Nemultumiri -pret revizii (piese, manopera etc)

Inclusiv campaniile de rechemări
gremlin
Auto:

Re: Nemultumiri -pret revizii (piese, manopera etc)

Post by gremlin »

Ieri am fost la revizia de 30mii km la IMG . Am platit 692 ron desi la telefon cu o saptamana in urma au spus ca nu are cum sa treaca de 600 de ron si avand in vedere ca nu au executat nici o operatie in plus si nu am reclamat vreo problema mi se pare ca a fost tzeapa chestia cu pretul, ca odata ajuns in service oricum nu mai aveam ce face, ma apropiam si de limita de kilometrii, etc. Au schimbat uleiul si filtrele , au dat jos rotile de pe spate si au masurat placutele de frana, au strans ceva pe sub masina si au strans si frana de mana, verificat farurile si reglat ceva la ele si probabil au mai inspectat diverse. Operatiunea a durat 50 de minute, evident m-au taxat 2.2 ore (tehnologice / netehnologice sau ce or fi).
Mi se pare aiurea treaba cu orele astea din simplul motiv ca daca sunt "tehnologice" si nu conteaza daca muncesc 1 ora sau 6 atunci ar trebui sa fie frumos trecut pe deviz pret manopera X si fara sa specifice orele , nu de alta dar sigur daca au probleme (de exemplu nu reuseste sa dea jos un prezon si nu scoate roata) sau cine stie altceva si totul va dura 3 ore (reale) pe mine o sa ma taxeze la 3 ore si nu 2.2 desi practic au facut operatiunile identice insa au intampinat probleme.

Servirea a fost buna, personalul au fost amabil si nu am ce reprosa la acest capitol.

Acu revenind, mi-au zis ca placutele de frana mai au 5mm si ca o sa tina cam aproape pana la revizia urmatoare, socul a fost cand mi-au spus pretul la placutele de frana: 7 milioane pe fata, 6 pe spate dar domnul de la service a fost "amabil" cand a vazut ca ma trec transpiratiile si a zic ca lasati ca avem noi si o varianta mai ieftina a carui pret nu mi l-a spus.

Mie mi se pare ca e cam bateie de joc cu preturile practicate la consumabile si piese de schimb, nu imi explic cum pot costa 4 placute de frana 13 milioane . Am sunat acum si la MIT Motors si mi-au spus 750 ron placute fata + manopera iar la cele de pe spate nu stiau exact dar au zis ca putin mai ieftin, deci probabil 650 ron. Am sunat la Kia Brasov , acolo manopera e 170 ron si placutele originale kia 406 ron fata si 409 ron spate. Pentru diferenta de bani ma duc intr-o vineri la Brasov ca imi fac si un weekend frumos la munte. Probabil daca sun in alte orase voi gasi si mai ieftin.

Pe situl http://www.piese-auto-hyundai.ro/kia.php apar placute de frana pt kia ceed, am sunat la ei si au spus ca piesele sunt originale, nu cred pana nu vad cutia insa daca este asa atunci placutele fata sunt 256.5 ron iar spate 199.5 ron ceea ce ar confirma banuiala mea ca se pun adaosuri de 300% .

Nu am nimic impotriva service-ului sa isi puna un adaos decent (20-30%) la piese, consumabile , etc si nici nu m-as duce sa le cumpar eu din alta parte insa ceea ce vad ca se intampla e bataie de joc, adaosurile practicate banuiesc ca sunt de 200% - 300% .
Cee'd 1.4 GSL Start + opt , So Red

sender78
Auto: Kia Ceed

Post by sender78 »

Nu te impiedica nimeni sa iti cumperi tu consumabilele ( ulei, filtre, placute, lichid de frana).

