Instalatie GPL !?!

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Post Reply
octav_ceo
Auto: Ceed 2009

Re: Instalatie GPL !?!

Post by octav_ceo »

costimanea wrote:Salut tuturor,

Maine dimineata ma duc la Buzau sa instalez BRC pe ceed-ul din semnatura, o sa revin cu informatii daca este ceva ce merita mentionat, daca aveti intrebari va raspund cu placere.

Toate bune!
ceva vesti de montaj :?: cum s-a desfasurat treaba :?: ? cum a iesit lucrarea :?: ? si mai ales cum merge masina pe gpl :?: ?
cam asta ar fi pentru moment... :lol:
1.4 GSL City Machine Silver
achizitionata in 13 aprilie 2009

din 1 octombrie 2011 BV-80-CEO
din 17 februarie 2011 si pe GPL
ODO GPL: ~ 120K km
ODO: ~ 140K km

costimanea
Auto:

Post by costimanea »

Instalatia BRC F7(sau I7 SONIC3 stie exact ca sunt doua topuri de BRC) cu rezervor toroidal(sau cum s-o numi) de 52L > 45L intra max a costat cu tot cu manopera 2850 RON. Atentie celalalt tip de BRC (mai ieftin 2400 RON) este o instalatie cu probleme, cei de la Progaz mi-au spus ca ei au renuntat sa o mai monteze pentru ca au venit multi clienti inapoi cu electrovalvele busite.
Montajul excelent, baietii de nota 20. Masina merge foarte bine, nu se simte nici un fel de pierdere de putere, mai mult m-i se pare si nu numai mie ca trage ceva mai bine. Initial am crezut ca m-i se pare mie pentru ca sunt fericit de noua achizitie, dar am venit la montaj impreuna cu un prieten care a condus tot drumul la dus si jumatate din drum la intors. Mi-a confirmat si el ca se simte un plus de putere, acest lucru eu il pun pe seama injectoarelor de benzina care probabil sunt putin gatuite, masina fiind folosita 90% in oras cu schimbat treptele jos. Deci nu castigi putere pe gaz cu siguranta, probabil eu am ceva caluti in minus datorita injectoarelor pe benzina iar acum ii am pe toti datorita injectoarelor de gaz.
Acum astept sa vad consumul si sa pun un polistiren in poortbagaj pe langa butelie pentru ca butelia mi-a ridicat podeaua cu aproximativ 8 cm.

Va stau la dispozitie cu orice alte informatii va mai intereseaza.
Cee'd 1.4 GSL varianta BEST - culoare Black Pearl

octav_ceo

Post by octav_ceo »

salutare
ma bucur ca a iesit bine toata treaba
cand ai timp poti sa-mi dai PM cu nr tau de tel.
multumesc si cat mai multe drumuri fara probleme de nici un fel.

costimanea
Auto:

Post by costimanea »

octav_ceo wrote:salutare
ma bucur ca a iesit bine toata treaba
cand ai timp poti sa-mi dai PM cu nr tau de tel.
multumesc si cat mai multe drumuri fara probleme de nici un fel.
Vezi pagina 15 :)

SONIC3
Auto:

Post by SONIC3 »

felicitari inca odata Costi :) astept si consumul la plin pe plin,toate cele bune.
1.4 BEST, Pewter Beige

ionutz
Auto: KIA CEED

Post by ionutz »

costimanea wrote:Instalatia BRC F7(sau I7 SONIC3 stie exact ca sunt doua topuri de BRC)
Da-ne mai multe detalii despre instalatie, mai exact tipul instalatiei tale!
Eu stiam ca cele mai populare instalatii BRC care se pun pe KIA sunt Sequent 24 MY07 – injectie secventiala cu Injector BRC INO3( http://crcgrup.ro/instalatiigpl/2009/09 ... tiala-gpl/ ) si Sequent Plug & Drive cu ELECTRO-INJECTOR BRC INO3 ( http://crcgrup.ro/instalatiigpl/2009/09 ... ve-euro-5/ ).Mai exista si Sequent 56 – injectie secventiala euro4, dar nu stiu pe nimeni care sa fie posesor de KIA si sa fi montat asa ceva....doar userul T.rac3Er stiu ca a montat asa ceva(sper sa nu gresesc), dar el este posesor de citroen.
Eu pe masina mea am pus BRC Sequent 24 MY07 cu Injector BRC INO3 si in 400km pe care i-am parcurs pot spune ca nu se simte nici o diferenta intre benzina si GPL,nu se simte nici macar cand trece pe GPL.Rezervorul montat de mine este de 43 l(toroidal),iar GPL intra efectiv 32-33l.Am folosit pt aducere la nivel polestiren de 5cm.
Inca o chestie: eu nu am folosit T-urile instalatiei(cele care se leaga la instalatia de racire-antigel)pt ca erau din plastic si am cerut T-uri din bronz.Cele din plastic sunt garantate 100.000km,moment din care se pot sparge!Cele din bronz in schimb nu se sparg!
Kia Ceed (2008) 1,4 GSL - BEST culoare: Black Pearl
Kia Sportage (2018) FL 1,6 T-GDI, AT 4x4, GT-Line culoare :Penta Metal

