Placute frane
-
- Auto:
Re: Placute frane
De la KIA. Si pe placute scrie tot Hyundai Kia.
La urmatoarea revizie o sa trebuiasca sa schimb si eu placutele( la cea de 45k)., o sa iau TEXTAR deoarece sunt Made in Germany, parca imi inspira mai multa incredere decat cele Jakoparts sau JapanParts. Bafta
Eu am 76000 Km si pana in momentul de fata nu am schimbat placutele de frana. La service in Craiova mi-au zis ca mai rezista pana la urmatoarea revizie...
In cautarea semintei
Am si eu o intrebare referitoare la placutele de frana fata...am fost azi pt revizia de 30.000 km si m-au sunat de service sa imi spuna ca placutele fata trebuiesc schimbate...motiv sunt foarte uzate...este posibil sa se uzeze asa repede? La Raver Service Constanta mi-au spus ca ma costa in jur de 500 ron...ce sa fac? sa le iau de la iei ? sau sa caut in alta parte..? cum sa procedez? eu nu am sesizat nici un sunet deranjant cand pun frana...si din cate stiu cand sunt foarte uzate scot un sunet urat.
Kia Cee'd 1.4 Best, Kompass Blue
ODO: 66000Km,
- Car Alarm
- Xenon Philips 8000K
- Auto Sheet Llumar
- Sistem Follow Me Home
- Led Lights Positions 66Smd
- Led Lights Glove Compartment 12Smd
- Led Lights Ceiling 12Smd
- Led Lights Number Plate 6Smd
- Wheels Kia Type A 16 / Tires Dunlop FastResponse
- Tires Dunlop Winter Sport M3 R16
- Car Alarm
- Xenon Philips 8000K
- Auto Sheet Llumar
- Sistem Follow Me Home
-
- Auto:
Salut,ideea este ca placutele se tocesc in functie de cat de des apesi pedala de frana. Sunt foarte multi oameni care calca frana aproape non-stop, care nu au auzit in viata lor de frana de motor, chiar daca ei cobora o vale, care calca frana la fiecare curba si desi drumul nu o cere...asa ca sunt multe persoane care schimba placutele la 15 000 de km.
Acum din punctul meu de vedere eu as cumpara placutele de la service, fiindca am siguranta ca sunt originale, dar in Bucuresti setul de placute fata spate plus manopera era la un moment dat 1500 RON, asa ca am cautat pe net si le-am gasit la 510 RON ( originale ).
Acum eu zic, ca daca stai sa cauti gasesti mult mai ieftin decat la service, dar ai grija de unde si ce cumperi fiindca franele sunt o componeneta vitala in siguranta ta si a celor din jur.
Take care.
Acum din punctul meu de vedere eu as cumpara placutele de la service, fiindca am siguranta ca sunt originale, dar in Bucuresti setul de placute fata spate plus manopera era la un moment dat 1500 RON, asa ca am cautat pe net si le-am gasit la 510 RON ( originale ).
Acum eu zic, ca daca stai sa cauti gasesti mult mai ieftin decat la service, dar ai grija de unde si ce cumperi fiindca franele sunt o componeneta vitala in siguranta ta si a celor din jur.
Take care.
cica datorita stilului de condus foarte sportiv placutele s-au uzat aproape la maxim .. :< ce sa fac? le schimb la service? sau.. ?
- Car Alarm
- Xenon Philips 8000K
- Auto Sheet Llumar
- Sistem Follow Me Home
- Car Alarm
- Xenon Philips 8000K
- Auto Sheet Llumar
- Sistem Follow Me Home
Poti sa le schimbi la un service dar unul cu preturi decente. Cumperi placute de la un magazin serios si le montezi la un service mic.
Cee'd 1.4 Best - Black Pearl - 2008 - membru al ANTI-fan clubului Siemens-VDO
nu trebuiesc schimbate neaparat la service kia nu?
- Car Alarm
- Xenon Philips 8000K
- Auto Sheet Llumar
- Sistem Follow Me Home
- Car Alarm
- Xenon Philips 8000K
- Auto Sheet Llumar
- Sistem Follow Me Home
Doar in cazul in care ai prea multi bani.
Poate ca vreun user ce lucreaza la service Kia va afirma ca e musai dar nu au ce sa iti faca. Pierzi garantia la discurile de frana ? Oricum se schimba si alea la un moment dat.
Plus ca operatiunea de schimbare a placutelor este printre cele mai simple. Mai mult dureaza de dat jos roata.
Poate ca vreun user ce lucreaza la service Kia va afirma ca e musai dar nu au ce sa iti faca. Pierzi garantia la discurile de frana ? Oricum se schimba si alea la un moment dat.
Plus ca operatiunea de schimbare a placutelor este printre cele mai simple. Mai mult dureaza de dat jos roata.
Cee'd 1.4 Best - Black Pearl - 2008 - membru al ANTI-fan clubului Siemens-VDO
@djfun
ai vazut placutele? sau mergi doar pe spusele lor?
