SFATURI SI PARERI KIA CEED SW 1.6 DSL 115 CP
SFATURI SI PARERI KIA CEED SW 1.6 DSL 115 CP
Buna,
sunt nou pe forum ! Ma poate ajuta cineva cu cateva pareri in legatura cu kia ceed sw 1.6 diesel 115 CP ca sunt pe cale sa-mi cumpar unul. m-ar interesa fiabilitatea motorului, spatiul din habitaclu (in special cel din spate), preturile estimative la revizii pentru diesel, precum si altele care voi le considerati utilile pentru cineva care urmeaza sa comande. va cer toate datele astea deoarece la KIA cluj nu au o astfel de masina sa pot sa vad si eu realitatea si mai ales un test drive.
Daca e cineva din cluj si are o astfel de masina poate ma contactati sa vad si eu una real-live!!!
Va multumesc anticipat!!!
sunt nou pe forum ! Ma poate ajuta cineva cu cateva pareri in legatura cu kia ceed sw 1.6 diesel 115 CP ca sunt pe cale sa-mi cumpar unul. m-ar interesa fiabilitatea motorului, spatiul din habitaclu (in special cel din spate), preturile estimative la revizii pentru diesel, precum si altele care voi le considerati utilile pentru cineva care urmeaza sa comande. va cer toate datele astea deoarece la KIA cluj nu au o astfel de masina sa pot sa vad si eu realitatea si mai ales un test drive.
Daca e cineva din cluj si are o astfel de masina poate ma contactati sa vad si eu una real-live!!!
Va multumesc anticipat!!!
Re: SFATURI SI PARERI KIA CEED SW 1.6 DSL 115 CP
Salut!
Eu am un astfel de autoturism si sunt foarte multumit de el. Despre fiabilitate nu prea am ce sa-ti spun deoarece o am doar de un an, oricum cu motorul nu am avut nici o problema. Spatiul este berechet pentru toti pasagerii, nu cred ca se poate plange cineva despre asta (nici chiar cei foartre inalti si lungi in picioare), cat despre portbagaj nici nu mai discutam, se vede cu ochiul liber ca este imens fata de alte masini. In luna iulie am facut revizia de un an si m-a costat 550 roni (la Braila). Ieri am facut un drum Bucuresti-Pitesti-Rm.Valcea-Horezu-Polovragi si retur, aproape 500 Km, am resetat computerul de bord la plecare si la sosire arata o medie de 6.8l/100Km. Conditiile au fost urmatoarele : 3 persoane adulte in masina, fara bagaje, aer conditionat non stop la dus (am inteles ca ieri a fost cea mai calduroasa zi din acest an
), la intoarcere, noaptea, nu a mai fost nevoie de aer. La dus pe autostrada, 130-140, dupa aia, prin comune 60, afara 100. La intoarcere, cam 80 in localitati, 100 in afara iar pe autostrada 160 constant.
Partea misto la acest motor diesel este ca are destula forta sa ii impinga pe cei cu benzina de la spate si evident sa ii lase in urma pe serpentine gen Dealul Negru unde la urcare sunt cate 2 benzi si asta fara sa gafaie catusi de putin, iar pe autostrada te simti perfect cand treci pe langa benzinare cu 160-170 in regim de croaziera. Ieri, la drumul asta, la intoarcere, pe autostrada eu mergand constant cu 160, vad ca se aproprie usor, usor o masina de mine; ma trag pe prima banda si o las sa treaca de mine si surpriza era o Skoda Octavia pe benzina. Imi zic : pe asta nu o sa-l mai tina curelele mult si o calc, ajung lejer la 180 si il depasesc pe prima banda. A mai incercat saracu' sa se tina dupa mine putin dar dupa cativa km s-a lasat pagubas (probabil ca statea cu ochii cat cepele pe consumul instant si s-a speriat). Asta este diferenta intre diesel si benzina, dieselul poate merge constant la viteza mare cu un consum rezonabil. Asa ca sfatul meu este sa-ti iei cu incredere Kia _SW diesel. N-o sa regreti deloc
/
