De ex am mers o data pe A2 (pe la vro 3000km) tot 2 insi, cu ceva bagaje dar tinuta in 140 si s-a dus la 6,9% dar apoi a scazut in timp inapoi la 6,7%
Pante numai si drept, fara rampe? si nu ai scos sub 6,7? sau ai vrut sa te referi la inclusiv rampe, adica urcusuri ( pe langa drum drept si coborasuri)?
eu scot pe trasee exterioare 6,1-6,2 fara clima si 7,3-7,4 cu clima vara, fara sa-i dau bineinteles pedala (mai putin cand sunt obligat sa depasesc, ca sa nu ma "rezolve" camioanele, TIR-urile).
Referitor la RPM-uri, eu consider ca nu are sens sa schimbi mai mult de 2800, (doar in cazul in care retrogradezi in depasiri - Ex: esti in a 5-a cu 100 si sa spunem vrei sa depasesti pe unu care merge si el cu 80-90, bagi a patra, se duce pe la 4000 si ceva, iei usor ambreiaj si deja bagi acceleratie). si acu mai intervine in toata tara factoru cratere (gropi erau anii trecuti), asa ca nu mai are sens sa faci consum, intereseu principal e sa te protejezi, nu mai esti atent la cat de tare calci pe acceleratie ci mai degraba cat de incet sa mergi.. Si ca sa inchei, parerea mea, ca am condus si alte marci, pedala de acceleratie e extrem de sensibila, daca ai calcat-o un pic se duce, daca iei de pe ea necontrolat, ramai fara demaraj si tre sa retrogradezi (consum in plus).
Si daca topicu e de consum, apropo, simte careva diferenta la 95 fara plumb , ma refer de la benzinarii (companii) diferite?