuire filtru aer - 22ron
Ar mai fi ceva ?
ms mult
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Kia Cee'd 1.4 HB Best Beige - august.08