Eu am un astfel de autoturism si sunt foarte multumit de el. Despre fiabilitate nu prea am ce sa-ti spun deoarece o am doar de un an, oricum cu motorul nu am avut nici o problema. Spatiul este berechet pentru toti pasagerii, nu cred ca se poate plange cineva despre asta (nici chiar cei foartre inalti si lungi in picioare), cat despre portbagaj nici nu mai discutam, se vede cu ochiul liber ca este imens fata de alte masini. In luna iulie am facut revizia de un an si m-a costat 550 roni (la Braila). Ieri am facut un drum Bucuresti-Pitesti-Rm.Valcea-Horezu-Polovragi si retur, aproape 500 Km, am resetat computerul de bord la plecare si la sosire arata o medie de 6.8l/100Km. Conditiile au fost urmatoarele : 3 persoane adulte in masina, fara bagaje, aer conditionat non stop la dus (am inteles ca ieri a fost cea mai calduroasa zi din acest an

Partea misto la acest motor diesel este ca are destula forta sa ii impinga pe cei cu benzina de la spate si evident sa ii lase in urma pe serpentine gen Dealul Negru unde la urcare sunt cate 2 benzi si asta fara sa gafaie catusi de putin, iar pe autostrada te simti perfect cand treci pe langa benzinare cu 160-170 in regim de croaziera. Ieri, la drumul asta, la intoarcere, pe autostrada eu mergand constant cu 160, vad ca se aproprie usor, usor o masina de mine; ma trag pe prima banda si o las sa treaca de mine si surpriza era o Skoda Octavia pe benzina. Imi zic : pe asta nu o sa-l mai tina curelele mult si o calc, ajung lejer la 180 si il depasesc pe prima banda. A mai incercat saracu' sa se tina dupa mine putin dar dupa cativa km s-a lasat pagubas (probabil ca statea cu ochii cat cepele pe consumul instant si s-a speriat). Asta este diferenta intre diesel si benzina, dieselul poate merge constant la viteza mare cu un consum rezonabil. Asa ca sfatul meu este sa-ti iei cu incredere Kia _SW diesel. N-o sa regreti deloc

Kia Cee'd_SW City 1,6 CRDi Cassa White
Kia Sportage Style 1,7 CRDi Sirius Silver
Album - http://s662.photobucket.com/albums/uu344/2xwhite/
- bondalicir
- Auto:
e ideala. ai si cutie in 6 trepte, cu care obtii un consum foarte bun chiar si la viteze mai marisoare. spatiu berechet cum a spus si colegu de forum. la prima revizie am avut manopera gratuit si m-a costat parca 430ron la MIT. merita. daca poti pune incalzirea in scaune ca face toti banii.
kia ceed FL 1,6dsl Hp SW galben dakar , Style, 6MT, EcoDynamics ODO 258.000
kia proceed FL 1,6dsl Hp white, Style, Pachet sport ODO 142.000
Kia Sportage 1.6 TGDI 7DCT GT Line New Infrared 43.000
Probleme cu laptopul? incearca aici : http://www.depanarelaptop.ro
Merci mult pentru informatii. O chestiune care am cautat pe net si am gasit raspunsuri contradictorii, modele kia diesel 2010 ce euro au??? Pe net unii ziceau ca euro 4 altii euro 5.
Din cate stiu eu sunt euro 4, doar motorizarile pe benzina sunt euro 5. Si eu ma uit acum la un cee'd, facand o comparatie intre motorizarile de 1.6 gsl si dsl dieselul e mai scump cu 2200 eur, 1500 diferenta de pret si 700 taxa.
Ex. Kia Pro_Cee'd 2008, 1.4 109cp, Best, Cassa White, ODO 48000km.
Seat Leon Sport 1.8 TSI, Candy White, ODO 3333km.
- bondalicir
- Auto:
nu mai este programu rabla? mai recuperezi de acolo. sau daca ei de pe stoc mai ceri discount la dealer. eu care am avut si benzina 1,6 inainte si acum am 1,6 dsl. recomand dsl-ul e mult mai placut de condus. poate si pentru ca are 6 trepte, cuplu mai mare, si consum mai mic
)

M-am uitat pe kia-buzz la sectiunea kia romauto interactiv. In 16 aprilie domnul Bogdan Pasa sustinea ca doar motorizarile 1.4 si 1.6 gsl sunt euro 5, dar in 17 aug 2010 spune ca toate modelele de cee'd fabricate din ianuarie sunt euro 5. Deci nu mai sunt asa sigur ca motorizarile dsl sunt euro 4, sau poate nu am inteles eu bine. Oricum chiar daca ar fi euro 5 diferenta intre 1.6 dsl si gsl mi se pare prea mare. Tot trebuie sa mai astept putin, intre timp poate apare 1.6 turbo 140cp :d.
2xwhite!
