=D> am facut-o si p-asta =D>
Azi am fost sa inmatriculez "bolidul". O intreaga aventura care de altfel s-a sfarsit cu bine. Am lasat pe ultima suta de metri inmatricularea tocmai pentru ca "ma tinea o scama", altfel spus imi era frica sa nu ma alerge cei de la "fabrica de placute" prin tot Bucurestiul.
Detaliile zilei:
Pasul 1: am fost la Administratia Financiara de sector ( 1 in cazul meu - Calea Grivitei) unde am inregistrat masina, mi s-a dat Decizia de Impunere si am platit 52 lei pentru inmatriculare si 12 lei impozit pana la sfarsitul anului.
Acte necesare:
Fisa inmatriculare, copie CIV fata/verso, copie CI, copie factura masina si Declaratia de impunere care se ia de acolo
Pasul 2: CEC BANK - am platit taxa pentru certificatul de inmatriculare (37 lei)
Acte necesare: CI
Pasul 3: Pipera
Specificatii:
1. am primit de la dealer CIV inregistrat la RAR ( adica are folia de securizare aplicata) deci nu a mai fost necesar sa imi pierd timpul si banii pe acolo
2. am downloadat de pe net Fisa de Inmatriculare si Cererea de inmatriculare, dar la Adm Financiara mi-au spus ca Fisa de Inmatriculare trebuie sa fie fata/verso etc etc...deci nu e buna

asa ca m-am dus vis-a-vis de RAR si am apelat la serviciile unei doamne care mi-a dactilografiat-o (pret: 15 lei)
3.
acte necesare pentru inmatriculare (Pipera):
- CIV original securizat - pentru cei care nu stiu, securizarea CIV presupune aplicarea unei folii transparente peste datele masinii pentru a nu fi falsificate
- copie fata/verso CIV
- fisa de inmatriculare vizata de Administratia Financiara
- cerere de inmatriculare
- original si copie dupa factura finala a masinii
- copie dupa RCA-ul valabil al masinii
- C.I. original si copie
- chitanta de plata a taxei de inmatriculare
- chitanta de plata a taxei aferente certificatului de inmatriculare
Imediat cum am ajuns in Pipera am luat un bon de ordine pe baza caruia am asteptat 2 ore
Dupa aceste 2 ore, am depus dosarul si mi-am ales numerele (pret 85 lei)
Am fost rugat sa revin in 2 ore FIX pentru a-mi ridica numerele si talonul.
Aceasta a fost toata povestea...am reusit sa inmatriculez masina intr-o singura zi.
Ah...era sa uit 2 aspecte:
1.1: Am plecat de acasa la 10:00 dimineata si am ajuns la 17:30, deci mai bine va rezervati o zi special pentru asa ceva
2.1: pentru masinile cu motor sub 2000 CC nu se plateste taxa de poluare pana la 15 dec. 2009 [-o<