cauciucuri de iarna doar pe fata sau integral?
Re: cauciucuri de iarna doar pe fata sau integral?
Toate 4 fara discutie.
Totusi, daca esti nevoit sa pui 2 vara 2 iarna pe timp de iarna, cele 2 de iarna se pun pe spate, nu pe fata.
Dar e nerecomandat total sa mergi cu 2+2, 4 de iarna e absolut indicat.
Totusi, daca esti nevoit sa pui 2 vara 2 iarna pe timp de iarna, cele 2 de iarna se pun pe spate, nu pe fata.
Dar e nerecomandat total sa mergi cu 2+2, 4 de iarna e absolut indicat.
Kia Cee'd 1.4 best
- iulian2007
- PFR
- Auto:
care e rationamentul???????? ca fata e cea motoare......cele 2 de iarna se pun pe spate
forumul pasionatilor de detailing click AICI si AICI
facebook - Polish Braila & PolishFaruri Braila
http://polishbraila.blogspot.com/
Rationamentul e ca spatele nu trebuie sa plece in derapaj pentru ca e cel mai greu de controlat, neavand nici un control al lui.
De aceea e bine sa aiba cel mai bun grad de aderenta, ideal sa ai 4 cauciucuri la fel.
Daca din orice motiv nu se poate, atunci cele mai noi/de iarna (in cazul in care rulezi iarna), adica cele ce asigura cea mai buna aderenta trebuiesc puse pe spate.
Citeste si aici
http://www.michelin.ro/ro/front/documen ... brique=PDF
De aceea e bine sa aiba cel mai bun grad de aderenta, ideal sa ai 4 cauciucuri la fel.
Daca din orice motiv nu se poate, atunci cele mai noi/de iarna (in cazul in care rulezi iarna), adica cele ce asigura cea mai buna aderenta trebuiesc puse pe spate.
Citeste si aici
http://www.michelin.ro/ro/front/documen ... brique=PDF
Kia Cee'd 1.4 best
- iulian2007
- PFR
- Auto:
eu as inclina sa cred ca articolul se refera mai mult la 4x4, camionete si alte turisme cu tractiune spate, si nu la cele la care trage fataRef fichier/sujet : CONSEILS SECURITE : Utilisation des pneus Tourisme,
Camionnette et 4X4 en Europe Version 3
in momentul in care iti fuge spatele, chiar si cu 2 gume de iarna montate pe osia spate, daca pe fata ai alte 2 gume, dar de vara si totodata fata si trage (e cea motoare), cum contracarezi acel derapaj necontrolat?
Noroc.
Eu am gasit la Ando Service(www.vreau-anvelope.ro) DUNLOP 185/65 R15 WINTER SPORT 3D -88T.Pret 220 lei bucata,cel mai bun pret gasit pana acum.Aceiasi anvelopa in targ la vitan se vindea cu 250 minim.In fine ti se da si un bon cu care te duci la un service in apropiere pt.montaj si echilibrat(35 lei).
Eu am gasit la Ando Service(www.vreau-anvelope.ro) DUNLOP 185/65 R15 WINTER SPORT 3D -88T.Pret 220 lei bucata,cel mai bun pret gasit pana acum.Aceiasi anvelopa in targ la vitan se vindea cu 250 minim.In fine ti se da si un bon cu care te duci la un service in apropiere pt.montaj si echilibrat(35 lei).
Cee'd LX Best 1,4 Benzina Mars Red,B-xx-BAU
- iulian2007
- PFR
- Auto:
pai si ei iti dau montajul gratuit, din semnatura inteleg ca esti din Bucuresti, nu?
de la ei am luat si eu, sunt OK
de la ei am luat si eu, sunt OK
-
- Auto:
Eu folosesc cauciucuri de iarna doar pe fata.Pentru oras nu prea isi au rostul 4 de iarna ca asflatul mai e cat de cat "tratat" cu cate ceva de la ADP.Daca esti genul de persoana care face multe drumuri in afara localitatii,atunci da,ia-ti un set complet de cauciucuri ca ajuta la tractiune si sporeste siguranta mai ales ca mergi si cu o viteza mai mare decat in oras.Acum,na,altii poate sunt de alta parere.
Cee'd 1.4l Best Piston Gray
B 84 SDG
B 84 SDG
Problema e in felul urmator:
- 2 cioace de iarna pe spate => in curba cu aderenta mica - subvirare, cu alte cuvinte masina nu vireaza cat ar trebui, ci are tendinta sa se duca inainte. E usor de combatut, iei piciorul de pe gaz si trece. Sau daca este dupa apex, chiar o accelerare usoara face masina sa stea mai bine pe trasa.
- 2 cioace de iarna pe fata => in curba cu aderenta mica spatele fuge - supravirare, din pacate se poate ajunge f usor la rasucire.
