virusvex wrote:oricum, cea mai rentabila viteza cand te grabesti ca mig-ul la motorul meu e 170 KM pentru ca :
1. poti frana in timp daca stii cum sa o faci ( cauciucuri 205/55 r16 )
2. consum relativ : 10 % mediu pe un drum in care treci prin localitati cu 100-120 si 170 afara
3. masina urca destul de repede pana la 170 iar mai sus mai greu, degi degeaba tragi de ea ( consum mai mare plus ca mai apare unu care merge mai incet )
4. riscul sa mai prinzi cate un steh intr-o depasire de autobuz , camion, tir care nu stie sa aprecieze viteza cu care cel din fata se apropie chiar daca ii faci flashuri in momentul in care ese din coloana sa vada daca are timp pentru depasire . AM patit eu asa cu un logan care i-am facut 30 de flashuri pana cand a facut el depasirea si noroc ca am franat pan la 100 si a tras nitel dreapta pe acostament , la fel si cel care era depasit .
Sfatul meu sa nu sari de 160 daca vrei sa franezi in timp util.Ca sa iesi din situatii nedorite Am constatat-o pe pielea mea (si franare inseamna nu pana la 100 ci pana la "sub 50"). Era un bou care a intors passatu in camp liber pe sosea, veneam de la mare. a intors-o in loc si cand a vazut pata neagra (adica masinuta mea) ca se face mare intr-o fractiune de secunda, cred ca a inecat motoru in marsarier. Am reusit pana la urma sa-l evit prin dreapta (adica tot pe sensu meu dar am intrat cam cu 60 la ora pe terasament lateral, mai exact spatiu ingust de refugiu. . Si a mea are 205/55 R16, simt la stabilitate,acvaplanare, la franare nu stiu daca conteaza foarte mult cum zici tu, depinde si de cum franezi. 205/55/R16 ( in cazl nostru) inseamna in primul rand stabilitate (dar si un consum mai mare).
Cat despre consum (ca asta e topicu) sunt multi factori care influenteaza (de la cum tii pe pedala, gradul de inclinatie al drumului, constanta (sa nu fie dobitoci care sa-ti strice bucuria de a o forja un pic), mai nou cu iarna asta grea gropile, si ar mai fi si alti factori.
Bafta, sa auzim numai de bine si fara evenimente majore!

Ceed SW,
1,4 GSL MT,
109 CP,
City,
Black Pearl,
2009 ODO:190.000 km
Anvelope iarna 195/65/R15:Diplomat Winter ST (naspa, nu achizitionati gama budget

)
Anvelope vara 205/55/R16: HANKOOK Ventus Prime 4 K135 205/55 R16 (midle range cu performante de premium

)
GPL Tomaseto STAG 4 Qbox plus