Daca nu le-ai luat, ai platit. Asta e, acum ce sa-i faci, poate data viitoare vei cauta alternative pentru a iesi cu mult mai ieftin.
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey

Image

catalin
Auto:

Post by catalin »

Asa am patit si eu si acuma m-am pregatit cu filtre si ulei de buna calitate si la preturi decente.ex-ulei castrol magnatec a1 ce indeplineste normele specificate de producator numai 39 lei llitru.Salut si mare grija ca servisurile traiesc de pe carca noastra la greu.
Golf 7 1.5 Tsi

Lutza7459
Auto:

Post by Lutza7459 »

salut
stie cumva cineva ce se intampla dak la prima revizie depasesc cu vreo 300 de km?adik in momentu in care intru pe pragu service-ului am 15300 de km?are ceva?
Kia Cee'd 1.4 Best Hike Green

sender78
Auto: Kia Ceed

Post by sender78 »

nu se intampla nimic, si nu iti perzi garantia pt ca ai depasit putin limita de km
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey

Image

edddie_m
Auto:

Post by edddie_m »

Ba mai mult incepand din 2009 reviziile se fac din 20 in 20.000 km si la benzina si la motorina. :wink:

S-a mai discutat subiectu asta numai ca dealerii din dorinta de a iti lua bani cat mai des nu iti spun acest lucru ba chiar iti zic ca indicat ar fi sa vii din 10 in 10.000 de km.

Vincze Szilard
Auto:

Post by Vincze Szilard »

acuma vin si eu de la prima revizi din cluj de la willy & Co
aveam 3 probleme cu ea
1. numai cu motor cald la relantiu imi tremura toata masina cand puneam mana pe ea, inclusiv cum stai pe scaun se simnte (a mai patit careva asa?)
2. aveam un sunet de bataie in partea dreapta fata cand depaseam 100 de km/h (recunosc nu tot timpu, depinde de drum)
3. frana de mana nu prindea chiar ok trebuia sa-l trag serios sa-mi prinda
probleme rezolvate
1. pune mana pe motor mecanicu si zice "pai asa e la toti" si cu asta am ramas
2. face o tura cu masina, nustiu pana la ce viteza a urcat da a zis ca nu bate nimic
3. problema rezolvata
factura 5 bulioane rotund

cu alte cuvinte NU MAI MERGETI LA WILLY & CO
domnu Cristi de la Oradea sa stiti ca ma abonez la dumneavoastra
la sfarsit imi da factura si hartia de preluare sau accept pe care scria pretu si ca au schimbat Ulei, + 2 filtre
ulei aproape 50 ron litru x3 L=150 rotund
restu 200
manopera 150 ron
total rotund 500 ron
Kia CEED SW 1.4 BEST
ODO: 110 000 + ceva

Vincze Szilard
Auto:

Post by Vincze Szilard »

revin
ulei 5W30ULTRA - 48.74 ron/l x3=140.94 ron (stie careva ce fel de ulei ii?)
filtru ulei 2630035505 - 26.89 ron/buc
filtru aer 281132H000 - 83.35 ron/buc
filtru polen J1340310 - 126.05ron/buc
total : 368.70
manopera 123.50 ron
total492.20
Kia CEED SW 1.4 BEST

frantic
Auto:

Post by frantic »

Eu am facut saptamana trecuta revizia la Willy&Co si am fost relativ multumit de prestatia lor. Am platit 250 lei pt. manopera si filtre aer si ulei; uleiul si filtrul de polen le-am dus eu.
Referitor la vibratiile de la motor si la mine se simte un usor tremurat in scaune la relanti, insa doar atat; nu am sesizat sa vibreze toata masina.
Alte probleme nu am avut, insa i-am anuntat ca e posibil sa revin in iarna pt. schimbarea amortizoarelor, daca acestea vor fi la fel de zgomotoase ca si iarna trecuta.
Pro_cee'd 1.4 GSL (Piston Grey): CJ-77-EGO
Galerie foto
Jurnal de bord

catalin
Auto:

Post by catalin »