Partea buna la 2 cioace de iarna pe fata ar fi ca in linie dreapta masina teoretic ar frana mai bine, acum problema e ca in conditii extreme daca ajunge ca spatele sa nu fie pe aceeasi directie de deplasare cu puntea fata (evitare obstacol?), din nou se pierde controlul fiindca spatele pierde aderenta.
La urcus pe zapada o sa se comporte mai bine cu cauciucurile de iarna puse pe fata. Asta e usor de inteles, fiind masina cu tractiune fata.
Acum asta e parerea mea de neavizat, fiecare judeca cum vrea el.
Mie iarna nu-mi e ca n-o sa urc la munte cu masina - ok, nu urca asta e, merg pe jos, nu e nimic grav. Mai nasol e daca nu apreciez cum trebuie viteza sau suprafata de pe jos intr-o curba, acolo e pericolul mare.
Later edit: Acum poate parea ciudat sa ma contrazic, dar daca e vb de mers doar in oras, eu as pune pe fata. Ma gandesc ca in oras riscul cel mai mare ar fi sa intri in spatele unuia la semafor, cand pe jos e mazga. Adica ma gandesc ca oricum nu prea ai unde sa ii dai viteza mare sa se ajunga la supravirare...
- 2 cioace de iarna pe spate => in curba cu aderenta mica - subvirare, cu alte cuvinte masina nu vireaza cat ar trebui, ci are tendinta sa se duca inainte. E usor de combatut, iei piciorul de pe gaz si trece. Sau daca este dupa apex, chiar o accelerare usoara face masina sa stea mai bine pe trasa.
- 2 cioace de iarna pe fata => in curba cu aderenta mica spatele fuge - supravirare, din pacate se poate ajunge f usor la rasucire.
Partea buna la 2 cioace de iarna pe fata ar fi ca in linie dreapta masina teoretic ar frana mai bine, acum problema e ca in conditii extreme daca ajunge ca spatele sa nu fie pe aceeasi directie de deplasare cu puntea fata (evitare obstacol?), din nou se pierde controlul fiindca spatele pierde aderenta.
La urcus pe zapada o sa se comporte mai bine cu cauciucurile de iarna puse pe fata. Asta e usor de inteles, fiind masina cu tractiune fata.
Acum asta e parerea mea de neavizat, fiecare judeca cum vrea el.
Mie iarna nu-mi e ca n-o sa urc la munte cu masina - ok, nu urca asta e, merg pe jos, nu e nimic grav. Mai nasol e daca nu apreciez cum trebuie viteza sau suprafata de pe jos intr-o curba, acolo e pericolul mare.
Later edit: Acum poate parea ciudat sa ma contrazic, dar daca e vb de mers doar in oras, eu as pune pe fata. Ma gandesc ca in oras riscul cel mai mare ar fi sa intri in spatele unuia la semafor, cand pe jos e mazga. Adica ma gandesc ca oricum nu prea ai unde sa ii dai viteza mare sa se ajunga la supravirare...
Cee'd 1.4 Best, Piston Gray, codename BISISICA, ODO: >74 000 KM din 2.04.2008
clic aici sa vezi ce-am mai pozat
clic aici sa vezi ce-am mai pozat
Uite un filmulet interesant care abordeaza si aceasta problema:
http://www.youtube.com/watch?v=EdtAm7RsTmE
Concluzia: e bine sa fie toate 4 de iarna.
http://www.youtube.com/watch?v=EdtAm7RsTmE
Concluzia: e bine sa fie toate 4 de iarna.
Frana e 60 pe fata, 40 pe spate in general, tractiunea este pe fata, daca nu intri ca maniacul in curbe ar fi suficient dar nu optim doua pe fata, indicat ar fi 4 puse pe masina.
Cert este insa un singur lucru, cel mai "no name" cauciuc de iarna este de 10 ori mai bun decat cel mai bun cauciuc de vara indiferent cat de nou e.
Cert este insa un singur lucru, cel mai "no name" cauciuc de iarna este de 10 ori mai bun decat cel mai bun cauciuc de vara indiferent cat de nou e.
Mare e gradina Domnului, dar multi i-au sarit gardul!
B-14-PVB Ceed 1.4 Best "Alba ca Zapada" comandat pe 12.03.2008 ridicat pe 13.03.2008 volan, 4+1/2 roti (cauciucuri incluse),becuri cu "gaze rare" si troncaneli rebele
Jurnal de bord:viewtopic.php?f=5&t=1825
B-14-PVB Ceed 1.4 Best "Alba ca Zapada" comandat pe 12.03.2008 ridicat pe 13.03.2008 volan, 4+1/2 roti (cauciucuri incluse),becuri cu "gaze rare" si troncaneli rebele
inca niste link-uri interesante pe tema asta:
Asta e cel mai relevant:
Fiecare e liber sa traga concluzii...
Eu am sava eskimo s3 si am resimtit din plin beneficiile pe zapada - le recomand!
Asta e cel mai relevant:
Fiecare e liber sa traga concluzii...
