In ce consta diferenta, scartiie, nu franeaza bine, ai trepidatii in pedala?
Ma gandeam la Textar am inteles ca Ferodo sunt putin mai dure si tocesc mai repede discul (doar din auzite:P ).Mai astept cateva pareri si trebuie sa iau o decizie cat mai repede
Merci Ogy pt parere.
KIA SPORTAGE 2021 Classic - 1.6 GDI - Infra Red
Renault CLIO IV - 2017
Ex: Cee`d 1.4 Best Lx Mt GSL 2008 - ODO: 185 000
Intradevar se toceste mai repede discul.
Nu ai aceasi senzatie de siguranta pe care ti-o ofera cele stock.
Daca erai din oras cu mine, ti le imprumutam (placutele) sau masina, sa vezi despre ce vorbesc.
Accepta sfatul meu si daca ai bani fa investitia corespunzatoare. Daca nu ai mai asteapta sau fa rost
eu mi-am luat textar la super oferta pe numele unui prieten de la o firma de distributie piese. vreo 250 lei pt placute fata+spate. oricum a treia revizie fara sa-mi schimbe filtrul de polen a fost vreo 500 ron.
inca nu le-am montat, cica nu-s prea uzate ale mele dar ma streseaza scartaitul de la ale mele le voi schimba, asta-i clar, dar inca nu stiu cand
si eu pe fata mi-am luat tot ferodo, dar din pacate nu s-au potrivit...mai exact partea de jos a placutei era dreapta si nu in semicerc asa cum e la placutele originale...iar in timpul franarii discul forma un sant in placuta (semicerc)..cred k m-ati inteles...si mi-am cumparat placute din Polonia, marca HI-Q parca se numeau...si nu e nici o diferenta intre astea si cele stock...fara zgomote la franare sau alte minunatii...pe spate am luat Textar, pret 90 lei....si pe fata si pe spate le-am schimbat la 47000 km....mai mergeau pana la vreo 50000km, dar eram la revizie si le-am zis sa le schimbe ca sa nu mai fac din nou un drum....
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best
EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE
2021 Peugeot E-2008 GT LINE 2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition
si eu trebuie sa ma duc luna viitoare la revizie, a 2-a la 28000 de km
daca cumva o sa-mi zica ca tre schimbate nu o sa le schimb ca nu cred ca s-au uzat, avand in vedere ca ultimi 4000 de km i-am facut pe autostrazi in ungaria, si croatia. eventual imi dau roata jos si ma uit sa vad cat mai este din ele.
stie careva ce grosime are placuta de nou? si se schimba cand a ajuns la ce grosime?
Am schimbat astazi la Trendo Iasi placutele frana fata/spate.Placute originale 581011HA00 (296 lei) si 583021HA00 (230 lei).Super multumit de mecanicul de acolo, nota 10.
Comparand preturile din piata am ajuns la concluzia ca economisesti in jur de 200 lei daca nu vrei placute originale.Avand in vedere eventualele riscuri, parerea mea a fost ca nu se merita, deci recomand placute originale.
ODO: Aprox 56000 km.
Renault CLIO IV - 2017
deci pe voi v-au tinut aproape 60 000 km primu set de placute?
eu ma duc acuma la a 2-a revizie la 28k si nu prea as avea chef sa mi le schimbe,
ce grosime are placuta de nou si cam la ce grosime se schimba?
In functie de modul de condus placutele se pot toci mai repede sau mai greu.Daca mecanicul iti spune ca au un grad de uzura peste 90% ar trebui sa iti pregatesti banutii pentru placute fie ele originale sau nu.Nu te poate obliga nimeni sa schimbi placutele daca tu crezi ca mai merg, sau pe loc la revizie.
Cat despre grosimea la care se schimba nu pot exact sa iti spun, stiu doar ca aproape de terminare placutele au o margine de metal (un fel de paranteza patrata in care mai contine ["piatra" din care e facuta placuta efectiva) care atinge discul atunci cand franezi si scoate un scartiat metalic...practic zgarii discul, posibil sa pocneasca placuta etc. etc, etc. La mine spre exemplu pe spate erau chiar la limita, urma sa inceapa zona de atingere a metalului , adica mai erau 1-2 mm din placuta.Iar pe fata cred ca mai erau in jur de 3-4 mm.
Renault CLIO IV - 2017
Eu am schimbat placutele originale, abia acum la 70.000 km.... mai tineau putin, pana la 75.000km.. dar daca am bagat masina in service sa vopsesc pe casco o usa.. am zis.. sa schimb si placutele. La service piesele erau 375 lei Fata, si 275 lei Spatele..., dar eu mi-am luat din oras, de la un magazin de piese :
AEM pe fara cu 195 lei
si TRW pe spate la 140 lei... ( la preturile din iunie, dinainte sa se mareasca TVA-ul... pentru ca uneori mai scartaiau cand franam)
Astea sunt superioare ca si performante... dar si mai ieftine decat la service... sper sa ma tina si astea inca 70.000 km.
Apropo... din cate stiu parca BMW-urile sunt echipate din fabrica cu AEM. Astept sa se mai rodeze placutele... si sa vad cum vor frana brusc de la 100km/h.
Kia Ceed 1.4 16v.... 109 ~ 118 cp, BEST, Kompass Blue ... CT 02 DSA ... jenti si folii, K&N, Xenon 6000k,.. si alte optionale
ODO : 132.100km+ DimSport Constanta " mai multi cai, mai multa distractie...!!!"
eu le-am skimbat la 50000...nu mai mergeau pana la 70 de mii km, dar ink 5000 sigur...dar si eu, k si tine, am avut masina in service si am zis sa nu mai fac un drum in plus...si le-am schimbat...normal. tot cu placute aftermarket...
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best
EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE
2021 Peugeot E-2008 GT LINE 2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition
Eu am 90.000 si inca nu le-am schimbat...bine merg mai mult in exterior si nu prea imi place sa franez
Probabil ca o sa le schimb cu unele originale dar depinde de bugetul aferent placutelor+revizie.
am schimbat astazi placutele fata la service kia . o mica curiozitate am totusi . astea noi vad ca au culoarea verde ... alea vechi erau nerge ( ma refer la vopseaua dp ele nu la ferrodo) . sunt originale .. nu ?