Nu stiu cum va lasati dusi de nas sa va bage astia toate tipurile de ulei in motorul acesta performant!!!!Eu de cand o am numai castrol 5w30 a vazut cumparat de mine.Si mie la Aviatiei vroiau sa-mi bage aral 10w40 si nu am vrut, ce ulei e ala ca la logan.Si Vincze Szilard sa sti ca si eu ma apropii de 45000 km si am cumparat tot eu, inclusiv bujii.Apropo 39 lei am dat pe un litru de castrol magnatec norma a1 care respecta intocmai ce scrie in manualul de intretinere.SI nu te bucura prea tare cu Auto Forte ca si aici au niste preturi!!! :roll: .Un filtru de aer 150 ron cu tva si 40 lei o bujie,fata de Bucuresti Mit Motors 78 lei un filtru de aer,si 25 lei o bujie iar la hyundai e 12 lei o bujie.Asa ca mai bine le cumpar eu si mai de calitate.Numai bine.Pa
Golf 7 1.5 Tsi

Vincze Szilard
Auto:

Post by Vincze Szilard »

cine a zis ca se pune oloi din butoi cred ca a avut dreptate
motiv
azi m-am uitat la ulei de la motor si era mai negru la culoare decat cel vechi pe care mi l-o schimbat la revizie dupa vreo 13 mii de km
legat de filtru de aer nici pe ele nu se vedea nici o sigla de kia sau orice scris, ca si cel de polen
cu alte cuvinte cred ca nu is originale
Kia CEED SW 1.4 BEST

cmihai
Auto:

Post by cmihai »

zicea cineva mai sus ca serviceurile ar trebui sa aiba toate acelasi ulei.....ar fi foarte bine......iata ce mi s-a intamplat mie......prima revizie am facut-o la ena galati ulei care l-au pus omv bixxol 5 w-30......a doua revizie la img bucuresti ulei valvoline parca 5w-30.....la a 3 a revizie pe care o s-o fac la braila or sa puna ulei Q8 fabricat in kuweit 5 w- 30......daca aduc eu uleiul e acceasi treaba ....al treilea tip de ulei la masina......de fapt nu al treilea tip ci al treilea producator......deci in concluzie ......mai bine ma duc cu al meu si de-acum incolo o sa merg numai cu acelasi tip.....
zafira b 1,6 ODO: 100 000 km....BR-12-CUB
KITURI XENON...OFERTE PT MEMBRI viewtopic.php?f=139&t=9254

http://www.xenonparavanturi.ro/

Cosmin_gl
Auto:

Post by Cosmin_gl »

Salutare.
Legat de placutele de frana am gasit site-ul asta: http://www.piese-auto-hyundai.ro/kia.php
http://cars.pdfki.com/kia/ceed/en/artic ... rakes.html

Ideea este ca si pe mine ma paste schimbarea placutelor dar nu as vrea sa dau in jur de 13 milioane, avand in vedere ca la astia pe site placutele originale sunt in jur de 430 de ron fata/spate.
Daca ati mai comandat de site si e ok astept pareri.
Kia Ceed lx best Pweter Beige

cmihai
Auto:

Post by cmihai »

cauta sa iti cumperi placute fata-spate textar......sunt la fel de bune ca si cele pe care le ai acum pe masina......si sunt maxim 250 ron fata-spate.....
zafira b 1,6 ODO: 100 000 km....BR-12-CUB
KITURI XENON...OFERTE PT MEMBRI viewtopic.php?f=139&t=9254

http://www.xenonparavanturi.ro/

pstefan
Baller
Auto:

Post by pstefan »

Pai textar sunt si cele originale de pe ceed. Eu nu le-am cumparat de la ei, si nici nu le-am schimbat la ei (adica la vreun service kia). Am dat 120 ron pe spate, 140 ron pe fata. Manopera 30 ron.
Kia Ceed 1.4 Best Piston Grey - 22k+ km
"Everybody's at war with different things...I'm at war with my own heart sometimes" - Tupac

Post Reply

Return to “Garanţie, revizii”