octav_ceo

Post by octav_ceo »

multumesc de precizari
chestia cu racordurile e complet noua pentru mine...o sa cer sa le monteze tot de bronz la mine.
drumuri faine.

costimanea
Auto:

Post by costimanea »

Hai ca acum am avut rabdare sa ma uit mai atent in cartea asta tehnica a instalatiei, intr-adevar instalatia este BRC tip MY07, rezervor TMS 58l (nu 52L cum gresit am scris mai devreme) injectoarele nu sunt bifate ce tip au folosit (INO3 PAN-EVO sau KEIHIN vad ca sunt variantele posibile).

Toate bune!

popescu cristian
Auto:

Post by popescu cristian »

costimanea wrote:Hai ca acum am avut rabdare sa ma uit mai atent in cartea asta tehnica a instalatiei, intr-adevar instalatia este BRC tip MY07, rezervor TMS 58l (nu 52L cum gresit am scris mai devreme) injectoarele nu sunt bifate ce tip au folosit (INO3 PAN-EVO sau KEIHIN vad ca sunt variantele posibile).

Toate bune!
eu am cumparat masina cu instalatie brc (nu stiu ce tip) consumul e cu circa 40% mai mic ,iar cind ai fac revizia trebuiesc reglate valvele sau cam asa ceva
kia ceed sw 1.4 109cp gpl din fabrica

costimanea
Auto:

Post by costimanea »

iti consuma mai putin cu 40% decat iti consuma pe benzina? adica 6Lla 100Km in oras si 4 afara?

SONIC3
Auto:

Post by SONIC3 »

spune si tu ce consum ai, de unde ai luat masina minune, :)
1.4 BEST, Pewter Beige

bubumisu
Auto: Kia cee'd SW

Post by bubumisu »

costimanea wrote:iti consuma mai putin cu 40% decat iti consuma pe benzina? adica 6Lla 100Km in oras si 4 afara?
@costimanea

Adica la ce ai vrut sa te referi, ca tu consumi benzina aproximativ 6,67litri/100 km extraurban si 10 l / 100 km urban? (calcul pe baza regulii de 3 simpla :wink: )

@SONIC3
Calculul din cate stiu se face din punct de vedere al consumului in litri GPL/100 km-litri benzina/100 km si se face apoi regula de 3 simpla pret GPL/100 km comparativ cu pret benzina /100 km, corect? :wink:

@popescu cristian
lamureste baietii, cum iese calculul economic la tine, cu 40 % mai ieftin gazul la consum/100 km decat benzina? :)
Ceed SW, 1,4 GSL MT, 109 CP, City, Black Pearl, 2009 ODO:190.000 km
Anvelope iarna 195/65/R15:Diplomat Winter ST (naspa, nu achizitionati gama budget #-o )
Anvelope vara 205/55/R16: HANKOOK Ventus Prime 4 K135 205/55 R16 (midle range cu performante de premium :wink: )
GPL Tomaseto STAG 4 Qbox plus

costimanea
Auto:

Post by costimanea »

Da cam asa e consumul pe benzina la a mea, 10-11 in Buc si 6-7 afara in functie de trafic/temperatura.

SONIC3
Auto:

Post by SONIC3 »

corect economia este undeva la 33-35% :D
1.4 BEST, Pewter Beige

nova79
Auto:

Post by nova79 »

am si eu o intrebare pentru cei care au deja o instalatie GPL montat, ieri am facut un drum Pitesti- Sibiu destul de fortata masina si am observat ca in jur de 5000 rot/min alimentarea cu GPL este taiata in comparatie cu benzina unde alimentarea este taiata la 6400rot/min.
Ati observat aceeasi problema?
Din cate stiu ca la un anumit regim al motorului, in functie de cat ii ceri ar trebui sa comute singura pe benzina, repet informatia asta nu o pot confirma.
Kia Ceed SW-- motor-1.4 -- echipare - best-- alb -- septembrie 2008--ODO - 115000

Post Reply

Return to “Generalităţi”