Placute frane
- Vincze Szilard
- Auto:
Re: Placute frane
si eu sunt de parare ca nu trebuie aerisite si nici schimbat lichidu de frana,
lichidu oricum se schimba din 2 in 2 ani ( modu cum schimba astia din cluj e dea dreptu jenant, au ridicat masina me stivuitorul acela, au desfacut suruburile si au lasat sa curga tot lichidu pe jos cam 20 de minute, dupa care a completat cu noul lichid si au dat la pedale ca sa aeriseasca)
lichidu oricum se schimba din 2 in 2 ani ( modu cum schimba astia din cluj e dea dreptu jenant, au ridicat masina me stivuitorul acela, au desfacut suruburile si au lasat sa curga tot lichidu pe jos cam 20 de minute, dupa care a completat cu noul lichid si au dat la pedale ca sa aeriseasca)
Kia CEED SW 1.4 BEST
ODO: 110 000 + ceva
- bondalicir
- Auto:
la img au scos lichidul cu o pompa. curat si eficient... si nu nu se schimba nici un lichid cand schimbi placutele de frana...
kia ceed FL 1,6dsl Hp SW galben dakar , Style, 6MT, EcoDynamics ODO 258.000
kia proceed FL 1,6dsl Hp white, Style, Pachet sport ODO 142.000
Kia Sportage 1.6 TGDI 7DCT GT Line New Infrared 43.000
Probleme cu laptopul? incearca aici : http://www.depanarelaptop.ro
- Vincze Szilard
- Auto:
era normal sa foloseasca pompa si la mine astia din cluj, doar ca na "merge si asa", si cand le-am spus sa verifice instalatia de clima ca si aia se verifica, au spus ca nu au echipament pentru asa ceva.
Kia CEED SW 1.4 BEST
- Nesta3
- Moderator General
- Auto: Kia Sportage QL
Spun ca se schimba lichidul atunci cand schimbi placutele, adica pe la 45000 km sau 2 ani...sunt unii care spun ca lichidul nu se schimba deloc iar altii care spun ca e recomandat sa se schimbe deoarece isi pierde din proprietati...atasez si planul de mentenanta pt kia ceed 1.4 benzina
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best
EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE
2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition
- bondalicir
- Auto:
deci lichidul de frana se schimba intradevar la 2 ani. dar daca nu coincide si cu schimbarea placutelor de frana nu inseamna ca atunci cand schimbi placutele se schimba si lichidul. de ex eu la 41k la revizia 2 am schimbat lichidul de frana, insa placutele mai merg cel putin 20k. in consecinta cand schimb placutele nu o sa schimb si lichidul ca nu e nevoie...
kia ceed FL 1,6dsl Hp SW galben dakar , Style, 6MT, EcoDynamics ODO 258.000
- Nesta3
- Moderator General
Ideea e ca dupa 2 ani e recomandat sa se schimbe, nu neaparat in momentul inlocuirii placutelor...nu stiu cati km are @AlinS cu masina, poate k nici 45 000 sau 2 ani, dar in mod normal, la 45 000km (2-3 ani ,cand multi dintre noi am schimbat placutele), ar trebui schimbat si lichidul...la mine au fost schimbate placutele la 48000 km(MIT) si lichidul la vreo 49-50000km( IMG)...nu stiu de ce MIT-ul a considerat ca nu e necesara schimbarea lichidului....
- Vincze Szilard
- Auto:
si ce grosime aveau placutele cand le-ai schimbat, la mine mai are cam 5mm un jumate de cm pe fata (cam cat e grosimea metalului pe care sunt montate), pe spate nustiu ca nu se vad
Kia CEED SW 1.4 BEST
- Nesta3
- Moderator General

@Nesta eu abia ajung la 2 ani si vreo 25000
.
Prefer insa ca unele lucruri sa le fac eu in conditiile in care stiti si voi cat de mesriasi sunt angajatii din service-urile noastre. Deviez putin insa: cum poate spune un angajat ca unitatea audio se viruseaza de la stick-uri si ca sa bag mp3 player ca alea merg? Si in plus sa ma duc in service cu o problema, nu mai mergeau comenzile de pe volan( nu mereu, insa nu e placut sa te trezesti fara posibilitatea reglarii volumului etc cand esti in mers) si sa plec de acolo fara mai multe taste functionale ale unitatii audio( asta pe langa faptul ca apasa pe butoane de parca voia sa le lipeasca de capota
) Revenind, din ce am vazut in carte lichidul de frana sa schimba din 2 in 2 ani sau 40k de km, iar placutele se inspecteaza, daca nu e nevoie sa se schimbe nu se schimba. So, daca nu imi cer sa le schimb, I'll do it myself!
Si pana la urma cine ma lamureste, un set contine toate cele 4 placute necesare pentru partea fata/spate, sau doar 2, adica doar o parte ?