De ce esti asa dur la adresa benzinarelor? Nu vreu sa transform topicul asta intr-un "versus" dar nu este chiar asa cum spui tu. Si mie imi place foarte mult sa conduc diesel, mai ales in oras pt. ca este mai elastic dar in afara orasului imi place mai mult benzina pt. ca ai spatiu si odata ce ai urcat cu ea in ture nu cred ca te mai impinge de la spate nici un diesel (ma refer la motoare de cilindree apropiate). Cat despre consum, diferenta nu este asa de mare, mie pe traseul ala si la vitezele precizate imi ia cam 7,5%, hai sa zic 7,8% ca sa fie diferenta de 1L. La 500 km inseamna fix 5L, adica 22 RON.
Dar repet, acest topic se refera la cu totul altceva.
gtcosmin!
Ce varianta vrei sa-ti iei, HB, SW sau PRO?
De ce esti asa dur la adresa benzinarelor? Nu vreu sa transform topicul asta intr-un "versus" dar nu este chiar asa cum spui tu. Si mie imi place foarte mult sa conduc diesel, mai ales in oras pt. ca este mai elastic dar in afara orasului imi place mai mult benzina pt. ca ai spatiu si odata ce ai urcat cu ea in ture nu cred ca te mai impinge de la spate nici un diesel (ma refer la motoare de cilindree apropiate). Cat despre consum, diferenta nu este asa de mare, mie pe traseul ala si la vitezele precizate imi ia cam 7,5%, hai sa zic 7,8% ca sa fie diferenta de 1L. La 500 km inseamna fix 5L, adica 22 RON.
gtcosmin!
Ce varianta vrei sa-ti iei, HB, SW sau PRO?
Kia Cee'd 1.4 Best Kompass Blue
Kia Ceed 1.5 TGDI Best Blue Flame
Kia Ceed 1.5 TGDI Best Blue Flame
Mai exista altceva in afara de pro_cee'd?! 

[quote="FLOPY"]2xwhite!
Nu vreau sa fiu dur cu nimeni, dar asta e realitatea. Nu am spus ca benzinarele nu pot, dar ca sa poata trebuie, exact cum ai spus tu, sa urce in ture ~6000 ceea ce ar insemna ca aproape ai o gaura in rezervor (si mai mult, eu am spus ca benzinarele nu isi permit sa mearga constant si pe distante mari in acest fel). Consumul pe care il spui tu il scoti mergand mai ponderat, cu dieselul, daca mergi mai ponderat scoti si 5l/100, dar avem masini nu carute ! Oricum fiecare masina are avantaje si dezavantaje. Pace!
Nu vreau sa fiu dur cu nimeni, dar asta e realitatea. Nu am spus ca benzinarele nu pot, dar ca sa poata trebuie, exact cum ai spus tu, sa urce in ture ~6000 ceea ce ar insemna ca aproape ai o gaura in rezervor (si mai mult, eu am spus ca benzinarele nu isi permit sa mearga constant si pe distante mari in acest fel). Consumul pe care il spui tu il scoti mergand mai ponderat, cu dieselul, daca mergi mai ponderat scoti si 5l/100, dar avem masini nu carute ! Oricum fiecare masina are avantaje si dezavantaje. Pace!
Kia Cee'd_SW City 1,6 CRDi Cassa White
- Ogy
- Cel mai ghinionist!
- Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.
Cred ca trebuie sa va mutati pe un topic de versus si omul sa-si aleaga ce-si doreste.
Off-topic: Bucuresti-Brasov-Bucuresti aproape un rezervor fara doua liniute ieri (legat de mersul constant si demaraje si ce mai vrei tu...).
Off-topic: Bucuresti-Brasov-Bucuresti aproape un rezervor fara doua liniute ieri (legat de mersul constant si demaraje si ce mai vrei tu...).
- bondalicir
- Auto:
pai omu e cam hotarat pe 1,6 dsl 115cp. nu stiu daca trebuie mutat la versus.
-
- Auto: Kia Proceed 2.0 DSL
Sorry Ogy dar Bucuresti Brasov Bucuresti la mine merge cu putin sub juma de rezervor. si mersul nu-i deloc unu batranesc.
Proceed Cassa White 2.0 DSL Style... + pachet sport (the works...)
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink
Cei care si-au facut reviziile la Braila sau Baneasa, sa-mi zica si mie cand a fost asta ca eu n-am scapat fara 900 si ceva RON la NEOSERV Ploiesti in mai a.c. Pai numai materialele au fost la 780 RON (peste 100 a fost doar filtrul de polen, nu mai tin minte cat au fost filtrele de ulei si motorina, sau cel de aer, +6 litri de ulei, spayul de curatat discurile de frana, etc.), iar manopera, restul...
- bondalicir
- Auto:
eu am facut in iunie. a fost 420 fara filtru polen care l-am schimbat eu