Ridicat masina in 29 septembrie, 7km la bord. Pana acum doar 350km parcursi. Facut plinul, resetat CB-ul, consum mediu mixt (un drum Timisoara-Arad, restul prin Timisoara) 6,7l.
Impresii:
- mai misto decat ma asteptam
- imi place la nebunie cum "toarce" diesel-ul
- aveam rezerve la "doar" 90CP, m-am linistit, am venit de la Arad noapte tarziu, drumul era liber si i-am dat pedala. La 3000 ture, 140km/ora. In depasiri are cuplu, fuge cand ciupesti pedala. Totusi, imi mai trebuie ceva timp sa simt bine motorul
- interior bine finisat, am pachet de piele integral, ma autofelicit pentru alegere
- aveam emotii la culoare, Kompass Blue, am ales fara sa vad masina in realitate. Sincer, ma asteptam sa fie mai deschisa, m-am obisnuit cu idea si de cand am vazut-o ador cum se schimba culoarea in functie de lumina (pe undeva regret ca nu am luat un verde inchis, ala trebuie sa arate bestial in lumina soarelui)
- suspensia mi se pare ok (are fratele meu o vorba, nu suspensia ii rigida ci drumurile din RO sunt pline de gropi, tind sa-i dau crezare, pe drumul Arad-Timisoara care-i mai de Doamne ajuta, m-am simtit excelent)
- sunetul este ok, eu nu ma prea pricep la astea, asa ca pentru mine este arhisuficient
- bine antifonata, trebuie sa fiu atent ca fara sa observ depasesc 50km, si-n localitati nu-i prea indicat

- inca n-am apucat sa merg prin ploaie, sa vad cum is stergatoarele pe automat
- senzori de parcare fac toti banii, ma simt mai sigur cand parchez
- multe butoane, inca nu le-am descifrat pe toate (pe ala cu intensitatea luminii din bord l-am gasit, ma deranja cand era la maxim, am pus la minim, rosiaticul ala ma cam deranjeaza)
- inca n-am auzit "greerasi" sau zgomote la trecerea liniilor de tramvai
- pasagerii din spate incantati de geamurile cu tenta inchisa
- oglinda retrovizoare adaptabila la intensitatea luminii (antiorbire) este ce-l mai apeciat de mine "fleac" de pe masina
- o alta neclaritatea pe care o am (in afara de multitudinea de butoane) este cu dimensiunile anvelopelor, am descris intr-un topic separat, pe moment am lasat-o balta
- mi-a mai taiat din entuziam leasing-ul, care-n prima rata nu stiu de pe unde a mai scos 355 ron diferenta de curs

- numere rosii 120 ron, pachet legislativ de la Metro 76 ron, motorina de la OMV (cel mai aproape de casa), CIV-ul venit peste 2 zile (sambata ridicat masina, marti aveam CIV-ul), manual limba engleza (pot supravetui si cu asta), caiet de garantie primit cu stampile cu tot
- cu dealer-ul relatii normale, nu mi-a promis marea si sarea, mi-a explicat situatia, nu m-a trombonit, cauta alternative (cand masina era la Arad mi-a propus, daca vreu eu, sa mergem cu masina lui personala sa ridicam samantza). Cand am ridicat masina i-am zis ca am sa-l sun la anu', tipul a zambit. Am primit si covorase, fara sa mi sa se scoata ochii ca sunt cadou, pur si simplu le-am gasit in masina
- adevarul este ca inca n-am apucat sa verifica daca toate optiunele sunt la locul lor, doar cele mai vizibile si alea pe care am dat bani aditionali
Ca si concluzie, 4 luni de asteptare a meritat cu varf si indesat. In cazul meu n-a fost mare graba fiindca am Swift-ul care-s face inca bine treaba. Asa ca, cine da comanda sa fie constient de la inceput ca dureaza in jur de 4 luni. Nu va faceti iluzii cu promisiunile dealer-ilor. Desigur, exista si exceptii....
Pe piata sunt si alte alternative, mesajul meu nu trebuie interpretat ca si reclama la Ceed, am luat ce mi-a placut (pe banii mei) si acum savurez bijuteria.