Prefer insa ca unele lucruri sa le fac eu in conditiile in care stiti si voi cat de mesriasi sunt angajatii din service-urile noastre. Deviez putin insa: cum poate spune un angajat ca unitatea audio se viruseaza de la stick-uri si ca sa bag mp3 player ca alea merg? Si in plus sa ma duc in service cu o problema, nu mai mergeau comenzile de pe volan( nu mereu, insa nu e placut sa te trezesti fara posibilitatea reglarii volumului etc cand esti in mers) si sa plec de acolo fara mai multe taste functionale ale unitatii audio( asta pe langa faptul ca apasa pe butoane de parca voia sa le lipeasca de capota

Si pana la urma cine ma lamureste, un set contine toate cele 4 placute necesare pentru partea fata/spate, sau doar 2, adica doar o parte ?
KIA Ceed 1.4 GSL Best - no more
Piston Grey
-------------------------------------------------
Honda Civic 1.5T
Piston Grey
Honda Civic 1.5T

- Nesta3
- Moderator General
Un set pt puntea fata/spate contine 4 placute...
Multumesc Nesta 

KIA Ceed 1.4 GSL Best - no more
Piston Grey
Honda Civic 1.5T
Piston Grey
Honda Civic 1.5T

Noutăți cu plăcuțele? Un loc de achiziționare mai ieftin decât din service?
LE. am vazut poe o pagină mai în spate oferta. Dar pe site-ul respectiv sunt mai multe marci, firme. Vre-o recomandare?
LE. am vazut poe o pagină mai în spate oferta. Dar pe site-ul respectiv sunt mai multe marci, firme. Vre-o recomandare?
Back in busines....
http://www.flickr.com/photos/skyppy/
-
- Auto: Hyundai i30 1,6 CRDI
Recomandare: vino la Bucuresti.
Exista prin Rahova un magazin ce comercializeaza piese coreene (Daewoo, KIA, Hyundai) si de la care se aprovizioneaza un mare service bucurestean care te asigura ca are piese de origine. Ultima data am cumparat setul de placute fata-spate pe la 150-160 (nu mai tin minte exact). Am mai scris asta printr-un topic acum cateva luni.
Daca vrei alte lamuriri eu le-am pus anul trecut si inca sunt viu. Nu mai spun de colegi posesori de KIA, care nici ei nu au probleme cu placutele respective.
Exista prin Rahova un magazin ce comercializeaza piese coreene (Daewoo, KIA, Hyundai) si de la care se aprovizioneaza un mare service bucurestean care te asigura ca are piese de origine. Ultima data am cumparat setul de placute fata-spate pe la 150-160 (nu mai tin minte exact). Am mai scris asta printr-un topic acum cateva luni.
Daca vrei alte lamuriri eu le-am pus anul trecut si inca sunt viu. Nu mai spun de colegi posesori de KIA, care nici ei nu au probleme cu placutele respective.
Viața e ca un tren. Cel mai bine e la vagonul-restaurant.
@Dannyboy-Vand cumva si online? Pare un pret corect in principiu si daca au si referinte bune atunci e si mai bine
. Macar poate ne spui cum se cheama magazinul ca am in coleg in Bucuresti care poate sa cumpere si sa-mi trimita. Multumesc!

Fratia Ceed-ului
ODO 101800 km
BC-05-YSL Kia Ceed Best 1.4, 109CP, NGK Iridium, Jante aliaj Dezent F/L 15"
Cauciucuri iarna Nokian WR D3 185/65/R15
ODO 101800 km
BC-05-YSL Kia Ceed Best 1.4, 109CP, NGK Iridium, Jante aliaj Dezent F/L 15"
Cauciucuri iarna Nokian WR D3 185/65/R15
@Dannyboy - pretul este pt set față, sau față - spate?
Back in busines....