Consum kia cee'd

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Post Reply
scdvv
Auto:

Re: Consum kia cee'd

Post by scdvv »

Ogy wrote:@scdvv, vezi ca cee'd-ul s-a stricat (la consumul ala) :)
Adica e consum de bine sau de rau? n-am inteles.
Kia cee`d Best SW 1,4 -109 CP - So Red 2009
&
Ford Focus HB 1,6 - 115 CP - Black 2008
&
Skoda Octavia 1,6 TDI - 105 CP - Bej cappuccino 2010

Jurnal de bord
Poze

Ogy
Cel mai ghinionist!
Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.

Post by Ogy »

@scdvv, consumul e de bine, numai sa nu fie subturare-de rau pentru motor (tu sti e treaba ta-poate ai numai drumuri la vale). :)
@bubumisu, am raspuns la posturile de mai sus. Frazele trebuie citite cum sunt scrise, nu bag enigme in ele.
Vorbeam de comparatia dintre cele doua masini cu motorizarile aferente. Real cel putin pentru Bucuresti, mai adaugi 2-3 litri la datele fabricantului si ajungi la ce posteaza posesorii acestor masini pe aici.

bubumisu
Auto: Kia cee'd SW

Post by bubumisu »

Ogy wrote:@scdvv, consumul e de bine, numai sa nu fie subturare-de rau pentru motor (tu sti e treaba ta-poate ai numai drumuri la vale). :)
@bubumisu, am raspuns la posturile de mai sus. Frazele trebuie citite cum sunt scrise, nu bag enigme in ele.
Vorbeam de comparatia dintre cele doua masini cu motorizarile aferente. Real cel putin pentru Bucuresti, mai adaugi 2-3 litri la datele fabricantului si ajungi la ce posteaza posesorii acestor masini pe aici.
pai am inteles ca le-ai postat pe real, oricum nu ma interesa comparatia ci consumul la ceed. si avand in vedere ca la DSL ai 6,1 mixt si eu am 6,1-6,2 mixt la GSL-ul meu de 1,4 , ma intrebam unde e diferenta (sa nu fiu inteles gresit eu am scos 6,1-6,2 mixt pe distante de aproximativ 200 km cu CB resetat inainte sa plec din parcare, si apoi verificat la intoarcerea in parcare). deci de fapt pe real (dar nu in bucuresti) cat scoti la consum mixt( daca ai avut ocazia, ca daca nu asta e, nu luam in calcul bucurestiul, ca n-are sens) :wink:
Ceed SW, 1,4 GSL MT, 109 CP, City, Black Pearl, 2009 ODO:190.000 km
Anvelope iarna 195/65/R15:Diplomat Winter ST (naspa, nu achizitionati gama budget #-o )
Anvelope vara 205/55/R16: HANKOOK Ventus Prime 4 K135 205/55 R16 (midle range cu performante de premium :wink: )
GPL Tomaseto STAG 4 Qbox plus

Ogy
Cel mai ghinionist!

Post by Ogy »

DSL -pe site-ul respectiv, se referea la DOHC (motor de 1.4 pe cee'd este doar pe benzina).
Mixtul sta undeva pe 10-11% acum. In afara Bucurestiului cam 16-19%. Un consum decent pentru ce face masina.
Acum m-am intors dintr-o plimbare Baneasa -Calea Victoriei si retur. Cauciucuri de vara, probleme doar la plecarile normale de pe loc, viteza de croaziera 40-60km/h. Cred ca au iesit flacari din esp. Am vazut un cielo in rond la Casa Presei cum imita un titirez, noroc ca nu a lovit decat o bordura (nu are nici o treaba cu topicul ....).

bubumisu

Post by bubumisu »

@Ogy

ai tastat cumva gresit? cum adica in afar bucurestiului 16-19% mixt consum decent? :?
Anvelope iarna 195/65/R15:Diplomat Winter ST (naspa, nu achizitionati gama budget #-o )
Anvelope vara 205/55/R16: HANKOOK Ventus Prime 4 K135 205/55 R16 (midle range cu performante de premium :wink: )

Ogy
Cel mai ghinionist!