Eu am sava eskimo s3 si am resimtit din plin beneficiile pe zapada - le recomand!
Kia Cee'd 1.4 Best, Pearl Black (2 oct 2007) 206.000KM -> vandut
Kia Sportage 2.0CRDI Style 136cp 4x2 (7 oct 2016) 75.000KM +
Kia Ceed 1.4TGDI 7DCT GTLine(7 feb 2020) 4000KM +
Kia Sportage 2.0CRDI Style 136cp 4x2 (7 oct 2016) 75.000KM +
Kia Ceed 1.4TGDI 7DCT GTLine(7 feb 2020) 4000KM +
Sava Eskimo S3 este cea mai buna alegere pentru cauciucuri de iarna in gama de buget redus.
Am avut si mi-as mai lua oricand cu mare incredere.
Am avut si mi-as mai lua oricand cu mare incredere.
Mare e gradina Domnului, dar multi i-au sarit gardul!
- iulian2007
- PFR
- Auto:
desi am gume de iarna pe fata (deocamdata doar pe fata), azi am pus si lanturile de zapada
am fost nevoit deoarece acolo unde am locul de munca, masinile de deszapezire nu prea ajung
azi a fost o adevarata nebunie in oras, si asta datorita celor cu masini neechipate, care in loc sa stea acasa s-au aventurat pe strazi, creind ambuteiaje, mai ales in intersectii
dimineata, la dus spre locul de munca am fost fara lanturi, Good Year-rurile UG7+ comportandu-se ireprosabil
cu lanturi la intors a fost o adevarata joaca de copii prin nameti
PS in seara asta la sell-gross nu mai era mai nimic din accesoriile auto de iarna, gen raclete, lanturi deloc
am fost nevoit deoarece acolo unde am locul de munca, masinile de deszapezire nu prea ajung
azi a fost o adevarata nebunie in oras, si asta datorita celor cu masini neechipate, care in loc sa stea acasa s-au aventurat pe strazi, creind ambuteiaje, mai ales in intersectii
dimineata, la dus spre locul de munca am fost fara lanturi, Good Year-rurile UG7+ comportandu-se ireprosabil
cu lanturi la intors a fost o adevarata joaca de copii prin nameti
PS in seara asta la sell-gross nu mai era mai nimic din accesoriile auto de iarna, gen raclete, lanturi deloc
Sunt in al doilea an de Debica Frigo Directional. Anul trecut nu apucasem zapada cu cele de vara Michelin pentru ca le-am dat jos inainte de a da zapada. Insa anul asta, in principal de lene, am tot amanat momentul pana cand a venit iarna si in Bucuresti, astfel ca am prins zapada cu cele de vara. Ce sa zic? Diferenta este ca de la cer la pamant. Cu cele de vara eram ca pe sanie, la orice viteza in curbe simteam ca spatele este instabil, la frane intra foarte repede ABS-ul...
Clar cei care umbla cu anvelopele de vara pe zapada se expun la muult mai multe riscuri. Chiar cand am ajuns la baietii unde le-am montat, era trotuarul cu panta de rigoare. Fiind zapada multa nu am reusit sa urc panta neimpins de la spate de ei. Cand am plecat de acolo, cu cele de iarna, am trecut prin mormanul de zapada fara stres. Eu nu mai vreau sa trec prin ce am trecut zilele astea fara cauciucuri de vara. Si apropo, sunt multumit de caucioace. Ieftine si bune. Sustin ideea ca si cele mai ieftine anvelope de iarna sunt mai bune decat cele mai bune anvelope de vara pe sezon friguros.
Clar cei care umbla cu anvelopele de vara pe zapada se expun la muult mai multe riscuri. Chiar cand am ajuns la baietii unde le-am montat, era trotuarul cu panta de rigoare. Fiind zapada multa nu am reusit sa urc panta neimpins de la spate de ei. Cand am plecat de acolo, cu cele de iarna, am trecut prin mormanul de zapada fara stres. Eu nu mai vreau sa trec prin ce am trecut zilele astea fara cauciucuri de vara. Si apropo, sunt multumit de caucioace. Ieftine si bune. Sustin ideea ca si cele mai ieftine anvelope de iarna sunt mai bune decat cele mai bune anvelope de vara pe sezon friguros.
Ex-Pro Cee'd 1,4 Best
Actual Ford Focus mk4 1.0 125CP
Actual Ford Focus mk4 1.0 125CP
De unde din Iasi pot sa iau si eu niste cauciucuri de iarna ieftine?
Vineri tre sa ajung la braila si inca am cauciucurile de vara.
Nu sariti pe mine, nu am iesit azi cu masina in trafic. Pentru ca nu am putut.
Ca de incercat am incercat...
Vineri tre sa ajung la braila si inca am cauciucurile de vara.
Nu sariti pe mine, nu am iesit azi cu masina in trafic. Pentru ca nu am putut.