Am sa incep prima si prima oara cu povestea care m-a determinat sa aleg aceasta masina.Aveam de mult in gand sa imi iau o masina,care sa fie numai a mea,sa nu o mai impart cu parintii si sa nu mai depind de nimeni.Am cautat si am cautat,aveam disponibili doar 12.000E,trebuia sa ma limitez la banii astia,asa ca masina noua nu prea aveam ce alege,decat sa caut ceva SH,zis si facut,tot ma uitam dupa un Opel Astra GTC 1.9CDTI,care se cam invartea pe la 12.000E Sh,pt ca noua era 19.000E,si nu ma puteam atinge de asa ceva.Aveam un prieten care ma tot batea la cap cu Ceed-ul lui,dar mie nu imi placea,era o masina banala ca si celelalte din trafic(nu vreau sa ofensez pe cei care sunt posesori de Ceed,fiecare cu gusturile lui),acum un an si ceva imi zice el:"Stii ca a aparut si varianta in 2 usi a lui Ceed?" Eu:"nu" .Intr-o zi trec pe langa o masina in 2 usi,care culmea,avea sigla pe spate Ceed,nu prea imi venea sa cred cat de bine arata,imi sun prietenul: Eu:"Auzi,uite am trecut acum pe langa un Ceed in 2 usi,si cu o evacuare ca de SantaFe asa,asta e Proceed?" El:"Da,ala e".In momentul ala am simtit o atractie asa fata de masina aia,eu care radeam de prietenul meu care ii placea Ceed si ii ziceam:"Ce masina vrei sa iti iei mah,"chinezaria" aia?".Intre timp prietenul meu a inceput sa isi caute un Proceed pe stoc,dar eu tot la GTC visam,in schimb el,culmea si-a cumparat un Astra H.In momentul ala am zis,mnoo,el si-a luat Astra H(care e aproape aceeasi masina cu Astra GTC),iar noul model de Astra apare in 2010,imi iau o masina ca a prietenului meu(nu prea imi place sa am lucruri ca si cei din jur

),si dau 12.000E pe o masina SH,invechita,care la anul probabil se retrage dupa piata.In vara am fost la o expozitie de masini in Ploiesti,printre care era si Kia prezenta,iar un reprezentant de acolo era un fost coleg de munca cu tata,asa ca m-a lasat sa ma urc intr-una si sa o admir,vreau sa spun ca am iesit din masina contaminat,era dragoste la prima vedere.Am mai asteptat putin,am cantarit lucrurile,si am asteptat si Faceliftul sa vad cum arata,si mi-a placut si mai mult.In septembrie mi-am luat inima in dinti si am fost la MIT Baneasa si am dat comanda de un Proceed,1.6GSL,Best+optionale,iar incepand cu saptamana aceasta deja ma plimb cu ea,nu credeam ca masina sa mearga asa de bine,ma asteptam sa fie o masina destul de buna,dar nici chiar asa.Am avut cateva "probleme" cu ea,cand ascultam muzica dupa stick tot se bloca,dar l-am schimbat cu altul si merge super acum,si atunci cand merg cu >80km/h,parca aud un huruit de sub podea si se simt niste trepidatii mici in podea,dar foarte incet,poate mi se pare mie,sau sa fie de la toba,ca am inteles ca Proceed-ul are o evacuare ceva mai zgomotoasa decat Ceed(aici poate ma ajuta cineva cu o explicatie),se simte doar cand apas acceleratia,daca o eliberez huruitul dispare.Consumul in primii 200km era de 9,3l ,azi am fost la munte si cand m-am intors aveam 430 km,iar consumul mediu de 7,8L,vad ca s-a mai "reglat",deci un consum mediu la munte de 6 si ceva,probabil in timp motorul se mai lasa si consumul o sa fie si mai mic.Si tineti aproape,ca in cel mai scurt timp mai am cateva surprize placute pentru ea (sper).Sa auzim de bine