Pana acum sunt multumit de masina (am parcurs abia 500 km) si nu am ce sa-i reprosez, cu exceptia unei probleme la faruri pe care o sa o expun mai jos, pt cei interesati.
Pe data de 5 mai am facut comanda si am achitat pt 2 masini identice cu cea pe care mi-am luat-o eu (am luat una si pt taica-meu, la fel). Comanda am facut-o la Mit Motors Bucuresti (iesirea spre Ploiesti) si baietii mi-au spus ca masinile vin din Slovacia, de unde e fabrica, si va dura intre 7-14 zile (masinile erau pe stoc atunci cand le-am comandat). Luand 2 buc, am mai negociat cu ei si mi-ai facut un discount de 6% fata de pretul de lista si mi-au dat (gratuit spun ei) alarma, senzori parcare, covorase auto, breloc Kia, pachet legislativ si asistenta rutiera gratuita in Europa (inca nu stiu exact ce inseamna asta, dar o sa-mi vina cica un card acasa).
Mi s-au parut seriosi iar pe 13 mai m-au sunat sa vin sa ridic prima masina, cea a lu taica-meu. Era numa bine, ca trebuia sa dau o fuga pana la Suceava sa i-o duc, si s-a potrivit bine pt weekend. O iau pe 13 mai si vineri, cand sa plec la Suceava, pe 14 mai, vad ca farurile aveau condens pe interior (un condens destul de mare si foarte inestetic). Il sun pe dealer si asta foarte mirat, imi spune ca e imposibil asa ceva si ca nu a mai intalnit. Dar, foarte amabil, imi spune sa vin si sa mi le schimbe. Zis si facut. Ma duc la ei, imi pregateste farurile, dar seful de service spune ca nu e nevoie si ca problema se remediaza. Eu stateam ca pe ace. Imaginati-va ce o fi gandit taica-meu: il sun si ii spun ca am luat masina, ca e super dar ca tre sa-i schimb farurile. A sunat ca naiba. Asta e, mi le-au remediat (au spus ca niste site de aerisire erau imbacsite) si am plecat sa i-o duc.
Pe 18 mai o primesc si pe a mea. Asa cum v-am spus, identica cu a lui father. O frumusete. Plec cu ea (deja obisnuit dupa drumul facut la Suceava). Pana sa ajung acasa (vreo 10 km) merg cu farurile aprinse, afara putin racoare si... ce credeti... condens ca la balamuc in faruri. Deja incep sa ma enervez. Il sun pe dealer si asta sa nu-i vina sa creada. Imi spune iar ca nu a mai patit asa ceva cu nimeni si ca am mare ghinion. Oi avea eu ghinion, dar vreau alte faruri ii spun eu. Ii trimit si fotografii sa le arate la service. Imi spune ca a vorbit cu directorul de service, dar sa vin pe 26 mai ca e plecat si a dat o directiva sa nu fie schimbate farurile pt defectiunea asta, ci sa fie remediate in service. Pai bine frate, ii spun eu, daca eu sunt primul cu problema asta, cum de a dat asa o directiva? Dealerul ridica din umeri si imi spune sa vin pe 26 mai. Am mers pe 26 mai, mi le-a remediat pe garantie si imi spun de la service ca e un tip diferit de faruri si ca nu e o problema daca face condens, insa condensul ar trebui sa dispara dupa 30 de minute dupa ce aprind farurile. Ciudat. Adica eu trebuie sa merg cu farurile aprinse mereu?
Oricum, mi le-a remediat si pe ale mele si acum sper sa nu mai apara deloc acel condens. As fi curios sa-mi spuneti daca a mai avut cineva problema asta si cum ati rezolvat-o, sau eu am fost singurul ghinionist cu 2 masini cu aceeasi problema?
In rest sunt foarte multumit de masina si problema asta nu imi schimba cu nimic parerea fata de Kia. Sper sa nu am si alte probleme de fabricatie pe parcurs. Am parcurs deja aprox 500 km (un plin de benzina de la Rompetrol, asa mi-a recomandat un prieten - aveti alte sugestii pt carburant) si consumul mediu a iesit 9 l (trafic in Bucuresti si un drum pana la Giurgiu).
Multumesc pt rabdarea pe care ati avut-o sa cititi acest post si o sa revin cu alte informatii pe masura ce creste nr de km rulati. Sa auzim de bine!