Post by Ogy »

E liber pe unde circul eu. Am 100 si kg pe piciorul drept. :) (tin la scaun, ma sprijin in acceleratie)

virusvex
Auto:

Re: consum kia cee'd

Post by virusvex »

bubumisu wrote:1.4 zici? eu cu 1.6 am scos 5.4 galati- busteni -galati . Inainte sa intru in sinaia aveam 5.3 :)) si pana la busteni aveam 5.5 apoi cand am coborat la vale sa ma duc la galati era ingramadeala in orase apoi i-am dat cu 130 pe european o portiune de drum apoi m-am linistit pana la galati :D
pai hai daca tot ai 1,6 incearca un consum pe traseu drept, sau unu mixt si cu portiuni de pante si de rampe. daca ii dai numai in vale,si tot cobori de la munte , ai scos mult 5,4. trebuia sa scoti sub 5. :shock: glumesc
consumul real se face alimentand de doua ori la aceeasi pompa (cu plinu full). restu....depinde de n factori (si juma de litru care nu-ti iese la calcul poate sa atarne la ce afiseaza CB-ul. si CB-ul nu da o chestie exacta e destul de exacta dar nu afiseaza si nu calculeaza la gram de compustibil consumat, face si el un calcul cat de cat real. pe aproape.

ceed 1,4 city, 109 CP
PS: eu de exemplu nu am scos mai putin de 6.1 ( in conditii de traseu mixt deci si pante si rampe, cu calcat pedala mai mult decat grijuliu, in nici un caz subturat) cu exceptia anotimpului vara cand tre sa dai drumu la clima si mai sare 1 litru si ceva la suta. si in oras (mai putin vara) sub 7,8 de cele mai multe ori 8,2-9-10 in functie de trafic (deh,Vaslui City)[/quote]
asa i-am dat si eu si am scos 5.5 am si poze facute la km. tot galati - busteni - galati , doar ca la dus prin serpentine m-am luat la fugareala cu un ceed oleaq ( 10 km ) iar la intors am tinut constant 110 pe european ca tot asa , am prins ingramadeala din sinaia si afara ploua cu galeata
Kia Pro Ceed 1.6 GSL CITY- Machine Gray , GL 28 REF , odo 65.500 km . Chestii adaugate/modificate : filtru panel K&n,inlocuit traseu gaze carter>admisie cu 2 mini filtre conice aftermarket de un capat si de altul , magnet MFS, bujii ngk iridium ix ,becuri H7, H1 ( NightGuide= s-au ars dupa juma de an urmeaza kit bixenon cu angeleye si leduri ) si W5W ( blue vision= s-a ars unul chiar inainte sa ma duc la ITP :)) ) , sticker "clubkia.ro" pe luneta si "coastra de est" pe usa sofer ( mai am ink vre-o 3 stikere pe usa la sofer) . Urmeaza METABOND in ulei si benzina, apoi CHIPTUNING la TCM TURBO ,aprox 200euro .
http://picasaweb.google.com/virusvex
sau http://picasaweb.google.com/virusvex6 ->>INTALNIRI CLUBKIA
Filmulet cu masina http://www.youtube.com/watch?v=oRyiiwNmEic

bubumisu

Re: consum kia cee'd

Post by bubumisu »

asa i-am dat si eu si am scos 5.5 am si poze facute la km. tot galati - busteni - galati , doar ca la dus prin serpentine m-am luat la fugareala cu un ceed oleaq ( 10 km ) iar la intors am tinut constant 110 pe european ca tot asa , am prins ingramadeala din sinaia si afara ploua cu galeata[/quote]

erai singur in masina? ca eu am uitat sa mentionez ca eram incarcat si cu bagaje si pasageri. deci doar singur (ceea ce nu mi s-a intamplat niciodata pe distante lungi) poti sa scoti sub 6 %( ma refer la 1,4 109 CP) :wink:

virusvex
Auto:

Post by virusvex »

eram eu in masina, jantele mele de grele de la versiunea city 205/55 r16 si 2 valize care catareau maxim 30 kile impreuna :D, si creq mai aveam si oleaq de mizerie pe covoare de la galati, oricum, merita treapta a 6-a masina. Cel putin urmeaza sa fac un studiu de cuplu si sa vad daca merita o modoficare sau sa o las asa, oricum la cat e benzina acum ( aka 4.39 ) mi-a dat peste cap orice voiaj mai lung. Mai nou daca vrei sa mergi la mare sau la munte ei trenul mai degraba, ca avem reducere de student, acu cat e calda :))
Kia Pro Ceed 1.6 GSL CITY- Machine Gray , GL 28 REF , odo 65.500 km . Chestii adaugate/modificate : filtru panel K&n,inlocuit traseu gaze carter>admisie cu 2 mini filtre conice aftermarket de un capat si de altul , magnet MFS, bujii ngk iridium ix ,becuri H7, H1 ( NightGuide= s-au ars dupa juma de an urmeaza kit bixenon cu angeleye si leduri ) si W5W ( blue vision= s-a ars unul chiar inainte sa ma duc la ITP :)) ) , sticker "clubkia.ro" pe luneta si "coastra de est" pe usa sofer ( mai am ink vre-o 3 stikere pe usa la sofer) . Urmeaza METABOND in ulei si benzina, apoi CHIPTUNING la TCM TURBO ,aprox 200euro .
http://picasaweb.google.com/virusvex
sau http://picasaweb.google.com/virusvex6 ->>INTALNIRI CLUBKIA
Filmulet cu masina http://www.youtube.com/watch?v=oRyiiwNmEic

bubumisu

Post by bubumisu »

@virusvex

pai hai poate cunosti pe cineva care a mers singur cu 1,4 GSL SW, pe distanta mai lunga, ca eu nu am depasit 60 km de unul singur. sau cel mult cu pasager dreapta . m-ar interesa cateva sute sau constant singur, cu CB resetat. cel mai bun consum scos. (fara altceva decat roti, scaune, si fara pasageri clandestini :D ). ma refer mixt, nu extraurban, ca e altceva. si fara aglomeratie sau stat in spate la "soferi" de astia care nu stiu ce e aia retrovizoare sau oglinzi laterale. sau mers normal :)
iar in privinat mijloacelor de transport in comun, "inca" mai sunt economice doar daca mergi singur. in cazul in care pleci cu bagaje, eventual mai iei o pereche in masina si se imparte benzina, nu are sens sa mirosi transpiratia si jegul din mijloacele transport in comun (indiferent ce e, maxi, intercity, sau altceva

virusvex
Auto:

Post by virusvex »

de acord cu tine, dar eu ce sa zic, motorul e ok doar ca consumul e un pic mare din cauza ca e aspirat. sunt in studiu de caz cum sa fac sa ii skimb diferentialul si sa ii pun un kit de adminisieprin turbulenta ( aka 350 ron ) ..... ptr consum scazut la distante mari

bubumisu

Post by bubumisu »

@virusvex

Sincer sa fiu nu m-a interesat niciodata cat consuma contracandidatele cu motor de 1,4 benzina. si un pic cam mare consider ca este numai daca ii dai demaraj brusc, si turezi (cum e si normal). n-am incercat niciodata sa fac comparatie consum pe distante lungi si ma refer la cele 2 variante: 1. indiferent de treapta in care urci, sa nu-i dai in cap ci sa schimbi cand ajungi la turatia potrivita (dupa un timp mai lung ma refer secunde in plus) sau sa-i dai pedala (2800-3000 sau peste 3000 turatii/min) cu schimbul de pedale in asa fel incat sa o mentii in 2000 (pana in treapta a4-a) sau 3000 si peste 3000 (in treapta a 5-a). adica mai pe scurt demaraj lent pana la turatie normala (nu subturat cum schimba multi) sau demaraj brusc pana la turatie normala (ma refer turatia in care treci in treapta superioara).
S-au daca nu m-am facut inteles pentru unii, m-am referit la intrebarea : e mai mic consumu daca ajungi mai repede la viteza de croaziera (treapta a 5-a) cu consum instant mare demarand brusc sau demarezi lent schimband treptele dupa un timp mai lung cu consum instant bineinteles mai mult decat satisfacator, dar inmultind secundele, oare nu iesi tot acolo?
Astept comentarii (in cazul in care ,sper, m-am facut inteles :wink:

scdvv
Auto:

Post by scdvv »

bubumisu wrote:
pai hai poate cunosti pe cineva care a mers singur cu 1,4 GSL SW, pe distanta mai lunga, ca eu nu am depasit 60 km de unul singur. sau cel mult cu pasager dreapta . m-ar interesa cateva sute sau constant singur, cu CB resetat. cel mai bun consum scos. (fara altceva decat roti, scaune, si fara pasageri clandestini :D ). ma refer mixt, nu extraurban, ca e altceva. si fara aglomeratie sau stat in spate la "soferi" de astia care nu stiu ce e aia retrovizoare sau oglinzi laterale. sau mers normal :)
iar in privinat mijloacelor de transport in comun, "inca" mai sunt economice doar daca mergi singur. in cazul in care pleci cu bagaje, eventual mai iei o pereche in masina si se imparte benzina, nu are sens sa mirosi transpiratia si jegul din mijloacele transport in comun (indiferent ce e, maxi, intercity, sau altceva
Je de examplu: 1,4 sw 109CP benzina: 6,7 - 6,8% pe drum lung in general, mereu cu 2 pasageri fara bagaje drumuri facute in majoritate intre Brasov si Fagaras, deci cu curbe la greu, pante, linii drepte, etc, fara stat in trafic prea mult decat in Brasov dar lejer, nu ca-n Bucale, noi mergem fluent sa nu poluam Tampa :) . Turatie 2500-3000 fara raliu, linistit. Consumul este asa de cand am luat-o, aproape 8000km, neresetat. Este consumul afisat de CB. Am alimentat pana acum numai eFix de la Rompetrol de 95 si mai nou Lukoil tot de 95, ca-i mai aproape de casa.
De ex am mers o data pe A2 (pe la vro 3000km) tot 2 insi, cu ceva bagaje dar tinuta in 140 si s-a dus la 6,9% dar apoi a scazut in timp inapoi la 6,7%
Cred ca mai bine de atat se poate numai cu motorina :) , sau....? cei cu drumul minune spre Galati?
Kia cee`d Best SW 1,4 -109 CP - So Red 2009
&
Ford Focus HB 1,6 - 115 CP - Black 2008
&
Skoda Octavia 1,6 TDI - 105 CP - Bej cappuccino 2010

Jurnal de bord
Poze

virusvex
Auto:

Post by virusvex »

@scdvv
Care drum spre gaòlati???

rayman
Auto:

Post by rayman »

e mai mic consumu daca ajungi mai repede la viteza de croaziera (treapta a 5-a) cu consum instant mare demarand brusc sau demarezi lent schimband treptele dupa un timp mai lung cu consum instant bineinteles mai mult decat satisfacator, dar inmultind secundele, oare nu iesi tot acolo?
Cel mai mic e cand demarezi incet si schimbi jos. Pe testate. Uite de exemplu in general eu am cam aceeasi viteza "de croaziera" ca si prietena, doar ca ea scoate cu 1-2 litri mai putin. Diferenta? Demaraje si depasiri in forta din partea mea.

Eu stiu o regula, care chiar daca e asa "groso modo", e corecta. Cu cat apesi mai putin acceleratia, cu atat consuma mai putin.

Sambata am facut Bucuresti(Sud->Nord)-> DN1-> Ploiesti si retur, cu consum mediu de 6.2.
Cee'd 1.4 Best, Piston Gray, codename BISISICA, ODO: >74 000 KM din 2.04.2008
clic aici sa vezi ce-am mai pozat

Post Reply

Return to “Generalităţi”