vezi ca au un sant de uzura...daca sunt perfect plate si nu se mai vede santul trebuie schimbate...simplu....cauta si le cumpara tu
ai vazut placutele? sau mergi doar pe spusele lor?
vezi ca au un sant de uzura...daca sunt perfect plate si nu se mai vede santul trebuie schimbate...simplu....cauta si le cumpara tu
@aeon: nu am vazut nimic eu...doar din spuselor lor...nu prea ma pricep asa bine la masini..la placute la dastea..dar eu din ce am mai citit pe forum...trebuia sa se auda un sunet la franare..ceva..dar nu se aude nimic..franarea este foarte buna..fara probleme.
- Car Alarm
- Xenon Philips 8000K
- Auto Sheet Llumar
- Sistem Follow Me Home
- Car Alarm
- Xenon Philips 8000K
- Auto Sheet Llumar
- Sistem Follow Me Home
Si mie mi-au zis la revizia de 45k ca trebuiesc schimbate placutele si n-am vrut. La revizia de 60k iar mi-au spus de placute si n-am avut bani sa le schimb (mi-au cerut 10 mil numai pe placute). Pe la 65k mi-am luat eu placute de la un magazin fata si spate TEXTAR cu vreo 262 RON in total.am mers apoi la service Kia in Tg mures si am platit 60 Ron pe manopera. Pozele cu placutele vechi le am in semnatura (parerea mea ca mai mergeau si pana la revizia de 75k - greseala mea ca nu le-am studiat inainte de-a le schimba). Concluzia mea asa cum zicea si "cconiac" le cumperi de undeva cu preturi acceptabile si apoi le poti monta intr-un service (intr-adevar dureaza mai mult demontatul rotii decat schimbarea placutelor).
B-84-VXG----KIA SW pewter beige 1,4 benzina, varianta BEST din 19.04.2008
98.000km
http://picasaweb.google.com/gunneru25
98.000km
http://picasaweb.google.com/gunneru25
Cat priveste avertizarea sonora a uzurii, asa inseamna senzor. Deci trebuie sa intreb la service exact cum e treaba si daca trebuie sa-l cumpar si pe ala.
Un adevarat record sa mergi 46.000 cu placutele si inca sa mai tina =D> Eu am 16.000 si nu cred ca apuc 20.000[/quote]
de ce adevarat record? eu de exemplu nu pun frana decat dca pune un dobitoc (sau idioata) din fata, oricum pastreze distanta regulamentara, in rest cand intru in localitati iau de pe acceleratie, las sa scada turatia, si cand ajunge aproape de 2000, schimb a 4-a, nu scad in retrogradare sub 2000, si m-a, scos, nu intru cu 100 la ora in localitate si franez brusc, la fel si in oras, unde se poate.
PS: am un amic (kia cerato), s-a dus in concediu omu acu doi ani (nu avea prima revizie) si isi batea joc de saraca nevasta, cand se enerva pe easau chiar la misto, punea frana de o baga in parbriz. urmarea?....pai a schimbat placutele de frana
Deci nu te obliga nimeni sa le utilizezi excesiv, trebuie insa sa le folosesti la nevoie (timp de reactie, alea, alea) ca nu sunt chiar de portelan
Un adevarat record sa mergi 46.000 cu placutele si inca sa mai tina =D> Eu am 16.000 si nu cred ca apuc 20.000[/quote]
de ce adevarat record? eu de exemplu nu pun frana decat dca pune un dobitoc (sau idioata) din fata, oricum pastreze distanta regulamentara, in rest cand intru in localitati iau de pe acceleratie, las sa scada turatia, si cand ajunge aproape de 2000, schimb a 4-a, nu scad in retrogradare sub 2000, si m-a, scos, nu intru cu 100 la ora in localitate si franez brusc, la fel si in oras, unde se poate.
PS: am un amic (kia cerato), s-a dus in concediu omu acu doi ani (nu avea prima revizie) si isi batea joc de saraca nevasta, cand se enerva pe easau chiar la misto, punea frana de o baga in parbriz. urmarea?....pai a schimbat placutele de frana

Deci nu te obliga nimeni sa le utilizezi excesiv, trebuie insa sa le folosesti la nevoie (timp de reactie, alea, alea) ca nu sunt chiar de portelan

Ceed SW, 1,4 GSL MT, 109 CP, City, Black Pearl, 2009 ODO:190.000 km
Anvelope iarna 195/65/R15:Diplomat Winter ST (naspa, nu achizitionati gama budget
)
Anvelope vara 205/55/R16: HANKOOK Ventus Prime 4 K135 205/55 R16 (midle range cu performante de premium
)
GPL Tomaseto STAG 4 Qbox plus
Anvelope iarna 195/65/R15:Diplomat Winter ST (naspa, nu achizitionati gama budget

Anvelope vara 205/55/R16: HANKOOK Ventus Prime 4 K135 205/55 R16 (midle range cu performante de premium

GPL Tomaseto STAG 4 Qbox plus
Sal.Eu am 50.000 km si pana la 60.000 nici nu ma gandesc sa le schimb.Merg aproape ca noi.Pa
Golf 7 1.5 Tsi